Bana tecavüz eden adamla evlendirecekler

Sevgili Güzin ablacığım, başımda çok büyük bir dert var, ne yapacağımı bilmediğimden seninle paylaşmak istiyorum. Ben 17 yaşında genç bir kızım. Bugüne kadar çok çile çektim, okulumu da zar zor okuyorum ve bitirmek üzereyim.

En büyük hayalim de üniversiteye gitmek ama bu mümkün değil. Ailem beni zorla istemediğim bir kişiyle evlendirmeye çalışıyor. Bu şahıs benden 10 yaş büyük ve ben ondan nefret ediyorum. Çünkü henüz 10 yaşındayken bana tecavüz etmişti.

Ben onu öldürebilirim. Ya da ailem ısrar ederse evlendiğim gece kendimi öldüreceğim.

Sana da bu yüzden başvurdum Güzin ablacığım. Bu duruma düşen birçok arkadaşımı gördüm. Çoğu ya evinden kaçtı, ya da intihar ettiler. Birkaçı ise şu an genelevde çalışıyor.

Bunu herkese duyurun ki aileler örnek alsınlar. Başlık parası için kendi kızlarının hayatlarını karartmasınlar.

Sonuçta eriyip gidecek bu para uğruna kızlarının hayatlarını feda edecekler. Para nedir ki? Gelir geçer ama hayat bu kadar ucuz mu? Bir insanın hayatını hiçbir zaman geri getiremezler.

Sizce intihar mı edeyim? Yoksa evi mi terk edeyim? Ne olur çözüm yolu gösterin ablacığım, çok zor durumdayım.

RUMUZ: ALMANYA’DAN BİR KIZINIZ

Canım yavrum, ailelerin bu acımasızlığı, çocuklarını böyle satabilmeleri beni çok üzüyor. Yıllardır yazıp çizdiğimiz halde, hálá bu konulara bir çözüm getirememek inan beni kahrediyor.

Ne ailelere sesimizi ulaştırabiliyoruz, ne de yetkililere... Bir süre önce Türk Ceza Yasa Tasarısı, neredeyse kadını tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlayacak düzenlemeler getiriyordu.

Çünkü toplumumuzda tecavüze uğrayan kızın bir daha evlenme şansı olmadığına inanılıyor. Hiçbir kız ya da kadın düşünemiyorum ki, kendisini belki de cinsel ilişkiden ömür boyu korkacak kadar yaralayabilmiş birini koca olarak kabul edebilsin.

Sadece nefrettir hissettiği, senin gibi. Üstelik böyle çocuk yaşta canice tecavüze uğramış bir kızsa...

Elbette ki intihar etmeyeceksin. Evden de kaçmayacaksın. Ama direneceksin kızım.

Dayak da yesen, aç da bırakılsan ailenin karşısına çıkıp ‘hayır’ demeyi başaracaksın. Ben hiçbir aile düşünemiyorum ki, senin bu yazdıkların karşısında etkilenmesin.

Baktın olmuyor, Almanya’da bulunan ‘kadın sığınma evleri’nden birine başvurabilirsin.

Bu mail adresinden, sanırım sana bu adresleri verebilirler: guendogmus@ish.de

Kadın çocuk istiyor erkek direniyor

Sanırım siz bir meleksiniz. Herkese yardımcı oluyorsunuz. Bir ricam var Güzin Abla. Bir yakınımın bebeği olmuyor.

Evliliklerinin başlarında doktora gitmişler. Doktor yetersizliğin erkekten kaynaklandığını söylemiş. Kadın çok istiyor bebeğinin olmasını ama, erkek kendini suçladığı için yanaşmıyor.

‘Olmuyor işte’ diye kestirip atıyormuş. Gurur meselesi yapıyor. Onu tedavi için ikna etmeye çalışıyoruz. Ankara’da bana önerebileceğiniz bir doktor varsa yazabilir misiniz?

RUMUZ: BEBEKLERİ OLMUYOR

Ben kim melek olmak kim? Sadece iyilik yapmak sanırım artık sıra dışı geliyor insanlara. Sorununa gelince, evliliklerde çocuk olmadı mı herkes hemen kadını suçlamaya başlar. Ama sorun erkekte olursa, hemen örtbas edilir ve saçma bir gurur meselesi haline gelir.

Oysa günümüzde artık erkeğin spermlerini güçlendirecek tedaviler uygulanıyor ve çok basit yöntemlerle sorun çözülüyor. Gerek İstanbul gerekse Ankara’da, üniversite hastanelerinde bu tür tedaviler yapılıyor.

Onun bir başkasını sevmesi beni delirtiyor

Merhaba Güzin Abla, benim derdim de birçok erkek gibi karşılıksız aşk. İnanın ölümü düşünüyorum. Sevgi olmadan hiçbir şeyin tat vermediğine inananlardanım.

Söz ettiğim genç hanım benim hislerimi ve kendisine ne kadar değer verdiğimi çok iyi bilmekte. 1 sene boyunca ona maddi, manevi hep destek olmaya çalıştım.

Benimle arkadaş olarak görüşüyor, ama her fırsatta ‘Beni düşünme, aklına getirme kendine zarar verirsin’ demekten geri kalmıyor. Hayatında bir başkası var. Üstelik sırf gezmek, eğlenmek için erkek peşinde koşanlardan değildir o. Bana bakmayacağını da biliyorum. Acaba onu görmekten vaz mı geçmeliyim?

Özellikle yanımdayken, sevgilisi arayınca ‘Gitmem gerek’ dediği anda delirecek gibi oluyorum. Hiç görmemek acaba onu kalbimden ve aklımdan silmeme yardımcı olur mu?

RUMUZ: KARA TALİHİM

Elbette oğlum... Yapacağın en akıllıca hareket bu olmalı. Senin bu karşılıksız aşkın sana acı vermekten başka bir işe yaramıyor ki... Onu gönlünden uzaklaştırmanın tek yolu, gözden ırak tutmandır.

Bu genç kızın sevdiği de varmış sana asla umut vermemiş, sana hep dürüst davranmış. Onu suçlamak da mümkün değil. Demek ki, sen kendi kendine gelin güvey olmuşsun bir anlamda. Yazık değil mi sana? Kendine eziyet ediyorsun onunla arkadaşlığını sürdürmekle.

Onun sana bakmayacağını bak kendin de söylüyorsun. O halde?
Yazarın Tüm Yazıları