Helal olsun Shakira'ya!

MEHMET Baykan, kendisi Spor Genel Müdürü’dür. Dedi ki; “Bazı stat zeminleri bizim, bazıları da kulüplerin kontrolünde.”

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray kulüpleri statlarını ve zeminlerini kontrol ediyor. Helal olsun Shakira’ya veya organizasyonu yapan firmaya!
Beşiktaş Vodafone Arena’nın zeminini dünkü hale getiren bir konserdi. Ve bu konsere izin veren de Beşiktaş Kulübü idi.

Bir takım ilk kez Avrupa platformuna çıkmış, İzlanda, İsviçre, Hırvatistan ve İsrail takımlarını eleyerek, grupta Beşiktaş’a rakip olmuş. Adı; Sarpsborg.

Siyah beyazlı ekip karşısında kora kor mücadele verdiler. ilk 45 dakikada gerçekten iyi oynadılar. Ama futbol seviyesi Beşiktaş’ın çok gerisinde olan bir takım.

İlk yarı Beşiktaş’ın gol pozisyonu yoktu. Belki 29’da Gökhan-Lens işbirliğinde golün kokusu vardı. Beşiktaş’a yakışmayan, pasif, kenar adamların orta yapmadığı, Larin’in “Top nerede?” diye arandığı bir ilk yarı geçti.

Bu devrede ve maç boyunca Medel’in performansına ve profesyonelliğine Türkiye’de herkes saygı duymalı. Ljajic’in kumaşına, kaleci Karius’un yürek hoplatan riskli davranışlarına baka bakaldık ilk yarı.

Ama ikinci devre Karius’un 75’te kurtardığı mutlak gol maçın gidişatına büyük etki etti. İkinci yarıda Babel’in oyuna girişi “Bırakalım F.Bahçe derbisini, bu maçı bitirelim” diyen Güneş’in, mutlak kazanma düşüncesinin bir ifadesiydi.

Ve o Babel, Beşiktaş’ın kırgın ve kızgın adamı Larin’in alkış alan asistine sol çaprazdan çok iyi vurdu ve Beşiktaş golle beraber, yeni gelecek gollerinin yolunu da buldu.


GÜNEŞ LJAJIC'DE ISRAR ETMELİ
Ljajic, Beşiktaş’ın gol yollarında kapıyı açacak bir yıldızı olabilir. Görüşü, sezgi kabiliyeti ve ince derin paslarıyla, geleceği var bu çocuğun. Hırslı ve istekli. Ljajic’de, Oğuzhan’dan da var, Tolgay’dan da. Hangisini keser bilemem. Güneş, bu çocukta ısrar etmeli.

İkinci yarısı tamamen Beşiktaş’ın kontrolünde olan bir maçtı. Larin biraz akıllı olsa, Töre eski kuvvetine yakışmış olsa, maç 5’e de, 6’ya da giderdi.

Roco’nun golünde Ljajic, Lens’in golünde Babel’in asistlerini alkışlamak lazım.

Ama Fenerbahçe maçı öncesinde 3 uyarı:

1. Oyundan belirli bölümlerde kopan,
2. Topu yere indirmede zorlanan,
3. Medel’in de olmayacağı bir Beşiktaş için işler dün geceki ikinci 45 dakika gibi olmayabilir. Güneş, yeni formüller üretmek, yeni hesaplar yapmak zorunda.

“Maçın adamı kim olur?” sorusuna cevabım; yaşlı Babel ile genç Ljajic olur.

Biri tecrübesiyle ikinci yarı girip oyunun kaderini değiştirdi. Ljajic ise oynadığı oyunla gelecek için umut verdi.

Tekrar söylüyorum; helal olsun Shakira’ya! Beşiktaş’a evinde bu kötülüğü kimse yapamaz, zemini kimse böylesine bozamaz.

MAÇIN ADAMI: Babel

Yazarın Tüm Yazıları