Bu çirkin burunla nasıl gelin olacağım?

Bir ay sonra düğünüm ve asıl problemim burnum. Ben bu çirkin burunla nasıl gelin olacağım, nasıl gelinlik giyeceğim, nasıl fotoğraf çektireceğim bilmiyorum...

Haberin Devamı

Ben 23 yaşında bir genç kızım. Sana aşk acısı veya kadın-erkek ilişkileri hakkında yazmıyorum. Benim problemim burnum, burnumun çok çirkin olması. Bir ay sonra düğünüm var. Ben, bu çirkin burunla nasıl gelin olacağım, nasıl gelinlik giyeceğim bilemiyorum. Söz ve nişanda bile insanlar fotoğrafımı çekerken o kadar gerildim ve utandım ki sürekli yandan poz vermemeye çalıştım. Ama bu imkansız.

Yandan burnumun göründüğü bir sürü fotoğraf var ve ağlıyorum. O kadar özeniyorum, süsleniyorum ama ne olursa olsun güzel olamıyorum burnum yüzünden. Düğünde ne yapacağımı bilemiyorum. Sırf bunun yüzünden gelinlik giymek, kuaföre gitmek, fotoğraf çektirmek istemiyorum. Çünkü biliyorum ne yaparsam yapayım bu burunla güzel olamam.

Tokat’ta yaşıyorum. Araştırdım, burada özel bir klinikte burun törpüleme diye 20 dakikada yapılan bir işlem varmış. Acısız, ağrısız düğün öncesi yaptırabileceğim bir operasyon. Tam bana göre.

Haberin Devamı

Fakat bu işlemin fiyatı 4-5 bin TL. Zaten evlilik, ev eşyası derken bir sürü para harcadık, ailem de ben de... Bunun için kullanacak bir param yok maalesef.

Babama daha önce çok yalvardım ama hiç yanaşmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum, nasıl aşacağım bu durumu? Hayatımın en güzel günleri bu konu yüzünden mahvoluyor. Ne olur bana bir yol göster.

◊ Rumuz: Yardım et

YANIT

Sevgili kızım, nişanlandığın genç ve ailesi elbette seni beğenmiş ki bir evliliğe karar vermişler. Seni zorla almıyorlar ya... Bilmiyorum görücü usulü mü evleniyorsun, yoksa birbirinizi önceden tanıyıp, bir flört dönemi mi yaşadınız ama hangisi olursa olsun, sonuçta seni çirkin bulmamışlar...

Şimdi evlilik hazırlıkları içindeymişsiniz, düğüne de bir ay kalmış. O halde mesele yok demektir.

Gerçekten hayatının bu en güzel günlerini böyle ağlayarak geçirmene üzülmemek elde değil. Ama kızım, zaman zaman genç kızların kendilerinde mutlaka bir kusur bulduklarını, aslında hiç önemli olmayan ufak tefek sorunlarını büyüttüklerini, bu yüzden senin gibi hayatlarını kararttıklarını çok iyi biliyorum.

Aslında psikologlar, bir kadının burnunun çirkin olduğu konusunda takıntı yapmasının çok sık görülen bir sorun olduğunu açıklıyor. Bu nedenle de ruh sağlığını bozan bu tür takıntılar nedeniyle, burun ameliyatlarının çözüm olabileceğini belirtiyorlar.

Haberin Devamı

Eğer kişinin bedeninde memnun olmadığı bir bölge varsa, bu durum onun sosyal hayatını ve ruhsal durumunu etkiler. Ancak sevgili kızım yaptıracağın burun estetiğinin yüzüne uyumlu olması ve doğal durması çok önemli.

Bunun için işi aceleye getirmemelisin. Senin için bu konuyu araştırdığımda, detaylı bir yüz analizi olmadan, burnunun karakteristik özellikleri göz önünde bulundurmadan, yapılacak herhangi bir işlemin iyi sonuç vermeyeceği belirtiliyor...

Burun törpüleme ameliyatı, burun kemiğinin gerekli görüldü yerlerde tıraşlanması işlemi.

Genel anestezi altında yapılan bu işlemde her zaman burun kemiğine tek başına törpü yapılamaz.

Burun törpülemeden sonra burundaki değişiklikler ayrıca düzeltilir.

Haberin Devamı

Burun törpüleme ile burun ameliyatı arasındaki fark, törpüleme işleminin daha az şişlik ve morluklara yol açmasıdır. 2-3 hafta gibi bir sürede iyileşme görülmesidir.

Klasik ameliyatlarda hem burun ucu kaldırma hem de burun küçültme işlemleri yapılıyorken; burun törpülemede sadece kemikteki eğrilik giderilmektedir.

Bu yüzden bu istediğinin bu kısa süreye sığdırılması çok riskli olabilir.

Bence ruhunu ferah tut, git güzel güzel evlen. Bunu daha sonra eşinle konuşur, birlikte bir karara bağlarsınız. 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları