Paylaş
Dondurma yerine dondurulmuş meyve
Güzel bir yaz lezzeti için böğürtlen, üzüm, ananas, kivi dilimleri ve yabanmersini gibi taze meyveleri çubuklara sıralayın. Pişirme kâğıdının üzerine koyun ve en az iki saat buzlukta bekletin. Daha değişik ve eğlenceli bir görüntü için dondurma kepçesiyle karpuz ve kavun çeşitlerinden top şeklinde parçalar alıp yine çubuklara sıralayarak dondurabilirsiniz.
Bu atıştırmalık ayrıca sizi gereksiz kalorilerden de korur. Meyvelerden alacağınız 50-70 kaloriyken dondurmadan 250-280 kalori alırsınız. Ayrıca dondurmada neredeyse hiç lif yokken meyveden ekstra lif almış olursunuz.
Sorbe yerine dondurulmuş meyveden frozen
Bu ferahlatıcı yaz lezzeti, serinlemenize ve gerekli besin maddelerini almanıza yardımcı olur. Sevdiğiniz iki porsiyon meyveyi alarak blender’dan geçirin. Seçtiğiniz meyvenin en olgun hali olmasına özen gösterin. Badaklara koyup donurun. Yarım bardak şeftalili sorbede 130 kalori ve 20 gram şeker yer alır ancak yarım bardak ev yapımı dondurulmuş şeftalili içecekte 65-80 kalori vardır.
MIlkshake yerine dondurulmuş kefir veya yoğurt
Milkshake gibi içecekler çok cazip olabilir fakat yarım bardakta neredeyse 200 kalori olduğunu biliyor muydunuz? Bunun yerine kefir veya süzme yoğurdu dondurarak serinlemeyi tercih edebilirsiniz. Büyük ölçüde kalori tasarrufunun yanı sıra probiyotik zengini besini tüketerek bağışıklık ve sindirim sisteminiz için de faydalı bir şey yapmış olursunuz. Ayrıca 125 gram kefirde 4 gram ve 125 gram yoğurtta 13 gram protein bulunmaktadır.
Paylaş