Paylaş
Sert diş fırçası daha iyi temizler
İyi bir diş bakımı için belirleyici olan, fırçanın sertliği değil, fırçalama tekniğidir. Genellikle orta sertlikte diş fırçası önerilir. Çok sert fırçalar, diş ve diş etlerini aşındırabilir. Çok yumuşak fırçalar ise dişleri yeterince temizlemeyebilir.
Sert fırçalamak dişleri daha çok beyazlatır
Dişleri ayakkabı fırçalar gibi sert fırçalamak; dişleri temizlemek yerine, ‘fırça çürüğü’ dediğimiz istenmeyen lezyonlara yol açar. Dişlerin mine tabakası aşınır, alttaki dentin katmanı açığa çıkar ve dişler daha sarı gözükür. Ayrıca sert fırçalamak, dişlerde hassasiyete ve diş eti çekilmesine neden olabilir.
Diş macunu miktarı önemlidir
Fırçanın üzerine konulan macunun miktarı ‘mercimek tanesi’ büyüklüğünde olması yeterlidir.
Karbonat ve tuzla fırçalamak dişleri beyazlatır
Bu maddeler iri granüllü olduğu için dişin mine tabakasını çizer ve aşındırır. Sonuçta; dişin parlaklığı yok olur ve dişler daha kısa zamanda sararır.
Dişleri fırçalamadan önce, fırça ıslatılmalıdır
Diş fırçası, fırçalamaya başlamadan önce ıslatılmamalıdır. Fırçanın kılları ıslatılınca, sertliğini kaybeder.
Çürük oluşumunda genetik önemlidir
Bireyler arasında çürüğe yatkınlık değişiklik gösterir. Fakat kötü beslenme alışkanlığının düzeltilmesi, ağız hijyenine önem verilmesi ve düzenli diş hekimi kontrolleri ile olumsuz kalıtsal faktörler minimuma indirgenebilir.
Dişler kahvaltıdan önce fırçalanır
Dişler günde en az iki kez, kahvaltıdan sonra ve yatmadan önce fırçalanmalıdır. Diş fırçalama işlemi bitince, dilin üst kısmı da yumuşak fırça darbeleriyle temizlenmelidir.
Çarpık dişleri düzeltmek zordur
Diş düzeltme dişler ağızda mevcut olduğu sürece her yaşta yapılabilir. Estetik olarak rahatsızlık vermeyen şeffaf plaklarla çapraşık dişlerden kurtulabilirsiniz.
Her bünye implantı kabul etmez
Implant; eksik olan dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri olarak tanımlanabilir. Kontrol edilemeyen şeker, bazı kan hastalıkları, ayrıca aşırı alkol ve sigara kullanımı durumunda başarısızlık olabilir.
Diş beyazlatma işleminde ağrım olur mu?
Beyazlatma işlemi ile doğal diş renginiz ortalama üç ton kadar açılabilir. Diş hekimi dişlerinize özel bir jel sürer ve yaklaşık 20 dakika beyaz ışık kaynağına maruz bırakarak dişleri beyazlatılır. Uyuşturmaya gerek yoktur. İşlem sonrası dişlerde bir miktar hassasiyet gelişebilir.
Paylaş