Paylaş
BU iş çok iyi oldu. Ne mi? “Belediyelerin TEOG ve üniversite sınavlarına hazırlanan çocuklar için açtığı eğitim merkezlerinin kanun hükmünde kararnameyle kapatılması, özellikle dar gelirli aileleri zorda bıraktı. Peki ne yapılmalı? Bana göre o övündüğümüz ‘İzmir farkı’ gösterilmeli” diyerek, CHP ve AK Parti’nin öncü olmasını, İzmir milletvekillerinin sorunu çözmesini önermiştim. CHP Milletvekili Murat Bakan’ın TBMM Başkanlığı’na bir yasa önerisi sunduğunu anımsatmıştım. Bakan, yalnızca İzmir’de 14 bin 278 öğrenciyle 308 öğretmenin mağdur olduğunu savunarak, yanlıştan dönmek için tüm milletvekillerine işbirliği önerip, KHK’den ‘belediyeler’ ibaresinin çıkarılmasını istemişti.
HERKESİN PAYI VARDIR
Ve çok önemli bir adım atıldı, kararnamedeki “belediyeler” ibaresi çıkarıldı, “Belediyeler, milli eğitim müdürlükleri ile yapılan ve bakanlıkça onaylanan ortak işbirliği protokolleri çerçevesinde örgün eğitim programlarına destek mahiyetinde ücretsiz kurslar açabilir” ifadesi yer aldı. Öncelikle bu düzeltmede emeği geçen herkesi kutluyorum. Çünkü, iktidar milletvekillerinin de bu geri adımda payı olduğuna ve “İzmir farkı” örneği sergilendiğine inanıyorum.
YURTTAŞ OLARAK GÖREV
Murat Bakan geçen salı günü, Ankara’da havaalanından aradı, heyecanla gelişmeyi bildirdi ve değerlendirdi:
“İzmir’de 15 bin çocuğa ücretsiz eğitim veren, onların anayasal eğitim hakkını, fırsat eşitliğini sağlayabilmek için bütçesinden para ayıran, bunu yaparken kendisi gibi olmasını, düşünmesini beklemeyen, ailelerin siyasal yapılarına göre çocukları kategorize etmeyen, her yurttaşın eşit ve ücretsiz olarak yararlanabildiği kurslar açan yerel yönetimlerin gençlik merkezlerini savunmak sadece bir milletvekili olarak değil, duyarlı bir yurttaş olarak da görevimizdir.
ERDEM GÖSTERENLERE TEŞEKKÜR
İzmir Milletvekili olarak bu bilinçle bu görevi yapmaya çabaladım. Eğitimin devam etmesi için TBMM’ye teklifimizi sunduk. Amacımız bağcı dövmek değildi, bağı virane olmaktan kurtarmaktı. Çabamız sonuç verdi ve belediyeler ücretsiz eğitim vermeye devam edecek. Bu durum beni çok mutlu etti. Burada bu yanlıştan dönme erdemi gösterenlere de teşekkür ediyorum. Ben daha önce de siyasetin bilgi ve üretkenlik temelinde, ilkeli uzlaşmalarla yapılması gerektiğini çokça ifade ettim. İzmir’de kapatılan vakıf üniversitelerinin devlet üniversitesi olması için verdiğim kanun teklifi de tüm İzmir milletvekillerimizin imzası ile yasalaştı ve İzmir iki üniversite kazandı.
BU YAKLAŞIM ÇOĞALMALI
Bu yaklaşımı ve uzlaşıyı çoğaltmak gerekir. Ben belediyelerin eğitim merkezleri ile ilgili olarak da aynı yaklaşımla, ‘benim kanun teklifimi destekleyin birlikte çıkaralım’ dedim ve bu sesimiz Bakanlar Kurulu’ndan yankı buldu. Bu yanlıştan dönülmesi son derece sevindiricidir. Bağı korumaya, bağcıyı görevini hakça yapmaya davet etmeye devam edeceğiz. Işık inatçıdır, sızar karanlığın bağrına...”
İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de düzenleme çerçevesinde gerekli çalışmayı yapacaklarını açıkladı.
Bu aşamaya gelinmesinden mutluluk duyuyorum. Dilerim bir aksilik çıkmaz, gerekli çalışmalar yapılır, binlerce öğrenciyle anne ve babaların çaresizliği bir an önce giderilir. Aslında giderilsin ve her şey yolunda gitsin. Umutlar asla tükenmesin. Nokta.
-----
ALKIŞ ALKIŞ ALKIŞ
Balçova artık
Türkiye’ye örnek
BAKANLAR Kurulu, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıklarının ortak çalışması ile Türkiye’deki 54 bin okulda güvenlik amacıyla MOBESE uygulamasını hayata geçirmeyi kararlaştırdı. Böylelikle okul önlerinde yaşanan olayların ve suçların önüne geçmenin hedeflendiği açıklandı. Gelelim bizim buralara. Ne alakası mı var? Var, var... Hem de Balçova’yla. Çünkü 10 yıl önce gerçekleştirmiş bu işi... Üstelik de belediye!
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, emniyet müdürlüğüne de sistem odası kurduklarını anımsatarak şunları söyledi:
SUÇ ORANI ÇOK DÜŞTÜ
“Okulda uyuşturucu satan çeteleri ayırmak isteyen bir müdürümüz bıçaklandıktan sonra dönemin kaymakamı ve emniyet müdürümüz ile nasıl bir çözüm bulacağımızı konuştuk. En iyi sistemin MOBESE olacağını değerlendirdik. Biz çocuklarımızın güvenliği için bu projenin maliyetini üstlendik. Tamamını kendi bütçemizle yaptığımız 26 km fiber altyapımız ve 350 HD kameralık MOBESE Sistemi ve güvenlik güçlerimizin gayreti ile Balçova şu anda suç oranı en düşük ilçelerden birisidir. Geç de olsa ülkedeki tüm okullarda bu sistemin kurulmasını çok olumlu buluyorum. Çünkü çocuklarımızı koruyamazsak ülkemizi koruyamayız.”
Balçova’yı kutluyorum.
-----
SÖZ SİZİN... OKUR KÖŞESİ...
İNŞAAT YAKINMASI
Gece çalışma
izni bezdirdi
ART arda iki mesaj aldım. İlki şöyleydi:
“Atatürk Caddesi, No: 186/1 Arpacıoğlu Apartmanı’nda oturuyoruz. Yanımızda inşaat var. Geceleri 03.00’e kadar çalışıyorlar. (hatta sadece gece çalışıyorlar ???)
Birkaç defa polis ve belediyeye haber verdik. Değişen bir şey olmadı. 24 saat çalışma izinleri varmış! Anlayamadığım belediyenin böyle bir izni nasıl verdiği?
UYKUMUZ BİTTİ
Benim TEOG sınavına girecek bir oğlum var, yaşlısı var, hastası olan var bunlar sebep değil, hepimiz insanız gece uykumuz var! Ancak alınmış izinle bizi uyutmayan bir inşaat da var... Konu ile ilgili ne yapılabilir bilmiyorum? Çünkü dediğim gibi belediye 24 saat çalışma izni vermiş!!”
Ve ikinci mesaj:
“Dün gece de çalıştılar!! Biz yine uyumadık. Üstelik bugün benim oğlum için önemli bir gün. Dün gece kulaklık taktık kulaklarına ve niye? Çünkü 24 saat çalışma izni vermiş belediye!”
Pınar AMON
-----
BU SESE KULAK VERİLMELİ
Bir yılan hikayesi:
Karşıyaka İstasyonu
KONUYU İZBAN Projesi gündeme geldiğinden beri takip ediyorum da sizlere yakın geçmişi hatırlatmak istiyorum. İstasyonun restorasyonu TCDD tarafından 270 gün (9 Ay) içinde bitirilip teslim edilmesi şartıyla 20 Şubat 2014’te ihale edildi. 20 Kasım 2014 teslim tarihi geldiğinde yüklenici işi bitirmediği gibi, yapılan uyarıları göz ardı edip gerekli önlemleri de almadığı için tarihi binanın bir bölümü araçların üzerine yıkıldı.
Bu gün 22 Kasım 2016. Farkındalık yaratmak için 22 Kasım 2014 tarihinde istasyon önünde yaptığımız basın açıklamasının ikinci yılı. 20 Şubat 2014 ihale tarihinden bugüne 32 ay, yani 960 gün geçmesine rağmen Karşıyaka tarihi istasyonu gördüğünüz gibi teslimi yapılmamış durumda. Bu tarihi yapının bir an önce Karşıyaka’ya Kent Müzesi olarak kazandırılmasını umut ediyorum.
TUFAN ATAKİŞİ
Ve ekliyor Atakişi: “Bir toplumu yok etmenin en kolay yolu, geçmişini unutturmaktır. Kent belleği geleceğe bırakacağımız en büyük mirastır. Ben tarihsel görevimi yapıyor, gelecek kuşaklara kayıt, bilgi ve belge bırakıyorum.”
-----
BİR ALINTI
Sağlam çocuklar yetiştirmek, bozuk yetişkinleri düzeltmekten daha kolay.
(TV dizisi)
Paylaş