Dünya Heveslisi

Ceylan Ertem geçen hafta 2 şarkılık nefis bir maxi single yayımladı. Şimdiye kadar yayımladığı 7 stüdyo albümünü düşününce, hepsi birbirinden yenilikçi, anlattığı hikâyeleri ve  aktardığı duygularıyla zengin birer hazine gibi. Ceylan Ertem müziğiyle yarattığı bu evrene 2 şarkılık yepyeni bir maxi single daha ekledi.

Haberin Devamı

 

Dünyanın içinden geçtiği bu zor günlere Ceylan Ertem ‘Dünya Heveslisi‘ ile içimizi açan bir renk katıyor. Sanatçının  yeni maxi single’ı ‘Datlım Gıymatlım‘ ve ‘Yalnızlık Ölüm Boyu‘ adlı iki şarkıdan oluşuyor. ‘Datlım Gıymatlım‘ sözü ve müziği Sezen Aksu’ya, düzenlemesi Serhat Şensesli’ye mastering ise Barış Büyük’e ait.

 

Maxi single’ın ilk klibi Sezen Aksu imzalı, içinizi kıpır kıpır yapan, enerji dolu ‘Datlım Gıymatlım’a geldi. Klibin yönetmen koltuğunda yaptığı her işe hayran olduğum Begüm Koçum oturuyor. Ayrıca ‘Dünya Heveslisi‘ maxi single’ı fotoğraflarında da Begüm Koçum’un imzası var. Albümün kapağında Ceylan Ertem’in taktığı taç ise ünlü illüstratör Sadi Güran tasarımı. Şarkının enerji dolu havasını klipte danslarıyla hissettiren, Ceylan Ertem’e eşlik eden Zeyno Erdoğan’dan da bahsetmeden geçmek istemedim. Zeyno Erdoğan klibe ayrı bir neşe ve mutluluk aşılamış.

 

Haberin Devamı

Maxi single’da yer alan ‘Yalnızlık Ölüm Boyu’nun sözleri Yelda Karataş’a, müziği Cenk Erdoğan ve Ceylan Ertem’e, düzenlemesi Cenk Erdoğan’a mastering’i ise yine Barış Büyük’e ait. Ceylan Ertem maxi single’ın adını ‘Dünya Heveslisi‘ seçmesinin temelinde gerçekten de pozitif bir bakış açısı yatıyor. Sanatçı yaşadığımız bu zor günlerde olumsuzluklara ve zorluklara dair konuşmak yerine daha renkli ve olumlu bir pencereden bakmayı istemiş. Bu sayede insanları biraz olsun hafifletmeyi amaçlamış. Maxi single’daki iki şarkı da özünde hayat enerjisi ve yaşam inadı barındırıyor.

 

Yeni Çıkış:

RainE Dawn – A Lot Of Love

Nicolas Jakubiak’ın yönettiği ¨Barbo¨ filmi için RainE Dawn tarafından seslendirilen ¨A Lot of Love¨ 9 Ekim 2020 tarihinde FUGU Records etiketi ile yayınlandı. ‘A Lot Of Love‘  insanların sevilmek için hayatta verdikleri ve kendimize taktığımız zincirleri kırmayı anlatıyor. Sanatçı Mimar Sinan Üniversitesi Devlet konservatuvarında çello eğitimini bitirmiş, şu anda ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Caz Vokal bölümünde lisans eğitimini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Sanatçının ilk single’ını dinledikten sonra eminim siz de benim gibi yeni şarkısı ne zaman yayınlanacak diyeceksiniz. Cevabını hemen vereyim RainE Dawn’ın yeni şarkısı Aralık ayında yayınlanması planlamıyormuş.

Ezhel – Allah’ından Bul

Türkiye’de rap müziğine yepyeni bir soluk getiren, her yaptığı şarkı ile aynı gün trending listelerde zirveye tırmanan Ezhel geçtiğimiz hafta yepyeni şarkısı ‘Allah’ından Bul’u yayımladı.

Çalışmalarına yakın zaman önce yerleştiği Berlin’de devam eden sanatçı sözleri kendisine, müziği Efe Çelik (Dj Artz) ve Anıl Buğra Gürel’e (Bugy), mastering’I Lex Barkey’e ait olan bu nefis yeni şarkısı çıktığı günden beri dinlemeye doyamıyorum. Dinleyenlerini sık zaman aralıklarıyla yayınladığı yeni şarkılarla buluşturan sanatçı kendi yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Haberin Devamı

Asperger – Kediyi Sev, Kendini Yak

Benim için geçtiğimiz haftanın sürprizi Asperger oldu. Grubu yeni yayınladıkları ikinci albümleri ‘Kediyi Sev, Kendini Yak’ ile tanıdım. Vokalde ve gitarda Zafer, gitar ve arka vokalde Yasin, davulda Berkan ve bas gitarda Atakan’dan oluşan Asperger 2015 senesinde kuruluyor. 2018 yılında yayınladıkları ‘ Z Kuşağı Sokağa Çıksın’a albümlerinden iki sene sonra Mevzu Records etiketiyle yeni albümleri ‘Kediyi Sev, Kendini Yak’ tüm dijital müzik platformlarında yayımlandı. Dinledikçe beni ODTÜ bahar şenlikleri günlerine götüren Punk temalı bu nefis albüm grubun bir önceki albümüne göre daha melodik ve dinamik bir yapıda. Asperger yeni albümleriyle şefkat, karşılıklı ilgi, sevgi ve hoşgörü vadediyor, şarkıları dinlediğinizde eminim siz de bu pozitif enerjiyi hissedeceksiniz.

Yazarın Tüm Yazıları