Paylaş
Ne de olsa dijital çağdaki alışkanlıklarımız eskiden, analogdan geliyor. Bunu hatırlamak iyi olabilir.
Etkinlik ajansı DSM Group, 23-25 Eylül tarihleri arasında çizgi roman ve çizgiye dair tüm görsel sanatların bir araya geldiği İstanbul Comics & Art Festivali’ni (İCAF) düzenliyor.
Bir şehir festivali olarak geniş katılımla gerçekleştirilecek İCAF’a çizgi roman dükkanları, yayınevleri, mizah dergileri, sahaflar, çizgi roman, graffiti ve animasyon sanatlarıyla ilgilenen yaratıcı oluşumlar ve profesyoneller katılıyor.
DSM Group’un kurucusu ve başkanı Alper Sesli, İCAF’ın fikir babası.
Sesli, çocukluğundan beri sıkı bir çizgi roman okuru. Son dönemde yenilenen baskılar, yeni karakterlerin ortaya çıkması ve hikayelerin çizgiye aktarılması, çizgi roman dünyasının yeniden gündeme gelerek hatırlanmasına neden olunca, Sesli’nin de çizgi roman satın alma ve okuma sıklığı artmaya başladı.
Sonra bir gün etrafına baktığında gördü ki, onun gibi gizli çizgi roman okuru olan pek çok kişi var. “Neden olmasın?” diyerek İstanbul Comics & Art Festival fikrini geliştirdi.
Saint Joseph’liler Derneği Sosyal Tesisleri (Club Quartier) ve Moda’daki All Saints Kilisesi’nde düzenlenecek festivalin hedef kitlesini 12-65 yaşları arasındaki okuyan, araştıran, çizgiyi ve görsel tasarımı seven, kültür ve sanat etkinliklerini takip eden kesimler oluşturuyor.
İçerik ve boyut anlamında bu festival Türkiye’de bir ilk. Kutlukhan Perker, Serkan Özay, Devrim Kunter, Yıldıray Çınar, Erdil Yaşaroğlu, Selçuk Erdem, Geray Gencer, Berat Pekmezci, İrfan Saya ve Koral İlhan gibi hem yurtiçi hem yurtdışında kendilerini kanıtlamış sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek festivalin önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta geçmesi hedefleniyor.
Program dopdolu. Karikatüristler konuşmalar yapacak, performans sanatçıları ve çizerler atölye çalışmaları düzenleyecek. Stop motion atölyesi, baskı atölyesi, Gırgır karikatür atölyesi, stencil atölyesi, kağıt heykel atölyesi, defter yapım atölyesi, çiçek dürbünü atölyesi, Feyzi Özşahin ile Süper Penguen çizgi atölyesi bunlardan bazıları.
Süper kahramanların tarihi, dijital illüstrasyon seminerlerinin yanı sıra Selçuk Erdem ve Erdil Yaşaroğlu ile sohbet gerçekleştirilecek.
İlban Ertem, “Puslu Kıtalar Atlası”nın yaratım sürecini ve edebiyat uyarlamalarını anlatacak.
Sanatçılar, bireysel ve kolektif graffiti performanslarını festival katılımcılarına canlı olarak sergileyecekler.
Club Quartier bahçesindeki havuz başında kurulacak perdede de yerli ve yabancı animasyonlar gösterilecek.
Etkinlik ücreti 15 TL. Biletler Biletix’te satışa sunuluyor; kapıdan da alınabiliyor.
Üretim sürecinin içinde olmak ve farklı bir deneyim yaşamak için iyi bir fırsat.
Kaçırmayın derim.
Paylaş