Çiçek Açan Albüm: ‘Bloom’

Troye Sivan uzun zamandır beklenen ikinci stüdyo albümü ‘Bloom’u geçtiğimiz hafta Cuma günü yayınladı. 2 senelik bir aradan sonra yeni bir albüm ile müzik piyasasına geri dönen Avustralyalı sanatçı yeni albümü ile hem zihnen, hem de bedenen yenilenmiş.

Haberin Devamı

Bu senenin başında albümün habercisi ilk single ‘My My My!’ ile ortalığı kasıp kavuran sanatçı, Mayıs ayında bu hızını ‘Bloom’ single’ını yayınlayarak ikiye katlamıştı. Şarkıların hazırlık aşamasıyla ilgili detaylar veren sanatçı albüme ‘Bloom’ adını nasıl vermeye karar verdiğini anlatmış. Yeni albüm çalışmaları için İsveç’e giderek Max Martin’in ekibiyle şarkı yazmak için bir araya gelen sanatçı, bu ortak çalışma sonrasında ‘My My My!’ı yazmışlar. Yeni şarkının heyecanıyla rahatlayan Sivan aynı gün ‘Bloom’ şarkısını yazmış. Söylediğine göre ilk başta şarkının sözlerini yazdığında aslında bu şarkıyı bırakın single olmasını, albüme eklemek istediği bir şarkı bile değilken, stüdyoda üzerinde biraz daha çalıştıktan sonra ortaya çıkan çalışmadan oldukça etkilenmiş. Sonrasında da ‘Bloom’ hem albümün ikinci single çalışması olmuş, hem de Troye’nin yeni çıktığı yolu, coşkusunu ve heyecanını en iyi dile getiren şarkılardan biri olduğu için albüme de adını bırakmış.

Haberin Devamı

Çiçek Açan Albüm: ‘Bloom’


Albümde Ariana Grande ile birlikte söyledikleri ‘Dance To This’ şarkısı esin kaynağını Janet Jackson’ın ‘All Nite (Don’t Stop)’tan alıyor. Troye Janet Jackson’ın şarkısını dinledikten sonra ritmi bu hissi veren bir şarkı yazmak istemiş. Sözleri ve bestesi hazır olduğunda Ariana Grande’nin kapısını çalan sanatçı düet sözünü kapınca da birlikte stüdyoya girmişler. Haziran’da yayınlanan söz konusu single ‘Bloom’un bence albümün en iyilerinden.

Troye Sivan ilk albümü ‘Blue Neighbourhood’ sonrası hayatında ne değiştiği sorulduğunda haliyle yaş olarak biraz daha büyümenin ona bir olgunluk getirdiğinden bahsetmiş. Günümüzdeki müzik dinleme alışkanlıklarına bakınca hip-hop ve rap’in yoğun şekilde takip edilen türler olduğunu gözlemlese de, kendisi 2. albüm için çalışmaya başladığı ilk andan itibaren yine de pop bir albüm yapmak istemiş. Troye, ‘Bloom’un gerçek anlamda bir kutlama, kendi varlığını, cinselliğini özgürce anlattığı, hayat coşkusunu yansıtan bir albüm olsun istemiş. İlk albümündeki melankoliyi biraz olsun bu sefer park edip, gençliği, özgür olmayı ve hayatı bu albümde hakkını vererek bir şekilde kutlamış.

 

Haberin Devamı

Çiçek Açan Albüm: ‘Bloom’


‘Bloom’da aşık olmayı, sevgiliden ayrılmayı, hayata dair en kişisel keşiflerini şarkılarda yansıtan Troye Sivan kabullenmeyi hayatının merkezine almış. Müziğine dair sorular sorulduğu kadar cinselliğine dair de birçok sorunun hedefi olan sanatçı, bu tür soruların hala gelmesini nasıl karşıladığı kendisine sorulduğunda, bu konuyla barışık olduğunu insanların hala cinsellik konusunda hala öğrenmesi, aydınlanması ve saygı göstermesi gereken durumlar olduğu için konuşmaya devam edeceğini belirtmiş.
Troye Sivan eğer şimdiye kadar radarınıza girmediyle ‘Bloom’ ile mutlaka bir yerlerden sizi de yakalayacaktır. Pop türünde son zamanlarda yayınlanmış en yenilikçi ve cesur işlerden biri olan albüm bu senenin rekorlarına şimdiden aday olacak.
Yıldızlar: Seventeen, Bloom, Plum, Lucky Strike
Oscar’ımı Verdim Gitti: My My My!, Dance To This, The Good Side

 

Haberin Devamı

Çiçek Açan Albüm: ‘Bloom’

 

 Emre Aydın’dan Sürpriz Şarkı

Geçtiğimiz hafta Emre Aydın yepyeni bir single yayınladı.
‘I Don’t Wanna Fall Down’ adlı single Emre Aydın’ın geçtiğimiz kış Stockholm’de İsveçli prodüktör Mats Valentin ile kaydettiği 3 yeni şarkıdan ilki. Şarkının sound’u ve Emre Aydın’ın İngilizce aksanı gerçekten single’a çok yakışmış.

 

Çiçek Açan Albüm: ‘Bloom’


Emre Aydın, Türkçe harici başka bir dilde şarkı yazmayı sevdiğini söylerken, yeni single ile bugüne kadar dokunmadığı yeni kitlelere ulaşabildiği için çok mutlu olduğunu belirtmiş. Söz konusu şarkının klibi için önümüzdeki günlerde arkasına geçecek olan sanatçı, klibin yönetmenliğini de üstlenecekmiş. Hem şarkının klibini merakla bekliyorum, hem de bu single ile birlikte kaydedilen diğer 2 yeni şarkıyı. Belki bu 3 şarkı İngilizce bir Emre Aydın albümünün öncü adımlarıdır.

Yazarın Tüm Yazıları