Bu kafayı kim dağıtacak?

Ülke gündemimize başka bir ülke vatandaşı iki gün maruz kalsa depresyondan boğulur. Sanırım biz çok uzun süredir içinde olduğumuzdan kafamızı dağıtmayı bir şekilde başarıyoruz. Ama artık bildiğim tüm yöntemler tükendi. Hatta kendimi gündemin dışına atabilmek için ürettiğim çözümler iyice saçma yerlere gitti.

Haberin Devamı

Yangınlarla geçen bir haftanın ardından hâlâ yeni felaketlere uyanıyoruz. Ben kötü haber yorgunluğuna dayanamayacak hale geldiğimde kendime kaçacak yerler arıyorum. Bu hafta kafamı meşgul etmek için pek de anlamlı olmayan meseleleri düşünerek vakit geçirdim.

Mesela Robin’in ‘dolaptan çıkması’... (‘Dolaptan çıkmak’ İngilizcede bir sırrını gizlemekten vazgeçip ifşa etmek anlamında kullanılıyor.) Biliyorsunuz Batman’ın yardımcısı Robin’in cinsel yönelimi yıllardır tartışılır. Çoğu kişiye göre Robin gizli bir eşcinsel. Ancak çizgi romanın yazar ve çizerleri bu konuyu bulanık bırakmayı tercih ediyordu. Tabii bazı konular biraz da jenerasyon işi. Robin 1940 doğumlu. Hayatının uzun bir kısmını dünyanın çok daha baskıcı ve dar görüşlü olduğu dönemlerde geçirdi. Yani adamın belki ‘dolaptan çıkası’ vardı da konjonktür onun çıkışına hazır değildi. Ta ki bu haftaya kadar...

Haberin Devamı

DC Comics tarafından yayımlanan son sayıda Robin ve erkek arkadaşı Bernard Dowd romantik bir akşam yemeğine çıkmaya karar veriyor. Robin daha önce kadınlarla da romantik buluşmalar yaşamıştı. O yüzden biseksüel olduğu düşünülüyor. Robin açısından sevindirici bir gelişme, ayrıca kafamızı dağıtmak konusunda yardımcı olduğu için de kendisine teşekkürü borç biliyoruz.

Robin’den kafayı kaldırınca ‘Bir süre boşlukta kaldım’ derken Messi PSG’ye imza attı. Elimde hazır bir futbol konusu olmasını fırsat bilerek esnaf arkadaşlarımla muhabbet etmek amacıyla çarşıya indim. Uzun uzun ‘Sen Messi olsan Paris’e gider miydin’ gibi başlıklarla havanda su dövdük.

Bir sonraki günü nereden gelip nereye gittikleri henüz anlaşılamayan fillerle ilgilenerek geçirdim. Duymuşsunuzdur, 14 vahşi Asya fili yaklaşık 17 aydır nerede biteceği belli olmayan bir yolculuk içinde. Koruma alanlarından çıktılar, kilometrelerdir yürüyorlar. Sürekli önlerindeki yerleşim yerleri tahliye ediliyor. Son rapora göre drone’lar ve 25 bini aşkın polis takip ediyormuş filleri.

500 kilometrelik yürüyüşlerinde bir tam tur atıp başladıkları yere doğru tekrar yaklaşmaya başlamışlar. Şimdi bu drone görüntülerini canlı yayımlayan bir mecra var mı, yoksa da niye yok diye aranıyorum. Fil izlemek isteyen kullanıcılar olarak pazarda iyi bir yer kaplıyoruz. Bu beklentimizi karşılayan yayın organı kazanır.

Haberin Devamı

Bu kafayı kim dağıtacak

ALACAĞIN OLSUN!

Filleri izleyemediğim ve artık dizi, film izleyecek moral motivasyonu da, kondisyonu da, konsantrasyonu da bulamadığım için farklı bir izleme olayı geliştirdim. Kripto borsasını açıp inen çıkan fiyatlara bakıyorum. Yatırımsal bir amacım yok. “Aa bak ne güzel düştü, bak bak bak çıkıyor” diye boş bakmalar psikolojime iyi geldi. En nihayetinde eski zamanlarda ‘Winamp skin’i (Winamp programı teması) izleyerek vakit geçirmiş bir kuşağın ferdiyim.

Kafayı dağıtabilmek için böyle saçma çözümler aramak zorunda bırakan Türkiye gündemi, senin de alacağın olsun.

Yazarın Tüm Yazıları