Paylaş
Sadece ilçe belediyelerinin üzerine yıkılan, ancak kanun açısından bütün belediyelerin sorumluluğunda olan bu konuda artık daha fazla beklemek istemiyoruz. Özellikle İBB’ye ait olan, hem Avrupa hem Anadolu’yu kapsayan tüm sahil şeridine (ki ilçe belediyeleri buralara müdahale edemez) suluk ve besleme noktaları kurulmasını talep ediyoruz.
12 milyarlık bütçesi olan ve bulduğu her toprağı çimlendirip, çiçeklendirip sulama tesisatı kuran İBB, sokak hayvanları için de su ve mama kaplarını kolayca yerleştirebilir.
Sıcaklığın 30 dereceleri bulduğu yaz ortasında sokak hayvanlarının susuzluktan dilleri dışarıda ve aç vaziyette dolaşması, gönüllülerin ellerinde su bidonları ile yoğurt kaplarına su koymaya ve emekli maaşları ile hayvanları doyurmaya çalışması İBB yöneticilerinin vicdanını harekete geçirmiyorsa, biz de kanunu hatırlatmak zorunda kalırız.
* Seda Arig ve İstanbul Hayvan Hakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mirat Gürol
Unutmayın ki belediyeler sadece insanlara karşı değil, hayvanlara karşı da sorumluluk taşımak zorundadır. Tüm büyük şehir belediyeleri, dört ayaklı dostlarımızın yaşam haklarını koruma görevini üstlenmelidir. Bu nedenle şehir içinde uygun noktalara suluk ve mamalıklar yerleştirmek için bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Bu uygulamayı Muğla Datça Belediyesi bir yıldır gerçekleştirmeye çalışıyor. Örnek olması dileğiyle.
Arabada bırakırsanız 6 dakikada ölebilirler
Veterinerler uyarıyor; camlar aralık bile olsa, bu sıcak havalarda hayvan dostlarınızı arabada bırakmayın.
Yaz sıcaklarında araç içinde kapalı kalan hayvanlar, ter bezleri olmadığı için 6 dakika içinde solunum yetmezliğinden ölebilirler.
Yaz aylarında bir araçta kapalı kalan bir hayvan görürseniz, hemen 155 Polis İmdat ya da 110 İtfaiye’ye haber verin. Düşünün ki, dışarıda hava sıcaklığı 30 dereceyken, araç içinde 60 derecedir.
Bu sıcaklıkta dört ayaklı dostunuzu bile bile ölüme terk eder misiniz? Bunu çocuğunuza yapmazsınız, değil mi?
Paylaş