Gomıs’le devam

GELDiĞi günden bu yana Igor Tudor’un Galatasaray’ı hedeflerine ulaştıracak bir hoca olmadığını iddia ediyorum.

Haberin Devamı

Ve ısrarlıyım. Transfer etmiş olduğu veteranlardan, Gomis dışında şu anda oyuna etki eden oyuncu yok. Takımın tamamını defanstan ileri uca kadar değiştiren Tudor’un, istediği ve aldıramadığı hiçbir oyuncu yok. Başkan, yeni projeleri Riva’nın ihalesiyle sükse yapıyor. Takım sezona iyi başladı. Ama bu lig yarışı için birkaç notum var...

- Galatasaray’ın ilk 3 haftadaki dinamik oyun anlayışını tüm sezona yayması kolay değil. Gomis, Belhanda ve Ndiaye’nin düşeceği, sakatlanacağı zamanlar için alternatif oyun planının olduğunu düşünmüyorum.

- Bu 3 haftadaki görüntünün her geçen hafta çözüleceğini ve her rakibin dayanılmaz bir şekilde Galatasaray’ı bozacağını düşünüyorum.

MARIANO ETKiLiYDi

- Dün geceki oyun planında temel aktör Gomis’ti. Çok iyi beslenmediği anlarda bile tecrübesiyle gol pozisyonunu yaratan ve sonlandıran isimdi.

Haberin Devamı

‘Galatasaray nasıl kazandı?’ sorusuna gelince... Sarı kırmızılılar öncelikle çok iyi kontra yapan Kasımpaşa’ya bu şansı vermedi. Evindeki muhteşem seyirci desteğiyle rakibinin psikolojisini ve oyun planlarını bozdu.

Dün, sağ bek Mariano Galatasaray’ın en etkili oyuncularından biri oldu.

BELHANDA NEREDE?

- 8 milyon Euro bonservis bedeliyle alınan ve 15 milyon Euro’ya satılması düşünülen Belhanda bu mu?

Kasımpaşa ne kadar klas oyuncusunu satarsa satsın, o değerde iyi oyuncuları takıma monte ediyor. Kemal Özdeş bu ülkede iddiasız ama ihtiraslı bir hocası. Yolunu kesmezlerse Türk futbolu da kazanacak.

Sonuçta Galatasaray ilk 3 haftadaki performansından uzakta, her geçen hafta düşen temposuyla taraftarını tedirgin ediyor. Kazanılan puanlar geleceğin teminatı değil.

MAÇIN ADAMI: GOMİS

-ÂDingin, kopmuÅŸ ve durmuÅŸ Galatasaray’ı attığı gollerle hayata döndürerek Tudor’u güldüren Gomis, geceye damgasını vurdu ve ‘maçın adamı’ olmayı hak etti.

Yazarın Tüm Yazıları