Paylaş
UN ÇORBASI
Malzemeler:
1 litre et suyu
1 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Adımlar:
2,5 yemek kaşığı tereyağını eritin ve unu ekleyip 5 dakika kavurun.
Et suyunu yavaş yavaş ve hızlıca çırparak ilave edin.
Tuz ve karabiber ekleyin, kaynayınca kapağını kapatıp, 15 dakika pişirin.
Kalan tereyağını eritin, içine kırmızı biber ilave edin, çorbanın üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun!
MANTARLI MAKARNA
Malzemeler
500 gram Mantar
250 gram Makarna
1/2 paket Krema
5 diş Sarımsak
Maydanoz
Tuz, Karabiber
Parmesan Peyniri
Adımlar
Sarımsakları kavurun. Mantarı da ekleyin ve pişene kadar soteleyin.
Makarnayı al-dente haşlayın. Haşlama suyundan 1/2 bardak ayırın.
Mantarlara kremayı ekleyin, biraz makarna suyu ile sosu açın ve içine makarnayı da ilave edin.
Parmesan ve maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun!
FIRINDA DOMATESLİ KÖFTE
Malzemeler:
1 kilo Domates
3 adet Soğan
1 demet Maydanoz
2 yemek kaşığı Tereyağı
400 gram Kıyma
3 diş Sarımsak
Tuz, Karabiber
Adımlar:
Köfte için; kıyma, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberi yoğurun.
Cevizden biraz ufak toplar yaparak, 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
Döküm tavayı yağlayın. Tabanına, domatesin yarısı, üzerine tuz karabiber, sonra soğan ve maydanozları koy. Üzerine köfteleri ekleyin ve en son kalan domates ile kaplayın.
Domatesli Köftenin üzerinden yarım çay bardağı ılık su gezdirin, üzerini folyo ile kapatın ve ilk 20 dakika folyolu, son 10 dakika folyosuz olacak şekilde önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun!
VANİLYALI DONDURMA
Malzemeler:
4 Yumurta
1/3 su bardağı Şeker
300 ml Krema
2 çay kaşığı vanilya özütü
Adımlar:
Yumurta beyazlarını köpürene kadar çırpın.
Şekeri ekleyin ve iyice katı kıvama gelene kadar tekrar çırpın.
Kremayı kıvam alana kadar çırpın.
Kremaya, yumurta sarılarını, vanilya özütünü ve yumurta beyazlarını yavaşça karıştırarak yedirin.
Derin olmayan plastik kaba alın ve buzlukta dondurun. Çikolata ya da Karamel Sosla, meyvelerle servis edin. Afiyet olsun!
Paylaş