Puroyu buzdolabından çıkardıktan sonra ısınmasını bekleyin
Paylaş
LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Buzdolabını kullanmaktaki amaç puroları nemli bir ortamda saklamak mı? Peki o zaman nispi rutubetin sıfır olduğu dondurucuda puro saklamanın ne mantığı var?
Dondurucudaki tüm buhar metal satıhlar üzerinde anında donar. No-frost dondurucuların çalışma prensibi ise; metal satıhların birkaç günde bir, birkaç dakika otomatik ısınıp buzların eridiği ve eriyen suların süzüldüğü devirlerden oluşur. Dondurucunun kapısını açtığınız zaman içeriye bir miktar rutubet girse de beklenen yararı sağlamaz. Dondurulmuş hamburgerlerinizin üzerinde hiç dondurucu yanığı denen lekelere şahit olmadınız mı? Bunun nedeni etin ambalajındaki bir yırtık nedeniyle suyunu kaybetmesidir. Etin içindeki su uçtuğuna göre tütün yaprağındaki su haydi haydi uçar. Demek ki puroları dondurucuya kutusuyla bile koysak, kutular yüzde yüz hava geçirmez olduğundan purolar da mutlaka kuruyacaktır. Purolarınızı ısrarla buzdolabı veya dondurucuda saklamaya kararlı iseniz çok önemli bir konuya daha dikkatinizi çekerim. Buzdolabı ya da dondurucudan çıkardığınız puroyu yakmadan önce oda ısısına gelene kadar mutlaka bekleyin. Aksi takdirde, soğuk puro yandığında dış sargı yaprağı çatlayacak, hava alan puronun duman çekimi de bozulacaktır. Ben dolgu yaprağı ısınırken soğuk dış sargının çatırdayarak kırıldığına şahit oldum Sizi uyarmadım demeyin....