Paylaş
Albümün kaydedildiği dönemde Amerika’da yaşayan sanatçı, gruba dahil olduktan sonra söz konusu albümün hazırlığında ve kaydedilmesinde de bizzat yer almış. Geçtiğimiz Ocak ayının ortasında yayımlanan albümün Avrupa ve Amerika’da büyük ilgi gördüğünü belirten Demir Demirkan, 1994 senesinde kaydedilen bir albümün şimdilerde yayımlanmasının heyecanını yaşadıklarını da ekledi.
Mesheen, 80’lerde Los Angeles’ta o dönem oldukça popüler olan Tyton grubundan Bobby Tait ve Joey Scott tarafından kurulmuş. Daha sonra gruba eklenen vokalist Ted Micheal Heath ve basçı Nick Aqleh ile Mesheen son haline gelmiş. 1992 senesinde Avrupa ve Amerika’da aldığı pozitif eleştirileri toplayan iki demosundan sonra ‘A Matter Of Time’ albümünün kaydına odaklanmışlar. Bu dönemlerde gruba gitarist olarak eklenen Demir Demirkan ile birlikte grup kendi albümlerinin üretimi için çalışmalarına daha da yoğunlaşmışlar. O dönem birçok bağımsız plak şirketinin yaşadığı durum gibi albümün yapımcısı olan firma faaliyetlerini durdurunca ‘A Matter Of Time’ yayımlanamıyor. Grup üyeleri Seattle grunge hareketinin de devreye girmesiyle diğer müzikal ilgi alanlarını keşfetmeye başlıyor.
O zamanlarda günümüze geldiğimizde, yaklaşık 27 sene sonra ‘A Matter Of Time’ albümü şimdi gün yüzü görüyor. Geçtiğimiz sene yaz aylarında grup Sonic Age Records ile yeni bir anlaşma yaparak ‘A Matter of Time’ı kaydını yeniden mastering yaptırıp CD ve plak basımlarına özel kartonet detayları ekletmiş. Ocak ayının ortalarında yayımlanan albüm tüm dijital platformlardan da dinlenebiliyor. Demir Demirkan pandemi koşullarının durumuna göre belki yakın gelecekte grupla canlı performansların da gündemde olabileceğini belirtiyor. ‘A Matter Of Time’in ruhu 80’lerin hard rock/metal formatında olsa da bunu günümüze yeniden taşıyan özel bir çalışma olmuş. Daha doğrusu albümü daha ilk dinleyişinizde zamansız bir yaklaşımla senelerden bağımsız olarak sizi kendisine ve enerjisine bağlayabileceğini gösteriyor.
Glastonbury Festivali İlk Defa Dijital!
Müzik festivallerinin atası olarak da düşünülebilecek olan meşhur Glastonbury Festivali bu sene ömrü hayatında ilk defa dijital olarak düzenleniyor. Geçen sene pandemi dolayısıyla iptal edilen etkinlik, bu sene de devam eden pandemi koşulları sebebiyle dijital bir festival olarak yayımlanacak.
Pandemi sebebiyle 2 sene üst üste iptal edilen Glastonbury Festivali, 22 Mayıs’ta kendi tarihi için de çok özel bir canlı yayınla müzikseverlere ulaşacak. Worthy Farm’dan gerçekleşecek olan bu global yayın ile dünyanın her köşesinden müzikseverler Glastonbury Festivali’ni evlerinden izleyebilecekler. Her sene biletleri satışa çıktığında dakikalar içinde tükenen bu özel festivalde bu sene Coldplay, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Michael Kiwanuka, Wolf Alice gibi isimlerin sahne alacağı yaklaşık 5 saatlik bu özel yayını kaçırmamak gerek.
Yeni Çıkış
Ceren Gündoğdu – Beni Eve Götür
Ceren Gündoğdu ile yaklaşık 3 ay önce All Access Youtube kanalımda söyleşi yapmıştık. O dönem yeni yayımladığı ‘Bazen Birden’ teklisini ve geçmişten bugüne müzik kariyerini detaylıca konuşmuştuk. Pandemi döneminde kendi kendine kaldığını, bunun da üretimine yansıdığını ve birçok şarkı yaptığını belirtmişti o söyleşide. Hatta bunlardan bir tanesi hakkında çok heyecan duyduğunu belirtirken, ilk defa şarkının adını da o gün açıklamıştı. İşte o gün açıkladığı ‘Beni Eve Götür’ şarkısı geçtiğimiz hafta klibiyle bilikte tüm dijital platformlarda yerini aldı.
‘Beni Eve Götür’ hayatın bilinmezliğine ve sürprizlerle dolu haline karşı yine de kişinin bir yuva hayali kurmasını anlatıyor. Sanatçı şarkının gündelik hayat içinde daralıp sıkışan, yolunu ve yuvasını arayan, deyim yerindeyse ‘buralardan kaçmak’ isteyen herkese bir anlamda yol arkadaşı olmasını diliyor. Ceren Gündoğdu’nun naif ve huzur dolu vokali şarkının romantik ve melankoli dünyasıyla nefis bir uyum sağlamış. Bu nefis şarkının söz ve müziğinde Ceren Gündoğdu imzası yer alırken, düzenlemede Mert Kasap, Onur Taşkan ve Mert Sever birlikte çalışmış. Şarkının elektrik gitarlarını Onur Taşkan, bas gitarlarını Mert Sever, davul bölümlerini ise Bora Çifterler kaydetmiş. Ruha dokunan bu özel şarkının mix’ini Mert Kasap tamamlarken, mastering ise Brian Lucey’e emanet edilmiş.
Surf Arabesk – Daha Kaç Çeşit Hoşçakal
Fırat Ağacık ve Abkountry’nin oluşturduğu Surf Arabesk adlı yeni projenin ilk meyvesi ‘Daha Kaç Çeşit Hoşçakal’ geçtiğimiz hafta Universal Music Türkiye etiketiyle yayımlandı. Şarkının dokusu, havası ve akışı nefis olmuş. Emin siz de benim gibi ilk dinleyişten sonra tekrara alıp devamlı dinleyeceksiniz.
Söz, beste ve düzenlemesinin Fırat Ağacık ve Abkountry’e ait olduğu ‘Daha Kaç Çeşit Hoşçakal’ Surf Arabesk’in ilk çalışması olarak karşımızda. İkilinin bu projeye Surf Arabesk demesindeki ana fikir ise üretimlerinin saykodelik ve arabesk tınılar arasında gezinen bir yapıda olmasından ötürüymüş. Üç şarkıdan oluşan kısa filmin ilk bölümü yani ‘Daha Kaç Çeşit Hoşçakal’ klibi hikâyenin devamı için şimdiden izleyeni meraklandırıyor. Yeni şarkılar ve filmi devamı için takipteyim.
Paylaş