Hiçbir salon erkeği...

Biliyorum, Adriana Lima-Metin Hara konusunda artık hepimizin içi şişti, biliyorum “Türkiye’de bir bu mu kaldı konuşulacak” diyeceksiniz, haklısınız ama çarşamba günü yazdığım bir yazıda söylediklerimi geri almam lazım.

Haberin Devamı

İki gün önce ilişkileriyle ilgili “Adriana, belki de ruhuna hitap eden “salon erkeği”ni bulmuştur yazmıştım.
Hâlâ bunun karşılıklı el sıkışılan PR ilişkisi olduğunu düşünmüyorum, Adriana Lima ince ruhlu bir erkekle karşılaştığını düşünmüş, aşık olmuş, dünya Hara’yı tanısın istiyor...
Birebir ilişkileri pek incedir, birbirlerine şiirler okuyorlardır, bulutların üzerinde geziyorlardır, bilemem.
Fakat Hara’nın hem kendi Twitter hesabında yazdıklarını, hem de Onur Baştürk, Ayşe Arman ve Gökhan Kimsesizcan’a söylediklerini okuyunca Hara için “ince ruhlu salon erkeği” diyemeyeceğim. Zira hiçbir “salon erkeği”, “Sen benim eski sevgililerimi Google’ladın mı” demez.
Hiçbir “salon erkeği”, bugün evli barklı olan, eskiden ilişki yaşadığı güzel kadınların isimlerini sıralamaz.
Bu, isimlerini söylediği kadınlara saygısızlık, üstelik kadınları değersizleştiriyor.
Bir değerleri bir zamanlar vardır herhalde ama şimdi “Güzel eski sevgililer” klasöründe yan yana duruyorlar ve Metin Hara ile ilgili “Zaten güzel ve ünlü kadınlarla birlikte oluyordum, ne var yani” algısı oluşturmaları bekleniyor!
Röportajdan yansıyan bu!
Ne ayıp. Ancak ergen muhabbeti yapan, skor yarıştıran yetişkin erkekler yapar böyle listeler.
“Yenge” bu çiğliği görmesin...

◊ Hiçbir “ince ruhlu salon erkeği” kız arkadaşına lakap takmaz. Hara, Adriana Lima’dan “yenge” diye bahsediyor. Bir insan kendi kendine sevgilisine neden “yenge” der... Adriana Lima’dan da “Metin Bey ile seviyeli bir ilişkimiz var” açıklamasını bekliyoruz!

◊ Hiçbir “ince ruhlu salon erkeği”, Twitter hesabında “Ben ürün satmıyorum, röportaj yok” deyip ertesi gün röportaj vermez.
Ayrıca bir ürün satıyor... Tabii eğer kitaplarını bedavaya dağıtmıyorsa ve merkezindeki seanslardan, atölye çalışmalarından ücret almıyorsa...

◊ Hiçbir “ince ruhlu salon erkeği”, Twitter hesabında “Asla yakışmayan bir üslupla cevap vermem” yazıp ertesi gün Arman röportajında bir soruya “Amipten büyük zekası olan bunun reklam ilişkisi olmadığını anlar” gibi bir cümle kurmaz.
Bunun PR ilişkisi olduğunu düşünen ve amipten büyük zekası olan pek çok insan var. Üstelik bu kadar “reklam” şüphesi dönerken ortada “Dünyaya açılacağım” demek pek çok kişiye “Al işte, reklam” dedirtir!
Zekası yüksek bir adam, bu sözlerin nasıl anlaşılacağını nasıl hesap etmez?
“Nasıl algılanacağım umurumda değil” cümlesi de inandırıcı değil. Toplum tarafından nasıl algılandığı mesleğinde önemli bir yerde duruyor zira.

◊ Son olarak... “Tüm dünyanın haber yapacağını biliyorduk” diyor.
Tamam, bu salt PR çalışması değil, kimse kimseye para ödemedi ve böyle bir olay konuşulmadı aralarında ama...
İnsanları iyi okuduğunu, iyi yönettiğini düşünen, kimi nasıl etkileyeceğini çok iyi bilen, hem IQ’su, hem EQ’su yüksek adamın yapacağı PR böyle oluyor demek ki!
İlişki yaşadığı dünyaca ünlü bir kadının kendiliğinden “Seni herkes tanımalı Metin” demesi...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları