Lahmacun! Yine mi sen?

DÜNÜN en fazla ilgi gören haberi Kelebek’ten Cenker Tezel’e aitti.

Haberin Devamı

Haber, Bodrum Türkbükü’nde teknesine 9 adet lahmacun sipariş eden ve karşılığında 393 lira 12 kuruş ödeyen bir vatandaşın adisyon fişini sosyal medyada paylaşmasıyla ilgiliydi.
Hafızalarımızı kafaya 2-3 kere hafifçe vurmak suretiyle devreye sokarsak, 2 yıl önceki “Bi lahmacun bi ayran 50 TL” haberini hatırlayabiliriz.

*

Hah!
Doğru tahmin ettiniz; aynı mekân...
Tekneye lahmacun söyleyen abi hatırlamamış bir tek.
“Hatırlamamış” diyorum ama inandığımdan böyle söylemiyorum.
Bodrum’da Türkbükü’ne tekneyi çekeceksin, Maçakızı’ndan lahmacunu söyleyeceksin ama 9 lahmacuna 351 TL, paket servise de 42 lira 12 kuruş bayılınca şaşıracaksın...

*

Haberin Devamı

Adisyon fişini sosyal medyada paylaşan kişinin “Oharillo! Bu ne biçim hesap!” şeklinde şaşırması pek inandırıcı değil.
Diğer olasılıklar şöyle olabilir...
Vatandaş bu çalışmasıyla “Para bende ama görgüsüzüm, bütün dünya bunu bilsin...” demek istemiştir.
Vatandaş tamamen saf hislerle işletme sahibine “Bana kalbin kadar temiz bu adisyonu yolladığın için teşekkür ederim” mesajı yollamaya çalışmıştır.
Başka bir olasılık gelmiyor aklıma ve kendimi zorlayacak değilim!

*

Tanesi 39 lira olan bu kerameti kendinden menkul lahmacunun bütün sırları zaten iki yıl önce yazılmıştı.
Vahap Munyar ve İzzet Çapa işletme sahibine ayrı ayrı akıllardaki soruları sormuş, kamuoyu aydınlatılmıştı.
Hatta çok sevdiğim Vahap Munyar ve Serdar Turgut arasında bu lahmacun yüzünden bir polemik bile yaşanmıştı.
MekÂn sahibi “O para lahmacuna değil konsepte ödeniyor” demişti.
“Et olarak filet mignon kullanıyoruz” demişti.
“Sadece tabak, bardak, havlu yenilemeye sezon başına 500 bin dolar harcıyorum” demişti.
“Ne bardakmış birader?” diyecek olanlara önlem olarak detaylı açıklama yapmış ve eklemişti: “Her sezon 4 bin bardak kırılıyor... Tabaklarımız 10 dolardan ucuz değil...”
Hal böyleyken kıymetli okur, müşteri sakarlıklarını sübvanse etmekten sorumlu hale gelen lahmacuna 39 lira ucuz bile sayılır...

*

Haberin Devamı

Toplumu kaidesinden sarsan bu önemli gelişmeyle ilgili olarak İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sait Karabağlı da verdiği demeçte “3 liranın altındaki lahmacun yenmez” demiş.
Haklıdır.
Ben de çıtır lahmacun severim, iyisini bulduğumda kendimden geçerim.
Fakat beyaz ahşap kutu içinde satılan ve lavaş üstüne eser miktarda “soğanlı kırmızı karışım” sürüldükten sonra yine bolca soğan ve biber eklemek suretiyle kitlesel imha silahına dönüşen “sokak lahmacunu”nun da yeri ayrıdır kalbimizde.
Bulursam kaçırmam, o anda cebimde 393 lira varsa da tüm Sirkeci’ye ısmarlar, halk sağlığını tehlikeye atarım!

Yazarın Tüm Yazıları