Ödemiş Yem yeni ürünlerle geliyor

Ödemiş Yem yeni ürünlerle geliyor

Haberin Devamı

SÜT hayvancılığı gelişmeye başlayınca kaçınılmaz olarak yem sektörü de ona eşlik etmeye başlıyor. Daha doğrusu, iki üretim biçimi birbirini tetikliyor. Bu sürecin anlamlı bir örneğini de süt hayvancılığının artık sadece Ege’de değil, bütün Türkiye’de en önemli merkezi haline gelmiş Küçük Menderes Havzası’nda görüyoruz. Ödemiş’te faaliyet gösteren E.R. Yem Gıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Cenk Ataç’la firmanın üretim yapısı ve geleceğini konuştuk.

BÖLGEDE ÖNCÜ

Cenk Ataç, “E.R. Yem, sahibi Ayhan Er ve şirketimizin fahri başkanı Mehmet Er tarafından 2006’da Ödemiş’te kuruldu. İşletmemiz, Türkiye büyükbaş hayvancılığının ve süt üretiminin merkezi olan Ege’nin Küçük Menderes Havzası’nda, özellikle Ödemiş, Tire, Bayındır ve Kiraz ilçelerinde yem sektörünün öncüsü durumunda. Şirketimiz kuruluşundan kısa bir süre sonra uzman teknik kadrosunu tamamlayarak kimi yurtdışı kaynaklar ve Ar-Ge çalışması yapan firmalarla yaptığı bilgi paylaşımı sonucunda geliştirdiği yeni besleme teknikleri, çiftlik ve hayvan yönetiminin yanı sıra yüksek kalitede ürettiği yemlerle sektörde güçlü bir konumda” diyor.

Haberin Devamı

YENİLİKÇİ ÜRÜNLER

Ataç, “E.R. Yem, ‘Ödemiş Yem’ markalı yem üretimine 2006’da başlamasına rağmen asıl başarıyı 2007’nin ikinci yarısından itibaren son teknik ve analiz yöntemleri ışığında kalite kontrolü yapılmış olan, yine aynı markalı performans pelet yemleri ile almayı başardı. Hedeflerimiz arasında yer alan flakes üretimine 2007’nin Temmuz ayında, mısır ve arpa flakes ürünleriyle yola çıktık. Ülkemizde ilk üretilen bu flakes ürünler çok beğenildi ve hayvan beslemede kullanılan yem grupları arasında vazgeçilmez bir özelliğe sahip oldu. 2009 yılının Kasım ayında ise Türkiye’nin ilk ve tek müsli buzağı başlangıç yemi olan ‘Müsli Feed’ markalı yemi üretmeye başladık. Daha sonra, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların fizyolojik ve verim dönemlerine göre geliştirdiği diğer müsli yemleri de piyasaya verdik. Pelet yemlere göre performansı çok yüksek olan bu yem grupları, beklenen hedeflerin de üzerinde fayda sağladı. Ayrıca müsli yemler de yetiştiricilerin vazgeçilmez yemleri arasında yerini aldı” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

FARKIMIZ NEDİR

Cenk Araç son olarak şu değerlendirmeyi yapıyor: “Üreticinin bizi iki temel sebeple tercih ettiğini düşünüyoruz. Birincisi, biz yemi oluştururken içeriğindeki hammaddelerin hayvanlar tarafından sindirilebilirlik düzeyini kriter alıyoruz. Bu önemli farklılık yemden yararlanmayı ya da başka bir deyişle hayvanların verimlerini artırıyor. İkincisi ise, biz yeme ticari odaklı bakmıyoruz. Ürünlerimizi alan yetiştiricilerimizin memnuniyeti önde geliyor. Üzerinde durduğumuz en önemli nokta, ürettiğimiz yemlerin kalitesi ve hayvanların performanslarına etki düzeyi. Projelerimiz devam ediyor. Yem üretim hattımızı büyütmemize rağmen sürekli talep artışından dolayı bugünlerde açılışını yapacağımız ikinci üretim hattını da devreye koyacağız. Böylelikle 2007’de Bin 500 ton/ay ile başladığımız ve şu anda 14 bin ton/ay olan yem üretimimizi, 2014’ün sonuna doğru 20 bin ton/ay olacak şekilde hedefliyoruz. Yem fabrikamıza 100 kilometre çapındaki mesafede bulunan yetiştiricilerimize, silo projemizi uyguladık. Şu anda 30 üreticimize silobas aracımızla yemler göndermekteyiz. Daha hızlı sevkiyatı mümkün kılması, hijyen ve kullanım açısından da daha pratik olması yüzünden bu proje başlatılmıştı. Gün geçtikte kurduğumuz silo sayısını artırarak, projemizi yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Şirketimiz önümüzdeki günlerde gelişen hayvancılıkta birim maliyetleri düşürmek ve daha özellikli süt ya da et üretimi amaçlı, yeni Ödemiş Yem logolu özel ürünler oluşturmayı planlıyor. Böylelikle ürünlerimizi kullanan yetiştiricilerin kâr payları bir kat daha artacak ve tüketiciler için de yeni ürün yelpazesi ortaya çıkacak.”

Yazarın Tüm Yazıları