Paylaş
Folik asit: Bu amino asidin kanda yüksek seviyede olması Alzheimer hastalığının gerilemesine yardımcı oluyor. Kıvırcık, lahana, ıspanak, börülce, kuru fasulye ve diğer baklagiller bu önemli besin bakımından zengin.
E vitamini: Güçlü antioksidan etkisi nedeniyle yağ içinde eriyebilen E vitamini, alzheimer hastalarında görülen plak büyümesiyle savaşmaya yardımcı oluyor. Badem ve fındık gibi yemişler, ay çekirdeği, yerelması ve zeytinyağı da bolca E vitamini içeriyor.
Omega-3: Bu yağ asitlerinin düşük seviyelerde olmasının hastalığı tetiklediği düşünülüyor. Somon ve sardalye gibi soğuk su balıkları ve keten yağı da omega-3’ler açısından zengin. Ceviz ve badem gibi birçok yemiş yüksek seviyede omega-3 ve E vitamini de içeriyor.
ALZHEİMER KARŞITI ISPANAK-CEVİZ-TURUNÇGİL SALATASI
Mesele, yalnızca bu yiyecekleri yemek değil, bunları birlikte tüketmek. İşte lezzetli bir kombinasyon...
Malzemeler
Sos: 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi,
1 çay kaşığı bal , 1 tutam kırmızıbiber,
tuz ve taze çekilmiş karabiber (isteğe bağlı)
Salata: 1 büyük demet yıkanmış ve temizlenmiş ıspanak
1/4 bardak yarım ceviz (çiğ veya kavrulmuş)
1/2 kesilmiş portakal, 1/2 kesilmiş greyfurt
2 adet kesilmiş yeşil soğan
Hazırlanışı: Yağ, sirke, bal ve biberi iyice karıştırın. İsterseniz, tat katmak için tuz veya biber ekleyin. Ispanağı sos ve cevizlerle karıştırın. Portakal ve greyfurtları koyun ve yeşil soğanla süsleyin.
Paylaş