Paylaş
Raporu Prof. Dr. Uygur Kocabaşoğlu İngilizce’den Türkçe’ye çevirmiş, Doç. Dr. Fikret Yılmaz yayına hazırlamış. Gerçekten İzmir’in bir dönemine ışık tutan kitabı gönderen Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’a teşekkür ederim. Demirtaş, kitapla bir de sunum mektubu göndermiş, bir vurgulaması ilginç:
¡¡¡
“Kitapta yer alan ve İzmir’in 154 yıl öncesine ait bilgi ile tespitlerin pek çoğu bugün dahi geçerliliğini koruyor ve kentin geleceğini planlamak isteyenlere ışık tutuyor. 1856’da da İzmir ithal ettiğinden fazlasını ihraç eden bir kent. Yine o dönemde de bugün olduğu gibi kentin büyük potansiyeline karşın, limanın yetersizliğinden bahsediliyor.”
Çok amaçlı salonda ilgisizlik yakınması
Büyükşehir Belediyesi, mahallelerde, beldelerde çok amaçlı spor salonları yapıyor. Bu salonlarda gençlerin, yöre halkının eğitimi, çeşitli etkinlikler, spor amaçlanıyor. Bazı salonlarda gerçekten amaca ulaşılmış, çevrenin ilgisi yakalanmış. Kiminde kütüphane oluşturulmuş, kimi sporda başarılı. Ancak bazılarında, özellikle kırsaldaki beldelerde antrenör, eğitmen, temizlik elemanı eksikliğinden yakınılıyor. Bu nedenle gençlerin yeterli ilgi göstermediği vurgulanıyor. Bir an önce salonların gözden geçirilip, tümünün canlanmasına katkı isteniyor.
Baykuşlar Toplanıyor
Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin Temmuz Haberleri’nden bir alıntı yapayım bugün. Başlık ilgimi çekti: Baykuşlar Toplanıyor.
Odanın öğrenci üyeleri 25-31 Temmuz arasında bir yaz okulu düzenliyor. ‘İz’ temasıyla İzmir’de bir iz bırakmanın amaçlandığı belirtiliyor. ‘Mobilite’, ‘İz-kele’, ‘Duyusay Farklılıklar İçin Tasarım’, ‘Kartela’, ‘Mekan/Bellek-İz’, ‘Sisten İzler’, ‘Gölgenin İzinde’, ‘Kıyıyı Deney(im)le! Tipolojiler, Ekolojiler, İmajlar’, ‘Kat/lama İzleri’, ‘Yansımalar’ başlıklarıyla atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.
Paylaş