Albay gitti sıra komşuda

Okurumuz iş insanı Kenan Ardıç, Kutlukbey Caddesi’ndeki 4 gün önce çektiği fotoğrafları göndererek, “Çöpler hala buraya dökülüyor. Siz yayınlıyorsunuz, belediye gelip topluyor. Bu durumdan sıkılan komşumuz Albay Mehmet Bey evini satıp gitti. Biz de evimizi satılığa çıkarttık” diyerek isyan ediyor.

Haberin Devamı

Albay gitti sıra komşuda

Hürriyet Bursa gazetesi abonesi olan iş insanı Kenan Ardıç’ın e-postasını özetledim, yayımlıyoruz: “Büyükşehir Belediyesi Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Kutlukbey Caddesi ya da sizin belirlediğiniz ve de çok ama çok uyan tarifiyle ‘çöplükbey’ caddesi sakiniyim. 11 yıl önceydi. Sessiz ve sakin yer düşüncesiyle satın aldığımız arsaya, yaptırmış olduğumuz evimize taşındık. Meğerse belediyesi olmayan bir mahalle varmış ve onu biz bulmuşuz! Konu belli. Sizler Osmangazi Belediyesi’nin açıklamalarını yayımladınız. Bizler de onlarca kez şikâyette bulunduk belediyemize. Bulunduk da ne oldu? Hürriyet gazetesine bile asılsız açıklama yollayan bizi mi dikkate alacaktı!”

Haberin Devamı

HER ŞEY ORTADA!

“Asılsız’ diyorum çünkü her şey ortada. Yollamış olduğum utanç fotoğraflarını 13 Şubat 2022 tarihinde (Dört gün önce) çektim. Bazı reziller kamyonlar dolusu çöplerini burada yola ve kaldırıma döküyor. Sizlerin önceki yayımlarınızda belirttiğiniz gibi belediye çalışanları da gelip topluyor! Dost olduğumuz komşumuz Albay Mehmet Bey, buradaki rezalete dayanamadı. Nihayetinde geçen hafta evini satarak Marmaris’teki ikamet adresine taşındı. Hatta gazetenizin abonesi olan albayımız da çok kez konuyu size yazmış ve sizler de bunu en son olarak ‘Görüntüye dayanamadı satıp sıvadı taşındı’ başlığınızla yayımlamıştınız.”

CADDENİN ADI DEĞİŞSİN

“Biz de evimizi satılığa çıkarttık. Belediyeye bir tavsiyem olacak. Vatandaşı ve kamuoyunu: “7/24 kontrol altında tutuyoruz, takibi elden bırakmıyoruz, çöp ve atık atanlara göz yummuyoruz. Atanlara ve kirlilik oluşturanlara çok ağır cezalar kesiyoruz...” masalıyla oyalamayı bıraksınlar. Belirttiğiniz gibi çözümü çok basit. Maliyeti 30 lira tutacak olan bir iş şikâyetlerimizi kökünden çözer! ‘Kutlukbey Caddesi tabelası Çöplükbey Caddesi olarak değiştirilsin’ önerinizi candan destekliyoruz.”

BIKMADAN USANMADAN!

Kenan Bey, 26 Ekim 2021 tarihli köşemde orası için; ‘Kıymetli Osmangazi Belediyesi bu hikâyenin bitmemesi için verdiğiniz gayret çok güzel! Okurlarımız yazmaya, biz yayımlamaya siz de toplamaya bıkmadınız! Çöplükbey hikâyesi 9. sezon birinci bölümünde buluşmak üzere!’ demiştim. İsabet olmuş!

Haberin Devamı

DEMEK İSTİYORLAR AMA DİYEMİYORLAR

Albay gitti sıra komşuda

OKURLARIMIZDAN olan Fuat Dağcı şikayetini şöyle dile getiriyor: “Nilüfer ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Zafer Sokak sakiniyiz. Kaldırımlarımıza ‘kaldırım’ demek istiyoruz ama diyemiyoruz! Hani başkan Turgay Erdem: ‘Nilüferli olmak gerçek bir ayrıcalıktır’ diyor ya. Ayrıcalığımız karşısında ‘Gülümseyin Nilüfer’desiniz’ sloganı geliyor aklımıza ve işte buna çok gülümsüyoruz!”

Musluksuz çeşme işe yaramıyor!

Albay gitti sıra komşuda

HÜRRİYET Bursa okuru Reyhan Temellioğlu, diyor ki: “Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi Gül Sokağı’ndaki (Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik Merkezi karşısı) çeşmelerin muslukları yok. Çeşmenin mimarı olan Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda ihbarlarımız oldu. Musluksuz çeşme bir işe yaramıyor!”

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

İKİ KONU DA GİDERİLDİ

Albay gitti sıra komşuda

“BAŞKAN ona o başkana’ başlıklı yazı üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Şikâyete konu olan Konak Kapalı Pazar Alanı karşısında tahrip olan kaldırım, ekiplerimiz tarafından onarılmıştır. Ayrıca köşenizde yayınlanan ‘Bunu da mı Biz Söyleyelim’ başlıklı yazınızda belirtilen Ihlamur Parkı önündeki parke taş sorunu da haftalık çalışma programı dahilinde giderilecektir. Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu.”
Açıklamanız ve de yaptığınız işe şahit olarak yollamış olduğunuz fotoğrafınız için teşekkür ediyorum Nilüfer Belediyesi.

Yazarın Tüm Yazıları