Paylaş
İşte beslenme ve diyet uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan hem sağlıklı besleyecek hem de sizi güçlü tutacak yiyecekler:
* Düğme mantar: Selenyum, B vitaminleri, riboflavin, niasin ve antioksidan kaynağı olan mantar özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları riskini düşürme konusunda etkili.
* Lahana: İyi bir glutamin kaynağıdır. Lahanayı sevmiyorsanız çorbalarınız ve yemeklerinize ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz.
* Badem: Stresin etkilerini azaltarak bağışıklık sistemini destekleyen bir besin. Günde 10 fincan badem tüketimi, günlük E vitamini ihtiyacınızın yaklaşık yüzde 50’sini karşılar.
YARIM KASE YOĞURT SOĞUKALGINLIĞI İLACI
* Greyfurt: Yüksek oranda C vitaminiyle bağışıklık sisteminin aktivasyonunu artıran flavonoidler içerir.
* Light yoğurt: Yapılan araştırmalar D vitamini düzeyi düşük olanların soğuk algınlığı ve gribe yakalanma riskinin yüksek olduğunu gösteriyor. Yoğurt D vitamini yönünden zengindir. Her gün yarım kase yoğurt soğuk algınlığına karşı direnci artırır.
* Sarımsak: Bağışıklık sistemini destekleyen antioksidanlar içerir. Etkili olmasını istiyorsanız hiç doğramadan pişirin ve böyle tüketin. Çünkü kükürtlü bileşikler doğranınca etkisini kaybeder.
* Ispanak: C vitamini içeren ıspanak, vücudun yeni hücreler üretmesine yardımcı olan folat içerir. Ispanaktan daha fazla yararlanmak istiyorsanız çiğ ya da hafifçe pişirerek tüketin.
ÇAY DEYİP GEÇMEYİN
* Çay: Yeşil ya da siyah çay fark etmez, her ikisi de hastalıklarla savaşan polifenoller ve flavonoidler içerir. Bu antioksidanlar hücreye zarar veren serbest radikalleri arar ve yok eder.
* Tatlı patates: Havuç gibi antioksidan beta-karoten içerir. Ayrıca tatlı patateste yaşlanma sürecini yavaşlatan ve bazı kanserlerin riskini düşüren A vitamini var.
* Brokoli: Vücudu korumak için gereken A, B, C, D vitamini ve glutatyon içerir.
Paylaş