Önceliğiniz ne olmalı?

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi Fatih Talı (İpragaz AŞ. SHV Energy Bilgi Güvenliği Sorumlusu) özetimle bakınız ne diyor:

Haberin Devamı

Önceliğiniz ne olmalı
Önceliğiniz ne olmalı
“Muhammet Bey; Hürriyet Bursa’da yayımladığınız konuları her okuduğumuzda canımızdan öte can küçük kızımız Naz’ı getiriyoruz aklımıza. Biliyoruz ki kaleme aldığınız yayımlarınızdaki sebeplerden dolayı nice canlar yanıyor. Masum hayatlar sona eriyor. Bence bu acılara karışanların aileleri ömürlerinin sonlarına kadar her gün ölüyor ve her gün diriliyor... Sebebi kim? Sebebi tabii ki ilgisiz yetkililerdir! Mesela köşenizde neredeyse her hafta yayımladığınız UEDAŞ meseleleri... Bizler UEDAŞ’ın gamsızlıklarından dolayı oluşan yayımlarınızı okurken korkuyor ve endişelerimizden kaynaklı olarak hasta oluyoruz da, UEDAŞ bu işin neresinde oluyor acaba! Bakınız lütfen. Uçları tamamen açıkta bırakılan elektrik kabloları var. Trafo kutusu da evlere şenlik! Üstelik bunlar yeşil alan üzerindedir. Zeminden yüksekliği de 50 - 60 santim civarındadır. Asıl işiniz söz verdiğiniz vizyonlarınız ve misyonlarınızdaki değerleriniz olsun. Önceliğiniz elektrik fiyatlarına düzenli olarak zam yapıp ücretlerini de derhal tahsil etmek olmasın!”
Valla ne diyeyim Fatih Talı. Yerden göğe kadar haklısınız. Elektrik işi şakaya gelmemelidir. Şahsım olarak çok üzülüyorum. Ayrıca yıllar oldu UEDAŞ’tan ben de yanıt alamıyorum. Acaba Bursa’dan taşındılar da haberimiz mi olmadı! Biri merak eder de ‘burası neresi ki’ derse; konum Nilüfer ilçesi Ahıska Caddesi (Akçalar peynircilik satış mağaza önü) üzerindeymiş…

Haberin Devamı

DİKKAT HUSUMET VAR!

Önceliğiniz ne olmalı
Hürriyet Bursa gazetemizin en yeni abonelerinden bir kurumsal şirketin üst düzey yöneticisi (Bilgisayar ve endüstri mühendisi) Ramazan Ünal: “Nilüfer ilçesi Bilginler Caddesi No. 6 belediye otobüs durağı arka yüzüne denk düşen alandaki kaldırım taşları bordür taşlarıyla husumet içindedir. İlgili husumetin daha da büyümemesi için arabulucuların devreye girmesi insaniyet namına çok önemelidir!” diyor.
Karışık bir durum… Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi; hasımları barıştırmak çok sevaptır. Sevap kazanmak için alın size fırsat!

Haberin Devamı

 MUSLUKSUZ ÇEŞME OLUR MU?

Önceliğiniz ne olmalı
Gazetemiz abonelerinden olan ODTÜ 99 Yüksek Makine ve Yüksek Endüstri Mühendisi Serkan Özgiray, diyor ki: “Osmangazi ilçesi Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerinde bulunan Şeyh Edebali Camii’si önündeki çeşmenin musluğu yok. Hem de yıllardır. Cahilliğime bağışlayınız ama musluksuz çeşme olur mu?” (!)
Neden olmasın Serkan Özgiray. Bak, oluyormuş demek ki!

BİR YETKİLİ YOK MU?

Önceliğiniz ne olmalı
Hürriyet Bursa gazetesi okuru Elif Erkin’in e-postasını özetimle yayımlıyoruz: “Şehir merkezinde hizmet veren ‘Fethiye’ belediye otobüs durağında, otobüs bekliyordum. Durağın içinde bulunan ve otobüsle yolcusu arasında bağ kurduğu iddia edilen duyuru panosunda bizlere lazım olan bilgilerden eser yoktu. Ancak yasaklı olduğunu bildiğim reklam bildirimlerinden pek çoktu! Bunları görmek isteyen; bir tek dahi olsa, evet bir bir yetkili yok mu?”
Siz de haklısınız Elif Erkin. Galiba yok! BURULAŞ ve “Yasaklı reklam duyurularına müsaade vermiyoruz” diyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın yine dikkatlerine diyerek…

 

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR DÜŞMESİN DİYE...

Önceliğiniz ne olmalı
Adının açıklanmamasını isteyen Hürriyet Bursa gazetesi okuru, 1. Murat İlk ve Ortaöğretim Okulu sınıf öğretmeni özetimle: “ Okulumuzun giriş kapısının karşısında bulunan duvarın setine çıkan bir haylaz öğrencimiz daha düştü. Uyarılarımız pek işe yaramıyor! Kime rica eder de yaptırırız, bilemiyoruz... Setin başlangıç noktasına çit çekilmesi zorunlu hale geldi diye düşünüyoruz.” diyor.
Sahiplenmeniz için teşekkür ederim öğretmenim. Önemli bir dikkat bu... Bizleri benzeri isteklerimizde yalnız bırakmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü’ne rica ile: Çocuklar düşmesin diye desteğiniz lazım yine... Şimdiden kolaylıklar dilerim size...

Yazarın Tüm Yazıları