PaylaÅŸ
İlk menüm hem besleyici, hem de çok lezzetli! Sizler de tarif isteklerinizi yorum olarak yazmayı unutmayın!
Yarın görüşmek üzere.
YAYLA ÇORBASI
Malzemeler:
500 gram Süzme Yoğurt
100 gram YoÄŸurt
3 Yumurta Sarısı
1/4 kahve fincanı pirinç
1,5 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı Tereyağı
2 yemek kaşığı Nane
2 litre Et Suyu
Adımlar:
1- Sıcak et suyuna pirinci atın ve yumuşayana kadar pişirin.
2- Un, yumurtaların sarısı, süzme yoğurt ve yoğurdu bir kasede birleştirerek çırpın.
3- Çorbadan bir kepçe alın ve terbiyenin içine karıştırarak ekleyin. 3-4 kepçe sonra, bu sefer terbiyeden bir kepçe alın ve karıştırarak yavaş yavaş bütün terbiyeyi çorbaya ekleyin.
4- Bütün terbiyeyi ekledikten sonra, çorbayı kaynatın, tuz ve karabiberi ekleyin ve 10 dakika orta ateşte pişirin.
5- Tereyağını bir sos tavasında eritin, içine nane ekleyin.
6- Çorbayı naneli sosla birlikte servis edin. Afiyet olsun!
FÄ°RÄ°K PÄ°LAVI
Malzemeler:
1,5 su bardağı Firik Bulguru
4,5 su bardağı Tavuk Suyu (Et Suyu / Su)
2 yemek kaşığı Tereyağı
1 yemek kaşığı Domates Salçası
1 yemek kaşığı Biber Salçası
1 adet SoÄŸan
5 diş Sarımsak
1 adet Domates
3 adet Dolmalık Biber
Sıvıyağ
Tuz, Karabiber, Åžeker
Adımlar:
1- Sırasıyla soğanı, sarımsağı, salçaları, biberleri ve domatesleri kavurun. En son firik bulgurunu da ekleyip kavurun.
2- Sıcak tavuk suyunu ekleyin. Tuz karabiber ekleyin. Su kaynayınca, üzerini kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
3- 10 dakika dinlendirin. Afiyet olsun!
KUZU KAPAMA
Malzemeler:
1 kg Kemikli Kuzu Kol
6-7 yaprak YeÅŸillik
6-7 yaprak Pazı
2 demet Taze SoÄŸan
2 demet Dereotu
1 adet Havuç
1 tatlı kaşığı Şeker
1 çay bardağı Zeytinyağı
2 yemek kaşığı Un
Tuz, Karabiber
Adımlar:
1- Eti, un, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovun. Kızgın tavada önlü – arkalı mühürleyin.
2- Yeşilliklerin yarısını tencerenin tabanına dizin, şeker ve tuzla tatlandırdığınız, pazı, dereotu ve taze soğanların da yarısını yeşilliklerin üzerine koyun. Havuçların tamamını üzerine koyun.
3- Sebzelerin üzerine etleri dizin. Kalan, pazı, taze soğan ve dereotuyla kapatın. Kalan yeşillikleri üzerine serin.
4- Tencereye 1,5 su bardağı suyu ekleyin ve su kaynadıktan sonra kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde 1,5 saat pişirin. Afiyet olsun!
GÜLLAÇ
Malzemeler:
3,5 su bardağı Şeker
1/2 su bardağı Gül Suyu
250 gram File Badem
100 gram File Antep Fıstığı
2,5 litre Süt
1 paket Güllaç
Cranberry
Adımlar:
1- Sütü kaynama noktasına getirin, altını kapatın. Şeker ve gülsuyu ekleyin, karıştırarak sütün ılınmasını bekleyin.
2- Tepsiye her bir yufkanın üzerine 2 kepçe şekerli süt dökerek, güllaçlarınızın yarısını sıralayın. Üzerine file bademi serpin. Yine 2’şer kepçe süt dökeren kalan güllaçlarınızı da yayın. Kalan sütü bütün tepsinin üzerinden dökün. Yufkalar bütün sütü çekene kadar bekleyin.
3- Güllacınızı antep fıstığı ve cranberry ile süsleyin. Afiyet olsun!
PaylaÅŸ