Artık 24 Haziran’ı bırak geçimle yerel seçime bak

ÖNCELİKLE 24 Haziran seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olması, iyilik ve güzellik getirmesi ile birlikte seçilenlere de başarılar diliyorum.

Haberin Devamı

Sonuçlar kimini mutlu etti, kimini kızdırdı. Kimi adeta bayram etti, kimi hüsranla sessizleşti... Oyları azalan da var, yükselen de... Siyasal partiler seçim sonuçlarını mutlaka kendilerine göre değerlendiriyordur. “Biz nerede yanlış yaptık”, “Aynı yöntemle devam”, “Bu kez iyi iş yaptık” diyordur herhalde. Her parti, herkes kendine bakmalı, sonuçlardan ders çıkarmaya çalışmalıdır.
GÜNDEME ARTIK GEÇİM GELMELİ
Ama çok önemli bir konu var ki, iş dünyası da esnaf da en önemlisi vatandaş da bunu beklemektedir. Ne midir bu? Tabii ki, ekonomidir. Seçimin geride bırakılarak, geçime odaklanılmasını bekler herkes. “Ekonomide neler olacak, yeni zamlar gelecek mi, emekli maaşları ne kadar artacak” gibi sorular sorar kendine. Bu konudaki çalışmaları, programı da kısa sürede göreceğiz herhalde. Daha doğrusu öyle olmalıdır.
VE HESAPLAR BAŞLAMIŞTIR
Oysa 24 Haziran’ın şoku, yorgunluğu atlatıldıktan sonra yerel seçim hesaplarına başlanacaktır. Özellikle siyasal partiler için söylüyorum. Yoksa vatandaş, becerebiliyorsa, tatil yapacaktır. En azından sonbahara kadar seçim sözünden bile uzak kalmak isteyecektir, yineliyorum kulağı geçimde olacaktır.
YERDEN YERE VURULAN BİLE OLUR
Yerel seçimler elbette büyük önem taşıyor. Partilerdeki 24 Haziran iç hesaplaşmaları sürerken, belediye başkan adaylıkları için kulisler başlamıştır çoktan. Görevdekilerin yeniden aday gösterilip, gösterilmeyeceği konuşulacaktır. “O çok iyi çalışıyor, vatandaş memnun onunla devam” denilecektir bazı yerlerde... Ya da “Artık değişim zamanı” görüşü güç kazanacaktır kimi yerde. Hatta yerden yere vurulacaktır görevdekiler.
ŞİMDİDEN SANCI YAŞANMAKTADIR
Son seçimin oy tablolarıyla kıyaslamalar yapılacaktır. Eminim, siyasal partilerde yerel seçim heyecanı başlamıştır çoktan... Kiminin içi rahattır, kimi ellerini ovuşturmaktadır. Ve de kimi adaylık gibi önemli bir karar vermenin dayanılmaz heyecanını, sorumluluğunu, sancısını yaşamaktadır. Kolay gelsin!

Haberin Devamı

 
Artık 24 Haziran’ı bırak geçimle yerel seçime bak
.

-----

SÖZ
SİZİN

BİR ‘ÇEVREMİZE BAKALIM’ DEMETİ

Meles’ten ibret
görüntüler

Haberin Devamı

Artık 24 Haziran’ı bırak geçimle yerel seçime bak

BURNUMUZUN dibinde. Bayraklı Sahili’ndeki mesire alanı. “Meles Deltası Doğa Parkı” S.O.S veriyor. İçinde yeşilbaş ördeklerin, kaplumbağa ve kurbağaların yaşadığı gölet artık nefes alamıyor. İçindeki canlı yaşam da öyle. Üzeri aylardır sarı-yeşil yosunlarla kaplı. İçinde şişesinden petine her türlü katı atık yüzüyor. Gölet neden temizlenmiyor, çok merak ediyorum. Lütfen, Güzel İzmir’imize yakışmıyor... Esat ERÇETİNGÖZ 22 Haziran 2018, İZMİR (HaberHürriyeti)

-----

3 bin öğrenciye
doğaya saygı eğitimi

KARŞIYAKA Belediyesi, bu yıl çevreyi korumak ve zararlı atıkların doğaya olumsuz etkilerini en aza indirmek için öğrencilere ve çocuklara yönelik eğitimlerine hız verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü uzmanları 18 okulu ziyaret etti. Karşıyaka Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu’na da 9 okul konuk oldu.
ONLAR ARTIK DAHA BİLİNÇLİ
Yaklaşık 3 bin öğrenciye ulaşılan eğitimlerde, “Çevre kirliliği ve türleri, ambalaj atıklarının ayrı toplanması ve geri kazanımı, bitkisel atık yağlar, atık piller, elektronik atıklar ve enerji verimliliği” gibi konu başlıkları ele alındı. Çocukları hem bilinçlendirmek hem de katılımlarını sağlamak amacıyla, belediyenin geri kazanım konusunda yürüttüğü projeler ve kampanyalar da aktarıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Doğayı koruyan, çevreye duyarlı ve bilinçli nesiller yetiştirmek için eğitimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

-----

Haberin Devamı

Belediyeden deniz
temizleme aracı

AYDIN Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Dairesi Başkanlığı ekipleri, her sezon kiralanan ve piyasa fiyatı 150 bin ile 1 milyon lira arasında değişen deniz yüzeyi temizleme aracı yaptı. Kuşadası’nda hizmete sokulan araç, deniz yüzeyini sürekli temizleyecek. Başkan Özlem Çerçioğlu, kiralananları aratmayan araçtan önümüzdeki yıl Didim için de yapılmasının planlandığını söyledi.

-----

BİR ALINTI
Barış Kaşıkçı’dan: Aslında insanlar seni hayal kırıklığına uğratmıyor. Sadece sen, yanlış insanlar üzerine hayal kuruyorsun. (Monteigne)

Yazarın Tüm Yazıları