Paylaş
Piyasalar geçen hafta olduğu gibi bu haftanın da ilk yarısını düşüş trendinde geçiriyor. Borsa endeksi dün de 335 puanlık kayıpla, 17 bin 277 puana geriledi. Hisselerin ortalama değer kaybı ise yüzde 1.9 oranında gerçekleşti.
Endeksteki durgun seyri, işlem hacmindeki daralma da destekliyor. Birinci seansta 189.4 trilyon lira, ikinci seansta da 190.7 trilyon lira olmak üzere borsada dün toplam işlem hacmi 380.2 trilyon lira düzeyinde gerçekleşti.
Düşüş trendindeki borsada dün enerji ve turizm sektöründeki hisselerde artış dikkat çekti. Enerji sektörü endeksi, yüzde 5.5 oranında prim yaparken, turizm sektörü endeksi yüzde 0.33 düzeyinde arttı.
Piyasalar gözünü Ankara'ya çevirmiş, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin Anayasa değişikliğine ilişkin bugün Meclis'te yapılacak oylamanın sonucunu bekliyor.
Meclis'ten Anayasa değişikliğinini yapılması yolunda gereken oya ulaşılması piyasalarda, özellikle borsanın önünü açabilir. Çok küçük olasılıkla da olsa Anayasa değişikliğinin yapılmasına olanak sağlayacak gerekli oy elde edilememesi, piyasalarda kuşkusuz bir süre tedirginlik yaratacaktır.
Meclis'ten çıkabilecek olumsuz sonuucun ilk etkisi borsa endeksini bugünkü seviyesinin biraz daha altına inmesi şeklinde olacaktır. Ancak olası krizin bile çok uzun sürmeyeceği ve bu konuda pek çok senaryosu bulunan siyasiler buna da çözüm bulacaktır.
Fakat ilk etapta geçen haftanın ikinci yarısına, toparlanan borsanın, bu haftanın ikinci yarısında nasıl bir seyir izleyeceği Meclis'ten çıkacak sonuca bağlı.
Cumhurbaşkanlığına ilişkin Anayasa değişikliği meselesi, faiz cephesini borsadaki kadar etkilemedi. Bono faizleri, önceki günkü yüzde 34 seviyesini korudu. Önceki gün yüzde 34'ün altını deneyene bono faizinin seyrinde, mart ayı enflasyon rakamları belirleyeci oalacak.
Paylaş