Bedenim onun sandığı kadar güzel değil

O beni çok güzel buluyor ama bu bana inandırıcı gelmiyor. Bence abartıyor. Zira beni çıplak görse, düşüncesi değişir. Çünkü bedenim onun sandığı kadar güzel değil...

Haberin Devamı

Güzin Abla, 40’lı yaşlarını geçmiş bir kadınım. Daha önce bir kez evlendim ve yıllarca cinselliğin olmadığı o evliliği noktaladım.
Kendim kadar dürüst ve sadık birini bulamadığım sürece yeniden evlenmeyeceğim diyordum. Zaten yıllar içinde de karşıma kimse çıkmadı.
Sonra biriyle tanıştım ve bana ilgisinden hoşlandım. Ancak mantık olarak benim için doğru insan değil o...
Zaten ilişkimizi de bitirdi ama hâlâ aklı bende. Yani şimdi “hadi” desem evleniriz ama ben istemiyorum.
Çünkü aramızda yolunda gidecek tek şey sanırım cinsellik. Bu da benim için hassas ve hasret kaldığım bir konu.
Bu kişi, beni çok güzel buluyor, ki bu bana inandırıcı gelmiyor. Bence abartıyor. Zira beni çıplak görse, bu düşüncesi değişir.
Yani bu yaştaki bir kadın olarak bedenim onun sandığı kadar güzel değil...
Beni çok beğendiğini söylüyor ama çıplaklık farklı bir durum.
Ben kendime bedenim konusunda güvenmediğim için “Zaten birbirimize de uygun değiliz” dedim ve bitişi kabullendim.
Ama şimdi de bir daha karşıma kimse çıkmaz ve ömrümü böyle yalnız tamamlarsam bu fırsatı kullanmadığım için pişman olur muyum diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
* Rumuz: Evlenmek

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili okurum, bu anlattıkların bana hiç de mantıklı gelmedi.
Olgun bir kadın olarak, eğer cinselliği yaşamak istiyorsan elbette yaşayabilirsin. O adam da seni beğendiğini söylüyorsa, her halini beğeniyor demektir.
Neden “Bu yaşımda bedenim güzel değil” diyorsun? Yanlış düşünüyorsun. Her kadın mankenler kadar düzgün bir vücuda sahip olmak zorunda değil ki!
Hem sevgi öyle bir şeydir ki, insanın gözlerini kamaştırır. Sevdiğin insanı sevgiyle, sevgi bakışlarıyla sararsın, böylece onu dünyanın en güzeli olarak görürsün.
Kendinden, bedeninden neden utanıyorsun? Neden kendini sevginin kucaklayışına bırakmıyorsun?
Belki de bunca yıl sonra ilk defa seni mutlu edecek biriyle karşılaşmışsındır. En azından bir denersin, fena mı olur?
Sevgiyi, mutluluğu, cinselliği tatmamış bir kadın olarak bir kez kendine güvensen, mutluluğu yaşamaya çalışsan ne kaybedersin ki?
Dediğin gibi belki de bu senin son şansındır...

 

Haberin Devamı

Ona nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum

Güzin Abla, 2015 yılının kasım ayında bir arkadaşım aracılığıyla biriyle tanıştım ve görüşmeye başladık.
3 ay sonunda birlikte olamayacağımıza, hislerimizin yetersiz olduğuna karar verip ilişkimizi bitirdik ama ayrılırken ikimiz de arkadaş kalabileceğimizi, istediğimiz zaman görüşebileceğimizi söyledik. Gerçekten de öyle oldu.
Yalnız sonrasında beni üzen bir şey oldu. Aramızı yapan o arkadaşım, bizim arkadaşça görüşme kararı almamıza tepki gösterdi.
Hatta olayı gereğinden fazla uzattı. Ve bu, ayrıldığım genci daha fazla düşünmeye başlamama yol açtı. O ise hiçbir zaman yeniden beraber olamayacağımız iddiasındaydı.
Saygı duydum, uzun bir süre kendisiyle görüşmedim.
Zamanla onu daha fazla düşünür oldum ve sık sık aramaya başladım. Tekrar görüşmeye başladık.
Ama aramızda açıkça ifade edilen bir şey yok. Sadece bana ilgisini hareketleriyle belli ediyor.
Benim istediğim zamanlarda, benim istediğim yerlerde, benim sevdiğim her ne varsa bana onları yaşatıyor. Hislerim her geçen gün daha da güçleniyor.
Onu seviyorum ama ondan emin olmadan da farklı bir adım atmak istemiyorum. Ona karşı nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum. Ne yapabilirim sizce?
* RUMUZ: Karamsar

 

YANIT

Haberin Devamı

Doğrusu ya sevgili kızım, neden ayrıldığınızı anlayamadım. “Birlikte olamayacağımıza karar verdik” diyorsun. Ama bir yandan da onun peşini bırakmak istemiyorsun.
O senden bir süre uzak kalmaya çalışmış ama sonuçta ne yapıp edip tekrar yakınlaşmayı başarmışsın.
Onun sana karşı duygularından emin değilsin. Oysa sana her istediğini yaşatmak için çaba gösterdiğini söylüyorsun.
Belki sana açık açık “Tekrar birlikte olalım” demiyor ama seninle yeniden yakınlaşmaya çalıştığı ortada. Uzunca bir süre senden uzak kalmışsa bile, belli ki o da seni düşünmeden edemiyor. Belki de senin bir adım atmanı bekliyor.
Böyle durumlarda bütün iş kadına düşer. O nedenle ona yakın davranmaya çalış. Sen de aynı şekilde onun istediği, sevdiği şeyleri gerçekleştir, güzel sürprizler yap. Bu defa aranızda gerçek bir ilişki yaşanması için çaba göster.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları