Long Table yıkıldı

İzzet Çapa, canı sıkıldıkça restoranlarının dekorasyonunu değiştirmeyi adet edindi.

Nişantaşı Sofa Otel’in içindeki Long Table adlı şık restoranın akıbeti de aynen diğerleri gibi oldu. Hizmete gireli daha birkaç ay olan ve farklı dekorasyonuyla adından epey söz ettiren mekan, önceki gün baştan sona yıkıldı. Long Table’ın kış sezonunu yeni haliyle karşılayacağını belirten Çapa, New York seyahatinde edindiği fikirler doğrultusunda yeni bir konsept hazırlıyor.

Açılmadan ünlü oldu

Mensure Özbek, Sibel Tarakçı, Mehtap Karaman ve Ferah Karaman’ın sahibi olduğu Covva Brasserie, Four Seasons Otel’in dünyaca ünlü şefi Nevzat Onay’ı transfer ederek piyasaya iddialı bir giriş yaptı. Teşvikiye’deki bu yeni adres, daha resmi açılışı bile gerçekleşmeden sosyetenin uğrak yeri oldu. Özbek, önümüzdeki sezon da iddialarını koruyacaklarını, özellikle işkadınlarının buluşma noktası olacaklarını söylüyor.

10’unda açılıyor

İstanbul gecelerinin klasik adreslerinden Etiler Şamdan, yeni sezonu 10 Eylül Çarşamba akşamı açıyor. Mekanın sahipleri olan Şehnaz-Mehmet Tuna çifti, bu yıl içeride hiçbir yenileme çalışması yapmadıklarını, çünkü Şamdan müdavimlerinin bu klasik adresteki radikal değişikliklere pek sıcak bakmadıklarını açıkladı.

Çocuklar için iftarda buluştular

Conrad İstanbul, önceki akşam Geleceğimizin Çocukları Vakfı için iftar yemeği düzenledi. Otel müdürü Jean Sebastien Kling’in ev sahipliği yaptığı yemeğe Hidayet-Banu Türkoğlu çifti, İstanbul Valisi Muammer Güler’in eşi Neval Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın eşi Hülya Cerrah, Alev Törüner, Beyhan Bağış, Ayşegül Topal, Yeşim Salkım ve sevgilisi Hakan Eratik de katıldı. Küçük çocukların davetliler arasında en çok ilgi gösterdiği isimlerse Hidayet Türkoğlu ile Yeşim Salkım oldu.

Unutulmaya yüz tutan lezzetler

Ankara’daki Big Chef adlı restoranın sahibi Gamze Cizreli, ramazan ayı için özel bir uygulama başlattı ve geleneksel Türk lezzetlerinin en beğenilenlerini mönüsüne ekletti. 15 ve 16. yüzyıl Osmanlı mutfağının gözbebeklerinden Mahmudiye, Fatih Sultan Mehmet’in sünnet sofrasının en özel yemeği Mutancene ve Terkib-i Çeşidiye gibi unutulmaya yüz tutmuş pek çok tat, mekanın iftar mönüsünde yer alıyor.

Yemek kutusu

Etiler’de sessiz sakin bir köşe bulmak biraz zor. Ama geçenlerde keşfettiğim Eating Box bu sükuneti yakalamayı başarmış. Yeşilliklerle çevrili doğal bir atmosfere sahip olan mekan, adı üstünde gerçekten kutu gibi... Kubilay Aksu’nun sahibi olduğu Eating Box, 30 kişilik kapalı, 45 kişilik açık alanıyla hizmet veriyor ve müşterilerine dünya mutfağından örnekler sunuyor. Mönüde salatadan makarnaya, et çeşitlerinden tatlılara kadar her şey var. Mekan 10:00 ile 24:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Sabancı ev kıyafetiyle partiye katıldı

İstanbul gece hayatının gözde mekanı Cahide Sayfiye geçtiğimiz hafta kapandı. İzdiham yaşanan kapanış gecesinin konukları arasında Sadıka Sabancı da vardı. Evde televizyon seyrederken bu renkli geceye katılmaya karar veren Sabancı, olanca doğallığıyla, evdeyken üzerinde olan eşofman takımıyla arz-ı endam etti partide... Ve gecenin en rahat ismi oldu haliyle...

Çok özel bir sergi

Dün, Antik Park Sanat Galerisi’nde "Hilye-i Şerife ve Padişah Tuğraları" adlı bir sergi açıldı. Sergide önde gelen çağdaş Türk hattatları ve müzehhiplerinin imzalarını taşıyan Hilye-i Şerife’lerin yanı sıra ilk kez 2002 yılında Topkapı Sarayı’nda sergilenen, Sultan Orhan Gazi’den Sultan Vahideddin’e kadar saltanat sürmüş 35 padişahın tuğra örnekleri de yer alıyor. Sergi, 5 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Yazarın Tüm Yazıları