Sevdiğim adam bir suçlu

Yaklaşık bir senedir görüştüğüm bir genç var.. Kendisi naif ve düşünceli biri. Ancak inanılmaz bir sorun var ortada... Bu genç istemeyerek adam öldürmüş maalesef.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Ablacığım, benim yaklaşık bir senedir konuştuğum bir genç var. Kendisi o kadar naif, düşünceli bir insan ki. Çok kitap okuyan, liseyi de çok başarılı bir şekilde bitirmiş, hayvanları seven, merhametli bir genç olarak tanımlayabilirim onu.
Ancak inanılmaz bir sorun var ortada... Bu genç istemeyerek adam öldürmüş maalesef. Her ne kadar bu yaptığı eylem ürkütücü olsa da, iyi niyetinden şüphe duymuyorum. Anlık yapılan kötü bir hata maalesef ki... Annem şu anda bu genç ile konuştuğumuzu bilmiyor arada sırada, arkadaşça görüştüğümüzü düşünüyor muhtemelen.
Sevgili Güzin Abla, bu genç cezasının çoğunu çekti, açık cezaevine geçmeye hak kazandı ve şu an Covid-19 izninden dolayı tahliye edilmiş durumda. Yargı süreci devam ediyor, yaşadığı olay çok karışık.
Ne olduğunu bile anlamadan karşı tarafı yaralamış. Ailesi çok temiz, kardeşleri çok iyi mevkilerde ve kendisinin de öyle hayalleri vardı ama bu olay her şeyi yarım bırakmasına sebep olmuş. Arkadaşları ve yakın çevresi de aynı şekilde çok iyi üniversitelerde okuyorlar. Umut ediyorum belki lehine bir karar verirler.
lemiyorum.
Böyle anlatınca ne kadar inandırıcı geliyor, bilmiyorum. Bu genç bahsetmeseydi, bu olayı yaşadığı kesinlikle aklıma gelmezdi, çünkü hayatı o kadar sade, konuşması yaklaşımı o kadar iyi niyetli ve naif ki.
Bazı “suçlu” diye nitelendirilen insanlar genelde konuşması ve duruşuyla belli ederler kendilerini. Bu genç adam da, konuşması ve duruşuyla, nasıl böyle bir şey yaşamış olabilir ki, dedirtiyor insana.
Bu gençle konuşmayı seviyorum onun da benimle konuşmayı sevdiğini biliyorum. Çok olgun, geleceği için çabalayan birisi.
Fakat bu birlikteliği ailemin istemeyeceğini tahmin edebiliyorum.
Bu genç şu an üniversite okuyor, fakat bırakıp çalışmak ve bir an önce para kazanmak istiyor. Bense üniversite eğitimime devam etmeyi düşünüyorum. Hem mevcut durumu, hem eğitim seviyesinin muhtemelen benden düşük olmasını ailem sorun edecektir.
Ancak birbirimizi seviyoruz.
Ne yapmalıyım?
◊ Rumuz: Aşık ve Dertli

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bu anlattıkların inan beni çok endişelendirdi. Bu genç adamın çok naif, çok düşünceli, çok merhametli çok iyi niyetli biri olduğunu söylüyorsun, ama sonuçta birini öldürmüş.
Suçunun cezasını bir süredir çektiğini sonra Covid nedeniyle serbest bırakıldığını ama mahkemesinin halen sürdüğünü söylüyorsun...
Yine de kesin bir açıklama yapmıyorsun, belki de sen de olayın nasıl gerçekleştiğini bilmiyorsun.
Bütün bunlar gerçekten senin için çok kötü...
Hem bu yakınlaştığın gencin aslında tüm gerçeğini bilmiyorsun.
Hem de yaşadığı bu kötü olayla ilgili de pek fazla bir şey bildiğin söylenemez.
Sadece onun sana anlattıklarıyla yetiniyorsun.
Kendi kendine onunla ilgili bir hayal dünyası yaratmışsın, ona inanmak istiyorsun.
Ama sonuçta ortada bir gerçek var.
Bu genç adam belki kaza sonucu, belki istemeden ya da bilmediğin bir nedenden birini öldürmüş. Ve sen ona körü körüne inanıyorsun, onda suçlu hali yok diyorsun...
Umarım davası onun lehine sonuçlanır, suçlu olmadığı ortaya çıkar.
Ama sana tavsiyem kızım, bu pek de fazla tanımadığın genç adamla mesafeli olman. Mümkünse bu arkadaşlığı zamana bırak...
Belki bu arada bazı şeyler değişebilir.
Ama bu süreçte ona körü körüne inanıp, güvenmekten de vazgeç, onu biraz araştır.

Yazarın Tüm Yazıları