Toskana'da şarap ve puro turu

Bu gezi için yanımıza, yiyip içeceklerimizle başa çıkabileceğini tahmin ettiğimiz tok-gövdeli, güçlü, geniş lezzet paletine sahip, bol ve düzgün duman çekimi ve de dolayısıyla doyurucu lezzet alabilmek için dolgusunda bol miktarda ‘‘ligero’’ yaprak kullanılan; Ashton VSG Pyramid, Arturo Fuente Fuente Opus X Robusto, El Rico Habano, Bolivar Coronas Gigantes, CAO eXtreme Belicoso, Cohiba Extra Vigoroso, Montecristo H.Uppmann2000 ve Partagas Black aldık.

Seçimimizi isabetli yapmış olmalıyız ki, hepsine hem şarap uzmanı rehberimiz hem de gezdiğimiz fabrikalarda puro ikram ettiğimiz uzmanlar tarafından mükemmel dendi. (Ligero, tütün bitkisinin en üstünde yetişen, olgunlaşması en uzun zaman alan, en üstte güneş altında en uzun süreyle kaldığı için de tadı en güçlü olan yapraktır. Puronuzun kesik ucuna baktığınızda dolgunun tam ortasında ne kadar geniş bir koyuluk görürseniz o kadar güçlü ve lezzet yoğun ligero kullanılmış demektir.)

CHIANTI CLASSICO TURU

Chianti şarabının ana üzümü olan 'Sangiovese', Floransa ve Siena arasında Chianti Classico yöresindeki kireçtaşı topraklarda geç olgunlaşan bir üzümdür. Yüksek asit ve tanen içeren bu üzümün şeffaf lal rengini, karakteristik iris, menekşe ve kiraz aroması ile mayhoş kiraz ve erik lezzetini alabilmesi için şişede birkaç yıl beklemesi lazımdır. Chianti Classico güzergahı üzerinde bölgenin tarih ve kültür hazinesi kasabalarıyla, görkemli kaleleri, bağ ve fabrikaları görülmeye değer.

(devam edecek)
Yazarın Tüm Yazıları