Evin tek erkeğiyim bana sorumluluk öğretmediler

Sevgili Güzin abla, ailemin beni yanlış eğittiğini sanıyorum.

Bu tutumlarının bana yarardan çok zarar verdiğini düşünüyorum. Bu yüzden asıl yardımı sizden bekliyorum. Ben Avrupa’da yaşayan 24 yaşında bir erkeğim ama, hayatımdan hiç memnun değilim. Ailemin beni korumak adına, ürkek yetiştirmelerinden şikayetçiyim. Bir zamanlar çocukluk dönemimde pek çok arkadaşım vardı, ama şimdi arkadaşsızlık çekiyorum.

İyi bir işim var ama evde canım çok sıkılıyor. Ailem ‘Çık, dolaş arkadaş bulursun’ diyor. Dışarıda, sohbet edecek birilerini buluyorum ama, benimle alay etmeye kalkıyorlar; sinirlendiriyorlar. Bu olanları evde anlattığımda ‘Sakın kavga etme, babanın başına iş açarsın’ diyor ve beni daha çok ürkütüyorlar. Kısacası benden yana olmuyorlar. Oysa karşımdakini susturmanın tek yolu dayak. Hep ‘Sakın kavga etme’ diyerek beni korkak büyüttüler ve bu yüzden de pek çok kavgada kaybettiğimi hatırlıyorum.

Tek erkek evladı böyle korumak istemeleri bana sorumluluk öğretmedi. Yıllardır, bu yüzden, arkadaşsızlık çekip gençliğimi yaşamadığım gibi, bazı hayallerimi gerçekleştirmek imkanım da olmadı. Hayalim gelecekte İstanbul’da deniz gören bir daire almaktı ama ailemi buna bir türlü razı edemedim. Başıma bir bela gelsin istemiyorlar. ‘İstanbul tehlikeli şehir’ diyor, engel oluyorlar. Bu yaşıma kadar ailemden ayrı Türkiye’ye tatile bile gidemedim. Bana sorumluluk öğretmediler. Sanki erkek değilmişim gibi.

Ama bu konuda ailemi suçlu buluyorum. Ailem derken ablalarımı da kastediyorum. İlerde eşimle kimsesiz, yapayalnız kaldığımda sorumluluk bilmeden nasıl yaşayabileceğim? İstanbul’da istediğim daireyi alsam mı? Tatilimi orada geçirmeyi istiyorum, ama ailem, çok tehlikeli, diyor. Doğru mu? Ben hiç kimseyle arkadaşlık edemeyecek miyim?

RUMUZ: ÜRKEK GENÇ

Tüm anne ve babaların senin bu yazdıklarından ders almaları gerektiğini düşünüyorum. Evin tek erkek evladını pamuklar içinde büyütmek ve onu sonsuz bir yalnızlığa mahkum etmek, sonuçta işte böyle bir mutsuzluk yaratıyor. Kendine güvensiz bir genç olmuşsun. Yazık olmuş ancak hiçbir şey için geç değil. Ailene artık biraz kendi isteklerini kabul ettirmeye başlamalısın. İstanbul’daki bu daire hayalini, örneğin, gerçekleştirmelisin. Türkiye’ye tatile tek başına gelmelisin. İstanbul tehlikeli bir şehir de, Avrupa’daki ABD deki tüm büyük şehirlerden ne farkı var?

Sadece bu seninle alay etmelerine ve senin dayakla karşılık verme isteğine anlam veremedim. Acaba bu ürkek ve çekingen halin mi alaylarına neden oluyor? Ama senin de bu şiddet düşüncen hiç hoş değil, bence bu ailene karşı bir tepki olmalı.

Vitiligo ve sedef hastalarına etkin ve güvenli tedavi yöntemi

Çok değerli Güzin hanımın sevgili kızı, her şeyden önce anneniz gibi bir insanı tanımış olmak, onun her daim şık halini hatırlamaktan dolayı çok mutluyum. Ağabeyim Ertan Ünal 25 yıl Hürriyet’in istihbarat şefiydi. Ben de Güzin hanımı görmek için sık sık gazeteye gelir, gençliğin verdiği coşkuyla hayran hayran onun ışık saçan öğütlerini dinlerdik. Bazen Nehar Tüblek de katılırdı sohbetlerimize. ªimdi aynı keyifle sizin o güzel hümanist yazılarınızı okuyoruz. Bazen dertlere deva, bazen hastalara şifa saçıyorsunuz.

İşte bu bağlamda Vitiligo ve sedef hastalarına yardımcı olmak için yazıyorum size. Dünyada sadece Brezilya ve İtalya’da olan bir cihaz var. İtalya’da eğitim almış uzman dermatologların kullanımıyla Sedef ve vitiligo hastalarını kliniğimizde tedavi ettiğimiz zaman, onların mutluluğu gerçekten bizi de çok mutlu ediyor.

Ratok®derm dermatologların, teknisyenlerin, araştırmacıların ve tasarımcıların oluşturduğu bir grubun müşterek çalışmaları sonucu, çevre dokuları etkilemeksizin hastalıklı cilt bölgesi üzerinde yoğunlaşan ve dünyada benzeri olmayan ‘Selektif ve Odaklanmış Mikro Delgilemeye Dayalı UV (ultraviyole) Tedavi’ yöntemi 1985 yılından itibaren tıbbın kullanımına sunulmuştur. Tedavi normal pigmentli çevre dokuya bir etki etmeksizin pigmentsiz ve beyaz deriyi tedavi eder.

Diğer bir deri hastalığı, Psoriasis (Sedef hastalığı) genetik olarak taşınabilir ve cinsiyet ayırımı olmaksızın her yaşta aktif hale geçebilir. Sedef hastalığın tedavisinde de Ratok®derm çok küçük cilt alanlarının, göz, ağız ve burun konturları dahil olmak üzere, vücudun her yerinde oluşan hastalıklı cilt bölgelerini hızlı ve etkin bir şekilde tedavi eder. Sağlıklı cilt için güvenlidir. Başka tedavi gerektirmez. Ayrıca saçlı derideki hastalıklı bölüme de etkin bir şekilde ulaşılır.

Vitiligo tedavisinde yüzde 75’in üzerinde iyi sonuç alınarak, cildimize renk veren hücrelerin (melanositler) çoğalmasına sebep olup, renksiz kalan hastalıklı derinin normale dönmesini sağlar.

Sedef hastalığı tedavisinde yüzde 90’ın üzerinde iyi sonuç alınarak lezyonlarda birkaç seans içerisinde belirgin düzelme (kepeklenme, kızarıklık ve kaşıntıda azalma) gözlenir.

Bu yöntem aynı zamanda yaygın ve inatçı Akne (sivilce) tedavisinde de çok başarılı.

Aşkın ÜNAL, Su Medical Estetik/Etiler

Tel:(0212) 263 09 68- (0212) 263 10 68

Ertan Ünal beyi hatırlamaz mıyım? Kendisi belki de Babıali’nin en kibar, en zarif, en beyefendi gazetecilerinden biriydi. Cağaloğlu’ndaki binamızdaki arkadaşlarımızı nasıl hatırlamam? Annemi tanıyan herkese gönlüm de köşem de açık. Ayrıca bana başvuran bu tür hastaların sayısı çok kabarık. Bu nedenle önerdiğiniz bu tedavi yöntemi için teşekkür ederim.
Yazarın Tüm Yazıları