Dünyayı kadınlar değiştirecek

Her gün bir yerlerde kadınlar, dünyayı değiştirmek için harekete geçiyor ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için canla başla çalışıyor.

Haberin Devamı

Hiç duydunuz mu bilmiyorum ama Yves Rocher Vakfı dünyayı değiştirmek için harekete geçen kadınların çevre mücadelesine ışık tutarak, Birleşmiş Milletlerin kalkınma hedeflerinden biri olan kadın özgürlüğü ve eşitliğini desteklemek amacıyla her sene ‘Toprağın Kadınları’nı ödüllendiriyor.
2001 yılından bugüne kadar 50’den fazla ülkede 450’den fazla kadın ödüllendirildi.
Toplamda 2 milyon Euro ödül verildi. Toplum veya çevre yararına ticari faaliyetler yürüten, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş bünyesinde yer alan ve çevre yararına bireysel projeler yürüten her yetişkin kadın bu ödüle layık gösteriliyor.
Gezegene pozitif bir iz bırakmak isteyen Türk kadınları size sesleniyorum.
Çevre için mücadeleye destek olmak istiyorsanız, 15 Ekim’e kadar 100 bin TL ödüllü Yves Rocher Vakfı Toprağın Kadınları Ödülü’ne www.yvesrocher.com.tr adresinden başvurabilirsiniz.
Doğa ile bağını güçlendirmek isteyen, cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak isteyen, güçlü ve toprağına sahip çıkmak isteyen tüm kadınlar, bence bu fırsatı kaçırmayın.

Haberin Devamı

Artık Yeniköy’de

Kumaşlarla farklı hikayeler yaratan, Paris, Brüksel ve İstanbul arasında mekik dokuyan Mirela Cerica, uzun zamandır beklediğim showroom’unu Yeniköy’de açtı.
Sürdürülebilir, feminen ve konforlu lüks olarak tanımlayabileceğim tasarımların ön planda olduğu, koleksiyondaki her parçanın kendine has detaylarıyla anında göze çarptığı Mirela, bence kısa süre içinde birçok gardırobun vazgeçilmez markalarından olacak.
Farklı olmak isteyen tüm kadınlara en kısa sürede burayı keşfetmelerini tavsiye ediyorum.
Hep seyahatlerde geçen bir hayatı olduğu için, bu seyahatlerinden biriktirdiği #selectedbymirelacerica seçkisi ise inanılmaz.
Özellikle Japonya’dan getirdiği gerçek el yapımı, saf ipek kimonolara aşık olacaksınız.

Muhteşem ikili

Markaların 2021 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarının sergilendiği moda haftaları tam hız devam ederken, gelecek sezonun trendleri yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Bazı markaların yaptığı kreatif direktör değişiklikleri DNA’larına uymazken, bazı markalar yeni ortalıklarıyla küllerinden yeniden doğdu.
Bunların sonuncusu Miuccia Prada ile co-kreatif direktörlük yapacağı duyurulan Raf Simons ortaklığı oldu.
Geçen şubatta duyurulduğundan beri moda dünyasında şok etki yaratan bu birlikteliğin ortak koleksiyonu, Milano Moda Haftası kapsamında beğeniye sunuldu.
Prada ile başka hiçbir tasarımcının DNA’sı bu kadar güzel bir birliktelik ortaya çıkartamaz bence. Muhteşem bir ikili olmuşlar, tek kelimeyle bayıldım.

Yazarın Tüm Yazıları