ANKARA Hürriyet’in düzenlediği II. Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nın finaline sayılı gün kaldı.
Başkent’in en büyük gençlik organizasyonlarından birisi haline gelen yarışmaya, maddi manevi destek ve katkı sağlayan kurum ve kişiler, bizimle yürüdükleri bu yolda karşılık beklemeksizin kente, gençliğe, müziğe hizmet ediyor.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yarışmaya hiç tereddüt etmeden destek verirken, Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan hem destek veriyor, hem de en az bizler kadar heyecan taşıyor.
Türkiye’nin en büyük salonlarından olan Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nin işletmecisi Sevda Şireci, binlerce müzisyen gence Şebnem Ferah’ların, Sezen Aksu’ların bastığı o sahneyi açıyor.
Aynı zamanda bir prodüksüyon firması olan Organizer’in sahipleri Yıldıray Yıldız ve Sermurat Küçükgül, liseli kardeşlerine en iyi ses ve ışık imkanlarını sağlamak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Dream TV bu büyük organizasyonu daha geniş kitlelere aktarmak için hazır bekliyor. Joker Ajans’ın sahibi Burak Özdemir, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sahne gerisindeki gizli kahraman olmak için hazırlıklarını gözden geçiriyor.
Okullarda müzik sesleri
Bu yıl zamanım elverdiği ölçüde yarışmaya katılan okulları geziyor, müzik grupları ile sohbet ediyorum.
Yarışmaya tam 52 okul katılıyor. Beni en çok sevindiren tablo ise neredeyse bütün okullarda idarecilerin müzisyen öğrencilere yarışma için verdikleri destek..
İmkanlar ölçüsünde liseli genç arkadaşlarımızın çoğu, kendi okullarının güvenli çatısı altında çalışıyor, müzik yapıyor.
Müzisyen arkadaşlarımızın ve okullarımızın tanıtımlarına yarın Ankara Hürriyet sayfalarında başlıyoruz.
Başkent’in ’genç notaları’ 2 Mayıs 2009’da sahnede bir kez daha devleşmek için gün sayıyor.
Bunun halk dilinde karşılığı ’fişleme’
GEÇTİĞİMİZ hafta, Angora Sitesi’nin sokaklarını belediyeye, yani kamuya devrettiğini, içinde bir devlet lisesi bulunduğunu yazmış ve kendi tercihi ile site niteliğinden vazgeçip kamu alanı olmasına rağmen kapısında özel güvenlik görevlilerinin hangi kanun ve yetkiye dayanarak ’kimlik tespiti’ yaptıklarını sormuştum.
Angora Sitesi yönetiminden hukuk ile tehdit eden bir açıklama geldi. Açıklamada yer almayan tek şey yukarıdaki sorumun cevabıydı.
Tekrar sorayım, belediye otobüsünün sefer güzergahında olan bir mahalleye, bir gazetecinin girişi özel güvenlik görevlileri tarafından hangi kanun ve yetki ile engellenebilir..?
Girenlerin kimlik, ruhsat belgelerinin alınması, ’kimlik sorma’ değil, ’kimlik tespiti’dir..
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü’nün, Polis Dergisi’nin 34. sayısındaki makalesini bu konuya ilgi duyan herkese tavsiye ederim.. Makalede, kimlik tespitinin halk arasındaki adının ’fişleme’ olduğu da belirtiliyor.
Kamusal alanda polisin bile son derece sınırlı bir çerçevede sahip olduğu bu yetki, o sitede hangi güce dayanarak kullanılıyor..?