Neredesin Bursagaz!

Kestel ilçesi Dudaklı Mahallesi sakinlerinden okurlarımız; Şükrü Ağır ve Yusuf Egan, özetimle: “BURSAGAZ’dan ‘tıs’ yok” diyor ve dertlerini şöyle aktarıyor;

Haberin Devamı

 

 Neredesin Bursagaz
“Muhammet Bey. Mahallemizin sevilen ve çok değerli yardımsever insanı gönül dostu büyüğümüz olan Kamil Gümüş’ün bizlere de umut olan ricasını 31 Ağustos 2021 tarihli köşenizde (BİZİM HAKKIMIZ DEĞİL Mİ?) yayımlamıştınız. Kamil Abimiz, ‘civarımızda doğalgaz hizmeti almayan kimse kalmadığı halde bize neden doğalgaz hizmeti verilmiyor!’ diye isyan etmişti ve ses olmuştu Dudaklı’ya… O gündür bu gündür Allah var ya, BURSAGAZ’ı bekledik durduk. Öncesinde muhtarımız da dahil olmak üzere onlarca kez BOTAŞ’a ‘bu haktan neden yararlanamıyoruz?’ diye müracaatlarımız olmuştu. Ancak BURSAGAZ’ın bizleri muhatap almadığı gibi sizleri de muhatap almadığını gördük. Şaşırdık mı? No! Binalarımız resmi tapulu olmasına karşın, yani imarımız varken hizmet yok. Ya da acaba BURSAGAZ, adres şehir merkezinde bile olsa talep gelen yerlerde az bina varsa yani abone sayısı çok değilse hizmet vermiyor olabilir mi? Biz de ısınmak için tarlalarımızdaki verimli şeftali ağaçlarımızı kestik bu yıl da... Neredesin BURSAGAZ? Köşenizi her gün keyifle takip ediyoruz. Size de yollanan herhangi bir açıklamanın olmadığını üzülerek takip ediyoruz. BURSAGAZ’dan ‘tıs’ yok ama vaat pek çok!” diyorlar.
BURSAGAZ Genel Müdürü Bora Çermikli’nin dikkatlerine…

 

Haberin Devamı

HANİ SÖZ VERMİŞTİNİZ?

Neredesin Bursagaz
Hürriyet Bursa gazetesi abonesi emekli (1. Sınıf) emniyet müdürü A.Y. şikayetini özetimle şöyle aktarıyor; “Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Kutlukbey Caddesi üzerinde ikamet ediyorum. Yani sizin tanımınızla Çöplükbey Mahallesi’nde yaşıyoruz! Caddemizin bir bölümü kent çöplüğünden daha beter durumda... Bu beterliği de yayımlarınızdan sonra sağır sultan dahi duymuş olsa gerek! Hatta belediyemiz dahi duymuş ki, 07 Ekim 2021 tarihli yayımınızda Osmangazi Belediyesi’nin tarafınıza yollamış olduğu: “Kutlukbey Caddesi’nin kenarına çöp ve moloz atanın tespiti halinde yasal işlemler ekiplerimizce yapılmakta olup, Zabıta Müdürlüğümüz bünyesinde sivil çevre (moloz) denetim ekibi oluşturularak kaçak moloz atanlara geçit verilmeyecektir. “resmi açıklamasını OSMANAGAZİ BELEDİYESİ SÖZ VERDİ başlığınızla yayımlamıştınız. Hani o söz nerede? Değişen ne oldu? Kocaman bir hiç! Orası yine aynı; mesele başkanların umuru değil. ‘Laf olsun torba dolsun’ açıklamalarından öte gitmeyen bir hizmet ağı var ortada! Sahi ‘Belediyecilik hizmetleri gönül işidir’ değil mi?” diyor.

 

Haberin Devamı

MUDANYA’DA HAVUZ SEFİLLERİ OYNUYOR

Neredesin Bursagaz
Okurlarımızdan tekniker İhsan Heybetli, diyor ki: “Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş dönem başkanı olan Recep Altepe tarafınca Mudanya ilçesine kazandırılan olimpik kapalı (üstü de açılıyor) yüzme havuzu şu sıralar sefilleri oynuyor. Altın yaldızlı şık mı şık bir tabelasının varlığından başka hiçbir katma değeri olmayan yani, kullanıma da kapalı olan havuzun akıbeti ne olacak? Bari hiç olmazsa fotoğrafımdaki floresanlara müdahale edin! Hani ara ara bazıları yere düşüyor ve bu düşme sonucu patlıyor da! Bunlar birimizin kafasına düşerse pek hoş olmayabilir diye düşünüyorum…”
İhsan Heybetli; birisinin kafasına düştü mü? Cevabın ‘hayır’ ise bizleri boş yere eylemeyin? Düşerse de dert etmeyin. Her işte bir hayır vardır elbette!

Haberin Devamı

 HÜRRİYET BURSA YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Neredesin Bursagaz
Neredesin Bursagaz

O BAŞKANLIĞI KURMA VAKTİ GELDİ başlıklı yayımımızdaki şikâyete konu olan tehlikenin (Hayran Caddesi) giderildiği bilgisini aldım. Şahit fotoğrafınız için de teşekkür ediyorum UEDAŞ. Darısı diğer kapaksılara diyorum. Kolay gelsin!


Teşekkürler Büyükşehir

Neredesin BursagazNeredesin Bursagaz

Okurlarımızın çok iyi bildikleri bir müzmin ilgisizlik hikâyesi de nihayetine erdi. Kıymetli Bursalı kardeşlerimize hayırlı olsun. Artık, FSM Kavşağı ana kolonuna döşenen çinilerin içler acısı görseli bizleri üzemeyecek. Köprü üstündeki disiplinsiz ve kontrolsüz işçilik sebebinden kaynaklı olarak her yağmurda kolon ile gövde arasında kalan toprağın balçık olarak çinilerin üzerine akması ayıbı sona erdi. Burada heder ettirilen ciddi masraflı ayıbı Bursa’yı tarif eden görselleriyle yenileyen ve asıl önemlisi; yağmur suyunun sızmasına sebep olan alanı da ‘olması gerektiği gibi’ onaran Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Müdürlüğü’nün kıymetli zanaatkârlarına teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık…

Yazarın Tüm Yazıları