Seni seviyorum ama kendimi daha çok

İlişkilerin yumağa dönüştüğü hikâyelerden hoşlananlar için bu hafta seçenek bol.

Haberin Devamı

Gençler arasında fenomene dönüşen John Green’in kitabından uyarlanan “Kağıttan Kentler”, bir evliliğin son 5 yıllını çiftlerin gözünden anlatan “Son 5 Yıl”, baba olacağını öğrenen bir kazanovanın komik hikâyesi “İki Aşk Arasında” ve Fransız komedisi “Acemi Çapkın”, kadın-erkek ilişkilerini beyazperdede görmeye can atanlar için geliyor.

Çocukluk aşkları bitmez
Kağıttan Kentler
Paper Towns
Yönetmen: Jake Shreier
2015/ABD/109’


“Aynı Yıldızın Altında” kitabıyla gençler arasında fenomene dönüşen John Green’in aynı adlı kitabından uyarlanan film, kapı komşusu güzel Margo’ya aşık olan Quentin’in hikâyesini anlatıyor. Çocukluklarında iyi arkadaş olan ikili, büyüdüklerinde eskisi gibi yakın değildirler. Quentin sıkıcı arkadaş gurubuyla takılırken Margot da okulun en popüler kızlarından birine dönüşmüştür. Bir gece Margo, Quentin’i garip ama eğleneceli bir macera için ikna eder. Bundan sonra ilişkileri kaçınılmaz olarak değişecektir. “Anna Karenina”yla sinemaya atılan genç model Cara Delevingne’nin yolunu iyice açacak görünen film, kitabın tutkunları ve genç seyirciye sesleniyor.

Haberin Devamı

Herkes aşkı başka yaşar
Son 5 Yıl
The Last Five Years
Yönetmen: Richard Lagravenese
2014/ABD/94’

“Freedom Writers”, “P.S. I Love You/Not: Seni Seviyorum”, “Beautiful Creatures/Muhteşem Yaratıklar”ın yönetmeni Richard LaGravenese’nin yönettiği film, Jason Robert Brown’ın 2001’de yazıp bestelediği aynı adlı müzikalden uyarlama. Off-Broadway’in en çok ilgi gören gösterilerinden birine dönüşen ve sayısız ülkede sahnelenen müzikal, Brown’ın ayrılıkla biten evliliğinin son 5 yıllını kadın ve erkek gözünden anlatıyor. Anna Kendrick ve Jeremy Jordan başrolde olduğu film, müzikallerden hoşlananların ilgisini çekecektir.

Kazanovadan baba olur mu?
İki Aşk Arasında
How to Make Love Like an Englishman
Yönetmen: Tom Vaughan
ABD/2014


Gündüzleri üniversitede edebiyat profesörlüğü yapan, geceleri de kazanovaya dönüşen Richard’ın hayatı 25 yaşındaki sevgilisi Kate’in hamile kalışıyla içinden çıkılmaz bir hale dönüşecektir. Pierce Brosnan, Jessica Alba ve Salma Hayek’i buluşturan film, vasat bir komedi.

Haberin Devamı

Kutupta üç çocuk
Kutupta Macera
Operation Arctic
Yönetmen: Grethe Boe Waal
2014/Norveç/84’


Spitsbergen adasında bir kar fırtınasına yakalanan üç çocuğun, zorlu koşullara karşı yaşam mücadesi verirken evlerine dönme çabalarını konu alan ortalama bir aile filmi.

Yaşam ve ölümün kara komedisi
Beden
Body
Yönetmen: Malgorzata Szumowska
2015/Polonya/90’


Bu yıl Berlin’de En İyi Yönetmen dalında Gümüş Aslan’ı kapan alan film, bir baba ve kızı arasındaki ilişkiyi anlatan bir kara komedi. İşi başından aşkın bir savcı olan Attorney, bir yandan cinayet davalarıyla uğraşırken bir yandan da karısının ölümünden sonra anoreksiyaya yakalanan kızı Anna’yla ilgilenmeye çalışmaktadır. Rehabilitasyon merkezine yatırılan Anna, burda ölülerle iletişime geçtiğini iddia eden Anna ile tanışır. Farklı tatlar arayanlara...

Haberin Devamı

Bir çocuk dünyaya gelecek ve...
Deccal
Yönetmen: Özgür Bakar
2015/Türkiye


İntihara kalkışan Duygu son anda kurtulur ve yeni bir hayata başlar. Tam bu dönemde hamile kaldığını öğrenir ve sağlık riski yüzünden çocuğu aldırmaz. Haftanın yerli korkusu Deccal efsanesinden yola çıkıyor.

Çapkınlığın da adabı olmalı
Acemi Çapkın
Caprice
Yönetmen: Emmanuel Mouret
2015/Fransa/100’

Kadınlar karşısında iki kelimeyi bir araya getiremeyen utangaç Clement, mucize eseri hayranı olduğu Alicia adındaki güzel oyuncuyla birlikte olmaya başlar. Tam bu olayın keyfini sürecekken sevgilisinin oyunlarından birinde genç ve güzel Caprice ile tanışınca tehlike çanları çalmaya başlar. Haftanın bir diğer ortalama komedisi.

Haberin Devamı

Tehlikeli oyun
Darağacı
The Gallows
Yönetmen: Chris Lofing, Travis Cluff
2015/ABD/81’


Bir lisede sahnelenen tiyatro oyunu sırasında, başrolde oynayan öğrencinin ölümüyle sonuçlanan kazadan yirmi yıl sonra, lisenin öğrencileri bu oyunu tekrar sahnelemek ve yarım kalan sahne performansını tamamlamak isterler. Ancak tehlikeli bir oyuna girdiklerinin farkında değildirler.

Yazarın Tüm Yazıları