Yeni saat modelleri

Geçen günlerde gerçekleşen dünyanın en önemli saat fuarı Watches & Wonders 2023’te Cartier ve diğer birçok marka yeni saat modellerini lanse etti. Santos, Panthere, Tank, Baignoire gibi ikonik saat modelleriyle efsaneleşmiş Cartier, 1912 yılında tasarladığı Baignoire modelinin güncellenmiş yeni haliyle yeniden doğdu.

Haberin Devamı

Oval içinde hatları, bilezik gibi duran bilek kayışı, zarafetiyle bir saatten daha fazlası olmuş.

Birçok kişi için saat statü sembolüdür.

Tasarımına bakmadan, sadece olması gerektiği için takar.

Ne kadar pahalı ise o kadar arzu nesnesi haline dönüşür.

Ben ise markasına değil, tasarımına göre saat tercih ederim.

Koleksiyoner gözüyle değil, stil gözüyle saatleri değerlendiriyorum anlayacağınız.

Panthere modeli, zarifliği itibarıyla kalbimin efendisidir ama 70’lerin eleganlığı ile disko funk’ın kesişmesiyle yeniden hayat bulmuş Baignoire tam bir ikon olmuş.

Bu zarafet sembolünün, yanında boncuklu bilezikler ve renkli ipli aksesuvarlarla takıldığını hayal ediyorum.

Yıllar önce kötü bir anı sonrası kendime verdiğim “Bir daha asla saat almayacağım” sözümü bozduracak bir model ile ilk defa karşı karşıya gelmiş durumdayım.

Haberin Devamı

Koleksiyonerlere, stil sahibi kişilere ve saat almak isteyenlere şu kadarını söyleyebilirim; yeni klasiğimiz hayırlı olsun.

XL çantaların dönüşü

Uçlarda yaşamayı seven moda dünyası, birkaç sezondur kredi kartından başka hiçbir şey sığmayan ve büyük sükse yapan mikro çantaların devrini kapatıp, 180 derecelik bir dönüşle aşırı büyük çantalara merhaba dedi.

2023 ilkbahar/yaz defilelerinde podyumda sıklıkla gördüğümüz devasa alışveriş çantaları, sezonun olmazsa olmazı olacağının habercisiydi.

Şimdiden birçok ünlünün favorisi haline gelen oversize çantalar ile laptop dahil tüm ihtiyaçlarınızı tek bir yerde taşıyabilmeniz mümkün.

Çantaların fiyatları malum arabalar ile yarışır durumda.

Haliyle, yatırım yapmadan önce kullanış açısından oldukça rahat olan bu trendin yakın zamanda yeniden son bulacağını göz önünde bulundurarak hareket etmenizi tavsiye ederim.

Mottomuz neydi: İyi seç, az al.

Yeri gelmişken hatırlatayım istedim.

 

Yazarın Tüm Yazıları