Romandan uyarlama casus hikayesi

Yakın zaman önce kaybettiğimiz usta aktör Philip Seymour Hoffman’ın son filmi olan “İnsan Avı”, John le Carré’nin romanından uyarlama bir casus hikayesi.

Haberin Devamı

Filmde Hoffman’a Rachel McAdams, Robin Wright, Willem Dafoe gibi kalburüstü bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

Melek mi şeytan mı?

İnsan Avı
A Most Wanted Man
Yönetmen: Anton Corbijn
2014/ABD/101’

Video yönetmenliğinden gelme ve “The American/Centilmen” filmiyle tanıdığımız Anton Corbijn’in son filmi, John le Carré’nin romanından uyarlama. Yarı Çeçen, yarı Rus bir göçmen olan Hamburg, İslam topluluğuna girer ve babasının haksız kazanılmış servetinde hak iddia eder. Alman ve ABD gizli servisleri konuya yakın ilgi gösterir. Zaman ilerleyip risk yükseldikçe bu en çok istenen adamın gerçek kimliğini ortaya çıkarma yarışı başlar. Ezilmiş bir kurban mı, yoksa yok etme eğilimli bir radikal mi? Temposunu sonuna kadar korumayı başaran filmde, yakın zaman önce kaybettiğimiz usta aktör Philip Seymour Hoffman’a Rachel McAdams, Robin Wright, Willem Dafoe gibi kalburüstü bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Yazarın sadık takipçileri kadar casus filmlerinden hoşlananların kaçırmaması gereken “İnsan Avı”nın, Hoffman’ın son filmi olduğunu hatırlatalım.

Haberin Devamı

Görmemek mi yazamamak mı daha zor

Körlük
Blind
Yönetmen: Eskil Vogt
2014/Norveç/96’

Joachim Trier’in günümüz sinemasının en iyi filmlerinden sayılan “Reprise/Tekrar ve “Oslo, 31 August/Oslo, 31 Ağustos”un senaryolarını yazmış Eskil Vogt, bu kez yönetmen olarak karşımızda. Görme duyusunu kaybedince eve kapanan bir kadın yazarın aklını da kaybetmemek için gerçekliğe sıkı sıkı sarılma mücadelesini anlatan film, Sundance ve Berlin film festivallerinden ödülle dönmüştü. Gerçeküstü atmosferi, başarılı oyunculukları ve keskin mizahıyla “Körlük”, farklı seçenek arayanlar için doğru tercih.

Yeni nesle özel Ninja Kaplumbağalar

Ninja Kaplumbağalar
Teenage Mutant Ninja Turtles
Yönetmen: Jonathan Liebesman
2014/ABD/101’

90’ların efsane çizgi ve sinema kahramanları Ninja Kaplumbağalar, yeni nesle uyarlanmış haliyle yeniden beyazperdede. Shredder ve kötü Foot Clan örgütünün şeytani planlarını engellemeye çalışan Ninja Kaplumbağalar’ın maceralarını anlatan filmde, Megan Fox’u da korkusuz muhabir April O’Neil rolünde izleyeceğiz. Yılın gişe canavarlarından biri olan “Ninja Kaplumbağalar”, beklentinizi yüksek tutmadan izleyebileceğiniz bir aksiyon komedi. 90’ları yadetmek isteyenlere…

Haberin Devamı

Eyvah, seks kasedim internete düştü!

Kaset İşi
Sex Tape
Yönetmen: Jake Kasdan
2014/ABD/94’

On yıllık beraberlik ve iki çocuktan sonra kaybettikleri tutkuyu canlandırmaya karar veren Annie ve Jay, üç saat süren eğlenceli seks deneyimlerini videoya çeker. Ancak bu video yanlışlıkla internete düşünce bunun yayılmasını engellemek için çılgın bir maceraya atılırlar. Cameron Diaz ve Jason Segel’den komik bir çift yaratmaya çalışan film, türün iflah olmaz tutkunlarına sesleniyor.

Yazarın Tüm Yazıları