Beşiktaş ligi kopartacakken ligden kopabilir

İsmail Kartal dersini iyi çalışmış, diğer tarafta ise Bilic dersini çok iyi çalışmamış. Hırvat Hoca, rakibi Fenerbahçe’nin kadrosunu gördükten sonra bile sağ bekini değiştirebilirdi.

Haberin Devamı

iLK YARI

Beşiktaş-Fenerbahçe derbileri genelde futbol olarak taraftarları tatmin eder? Dün için de bunu söyleyebilir miyiz?
- Kesinlikle söylenebilir. Derbiye yakışan tempo, mücadele, agresiflik, hatta zaman zaman futbol oyun kurallarını aşan agresiflik ve heyecan vardı dün gece. Kısacası keyifli bir maçtı. Tek taraflı oynanan bir derbi değildi. Fenerbahçe’nin erken golüyle bir şok yaşayan Beşiktaş’a ikinci şok ise kırmızı kartla geldi. Buradan toparlanmak kolay değil. İlk yarıya bakıldığında Fenerbahçe çok iyi mi oynuyor? Hayır. Vasat oynuyor. Fenerbahçe iyi oynasa oyun daha farklı bir görüntüye gidebilirdi. İkinci yarıda ne olur bilinmez ama İsmail Kartal tehlikeli oyuncularını yanına almazsa maçta daha fazla kırmızı kart olabilir. Oyunun görüntüsü öyle.
- İsmail Kartal’ın dersini iyi çalıştığını belirtebilir miyiz? Kendi sol, rakibin yumuşak karnı olan sağ kanattan hücum etti, alanı da iyi kapattı.
- İsmail Kartal dersini iyi çalışmış, diğer tarafta ise Bilic dersini çok iyi çalışmamış. İlk yarı itibarıyla dersini iyi çalışan İsmail Kartal, sonucunu da aldı ve soyunma odasına 1-0 önde gitti. Beşiktaş’ın maç öncesi de zaaf doğurabilecek kanadı sağ taraftı. Şimdiye kadar Necip oynadığında önünde Gökhan Töre vardı. Beşiktaş’ın sağ kanadını kullananlar zaman zaman değişse de Gökhan Töre değişmiyordu. Kayseri maçından attığı goller nedeniyle moralli gelen Kerim ise ilk defa o bölümde oyuna başladı. Fenerbahçe ise bu yumuşak karnı, sadece Necip üzerinden değil, Caner’in çıkışlarıyla Kerim üzerinden de kullandı. Yani iki tane uyumsuz kanat oyuncusu, Fenerbahçe’ye avantaj sağladı. Bilic maçın başında Sow’un oynayacağını düşünerek Necip’i sağ bekte kullanmış olabilir. Ama Fenerbahçe’nin kadrosunu gördükten sonra bile kadroyu değiştirebilirdi. Eğer çabuk bir oyuncu olan Alper sol çizgide oynuyorsa, senin de elinde o bölgede daha önce kullandığın İsmail varsa onu kullanmalıydın. Bunu yapmayınca Beşiktaş, F.Bahçe’ye bir avantaj sağladı. Fenerbahçe de bunu iyi kullandı. İlk yarıda F.Bahçe daha fazla da gol atabilirdi. Beşiktaş’ın da pozisyonları vardı ama Beşiktaş, bildiğimiz Beşiktaş’tan uzaktı.
- Beşiktaş’ın ilk 45’teki zayıf oyununu sağ kanattaki bu yumuşak karna bağlayabilir miyiz?
- Sadece sağ kanattaki zayıflıktan bahsedersek doğru olmaz. Önemli olan F.Bahçe’nin o zafiyetten erken bir golle faydalanmasıydı. Eğer erken gol arsan, Beşiktaş gibi kırılganlığı olan takımda olumsuzluk yaşatabilirsiniz. Fenerbahçe de bunu yaptı. Zaten Beşiktaş da uzun süre o olumsuzluğu yaşadı.

iKiNCi YARI

Haberin Devamı

OYUNCULAR YARDIMCI OLMADI

Haberin Devamı

- İki teknik adam 2.yarıda doğruları yaptı mı?
- Bilic, ilk yarıdaki hatalarını düzeltmeye çalıştı. Beşiktaş, bu devrede 10 kişilik bir takım olduğu hissini yaşatmadı. İlk yarıda da söylediğim gibi Fenerbahçe çok iyi oynamadı. Beşiktaş’ın bir kişi eksik gibi hissedilmemesinde Fenerbahçe’ni de payı var. Bu devrede orta sahada hiçbir etkinliği olmadı Fenerbahçe’nin.
- Hakeme iki takım oyuncuları da çok fazla itiraz etti. Bu konuda sizce haklılar mıydı?
- Futbolcular hakeme yardımcı olmadıktan sonra derbilerde hakemin işi çok daha zorlaşıyor. Dün akşam da tam olarak olan buydu.
- Bu sonuç ligin seyrini nasıl değiştirir?
- Beşiktaş geçen sene de bu haftalarda kırılma anlarını yaşamıştı. Yine aynı haftalar da benzer duruma gidiyorlar gibi bir görüntü var. F.Bahçe ise şampiyonluk yolunda önemli rakipleri G.Saray ve Beşiktaş’la deplasman maçlarını bitirmiş ve ikinci yarıda onları evinde ağırlayacak konuma geçiyor. Eğer Fenerbahçe bu avantajını iyi kullanırsa, bu galibiyetin değeri çok daha fazla olur. Beşiktaş açısından bakıldığında ise ligi kopartacakları iki haftada belki de ligden kopacaklar.

Yazarın Tüm Yazıları