Evlenmek için zamana ihtiyacım var

Okul yıllarımızda geleceğe yönelik evlilik planlarımız vardı, okulum bittikten sonra üç yıllık bir süreçte evlenecektik... Ama her şey okulum bitip işe başlayınca değişti... Kız arkadaşıma, kurduğumuz hayallerin planladığımız gibi olmayacağını, zaman gerektiğini söyledim.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, benim iki yıllık bir ilişkim var. Kız arkadaşımla üniversitede tanıştık beş ay beraber kaldık ve ilişkiye aynı evde kalarak başladık. Bu süre, birbirimizi tanıma ve eş olma açısından bize yetti ve harika zaman geçirdik. 
Onun okulu bitti ve İstanbul’a dönmesi gerektiği andan itibaren sorunlarımız başladı, artık eskisi kadar sık konuşamıyor, muhabbet edemiyorduk. 
Okul yıllarımızda geleceğe yönelik evlilik planlarımız vardı, okulum bittikten sonra üç yıllık bir süreçte evlenecektik; her şey okulum bitip işe başlayınca değişti. 
Öğretmenlerimiz okulda bize çok fazla paralarla çok iyi bir gelecek kuracağımızı söylüyor ve hayal etmemizi sağlıyorlardı. Ben de onlara inanarak kız arkadaşımla evlilik hayalleri kurdum. 
Okul bitti ve işe başladım; işte hayat olduğu gibi tüm zorluklarıyla karşımdaydı Güzin Abla... 
İşe başladıktan sonra bir şeylerin farkına vardım ve kız arkadaşıma kurduğumuz hayallerin planladığımız gibi olmayacağını, zaman gerektiğini söyledim. Bunları ailemle paylaşmam gerektiğini, onların da fikrini almam gerektiğini söyledim. Ablamla konuştum. O da evli ve tecrübeli bir insan olarak bu işin 28 yaşımızda olması gerektiği, gibi bir şeyler söyledi. Ben de kız arkadaşımla paylaştım ve bu durum onun gücüne gitti. Çünkü ben 20, kız arkadaşım 22 yaşındaydık ve onun için çok geç olacaktı. 
Ben, bu konuda kötü bir role bürünmüş ve ailesinin dediğinden çıkmayan, pasif bir erkek gibi görünmüştüm. Halbuki ailesinin boyunduruğundan 16 yaşında çıkmış birisiyim. Bu konular yüzünden çok tartıştık, ama hiç kötü söz söylemeden ve saygısızlık etmeden ilişkimizi bitirdik. Sanki bir masaldı ve mutsuz sonla noktalanmıştı. 
Tam 15 gün ayrı kaldık ve 15 gün bana çok zor geldi. Her gün yazdım içimde olan her şeyi sonuna kadar korkmadan sakınmadan ve sıkılmadan, yazdım ona... Sonuçta barıştık ve ilişkimize sürdürüyoruz ama artık önümüzde daha zor bir yol var. Çünkü kız arkadaşım beni sevse de bana güveni bitmişti.
Kız arkadaşım yapılanı asla unutmayan ve sürekli eskiyi yeniyle değerlendiren bir insan. 
Aramız yavaş yavaş açılmaya başladı, çünkü güven yoktu ve bu çok büyük bir sorundu. Şu an kız arkadaşım bana düşmanımmış gibi davranıyor, söylediğim hiçbir şeye inanmıyor, bu durum da sevgimizi köreltiyor. 
Kız arkadaşımın güvenini nasıl kazanacağım? Ona eskisi gibi olmak için şakalar yapıyorum ve karşılığında sürekli tersleniyorum, kırılıyorum... Kız arkadaşımı gerçekten çok seviyorum; o, hayatıma şans eseri giren bir hediye gibi ve ben onu kaybetmek istemiyorum. 
Ondan çok ben evlenmek istiyorum ama sağlıklı bir evlilik için maddi güce ihtiyacım var ve bu da çok fazla zamanımı alacak maalesef. 
Lütfen bana yardımcı ol, ben onu çok seviyorum, onu kaybetmek istemiyorum, hayatımda hiç kimseye karşı böyle duygular beslemedimiştim. Ne yapayım, söyler misin? 
Rumuz: Ne yapacağım bilmiyorum

Haberin Devamı

YANIT
Sevgili oğlum, sevgine sahip çıkmak istiyorsun, bu çok güzel bir şey... Ama sanırım bu evlilik konusunda önce çok acele etmiş, sonra gerçeğin farkına vardığında, zamana ihtiyacın olduğunu anlamışsın. 
Sendeki değişiklik de sevdiğin kızın sana olan güvenini sarsmış. Onu kırmışsın, verdiğin sözden döndüğün, izlenimi edinmesine yol açmış. Bundan sonra durumu toparlamak sana bağlı.
Sevdiğin kızı ikna etmek için, neler yapmak istediğini, nasıl çalışmak ve geleceğinizi hazırlamak zorunda olduğunu anlatabilmelisin. Ama sevgili oğlum, sanırım ablan da, bilmem bu kızla evlenmeni istemediği için midir, biraz abartmış gibi geldi bana... 
Sekiz yıl biraz fazla değil mi? Kız da bu nedenle haklı olarak isyan ediyor; neden 8 yıl? 
Ablan bu sürede senin ondan, onun da senden vazgeçeceğini düşünüyor olabilir mi? Durumu toparlaman, iş hayatında bazı beklentilerini gerçekleştirebilmen için bu kadar yıl mı gerekli? 
Tamam belki sevdiğin kız da biraz kindar olabilir, sabırsız olabilir. Ama ona da hak vermelisin. Gerçekten bu süre çok fazla, bu durumu çok daha çabuk toparlayabilirsen, onu da kendini de daha fazla üzmeden, yuvanızı kurabilirsiniz, diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Evlenmek için  zamana ihtiyacım var

Çocuğa şiddete dur de 

Merhaba Sayın Feyza Algan Hanım, İstanbul Bilgi Üniversitesi 4. sınıf psikoloji bölümü öğrencileri olarak hocamız Doç. Dr. Ayten Zara ile birlikte yürütülen #cocugasiddetedurde kampanyası kapsamında sizlere bilgi vermek istiyoruz. 
Bu kampanyayı yapmaktaki amacımız, kampanyamızı olabildiğince çok insana duyurarak toplumsal farkındalık yaratmaktır. 
Türkiye’de ruhunu ve bedenini şiddetle doldurup, çocukluğunu öldürdüğümüz milyonlarca çocuk var. Biz yetişkinlerin, bu ülkede yaşayan tüm çocuklara bir borcu var. Çocuklara; adaletli, barışçıl ve onurlu bir yaşam vermek. 
Bunu, insanlık için ve insan olduğumuzu hissetmek için yapmalıyız. Sizlerden, “Evdeki barıştan dünyadaki barış için çocuğa şiddete dur de!” kampanyasına destek vermenizi rica ediyoruz.
Kampanyamız, afiş, poster ve video kliplerle dün itibari ile sosyal medya üzerinden paylaşılmaya başlandı. 
Katkılarınızla yaratacağımız farkındalık, her çocuk için umut dokunuşu olacak. Projemizi okurlarınıza duyurarak, bize çok büyük destek olacağınızı düşünüyoruz. 
Kampanyamız hakkında detaylı bilgi için;
Site için: www.siddetvetravmayionleyicicalismalar.com 
Facebook: cocugakarsisiddetedurde
İnstagram: cocugasiddetedurde
Twitter: #cocugasiddetedurde

Haberin Devamı

Evlenmek için  zamana ihtiyacım var

YANIT
Size destek olmak, gerçekten ciddi bir şekilde ele alınmasını dilediğim bir konu. Çünkü çocuğa evlerde uygulanan şiddetin dışında, son zamanlarda kafamı kurcalayan en önemli sorun; savaş ve çatışmalar arasında kalan çocukları ele almak. Bu çok önemli. 
Bu savaş çocukları, şiddetin ve travmanın en korkuncuyla karşı karşıyalar. Çevrelerinde patlayan bombalar, her zaman oyun oynadıkları sokaklarda vızıldayan kurşunlar, yanı başlarında gördükleri ölüler... 
Okullarının yıkıntı haline gelmesi, evlerinden barklarından olmuş aileleriyle bilinmeze doğru yol almak zorunda kalmaları... 
Onları yeniden hayata kazandırmak, gördükleri, içinde bulundukları o akıl almaz şiddetin etkilerinden onları kurtarmak da bu kampanyanın bir parçası olmalı diye düşünüyorum. 
Umarım, üstlendiğiniz bu zor ve önemli çalışmanın sonuçları, sizi beklediğiniz başarıya ulaştırır... Size her zaman yardımcı olmaya çalışacağımdan, kuşkunuz olmasın...

Yazarın Tüm Yazıları