Yüreklerinize sağlık

Bursaspor Kulübü ve Teksas taraftar grubu başta olmak üzere Bursa’daki spor camiası, yaşadığımız ve yüreklerimizin burkulduğu deprem sonrasında vakit kaybetmeksizin harekete geçti.

Haberin Devamı

Oyuncuların da aralarında bulunduğu tüm camialar birlik olarak, depremzedelere yardım kolileri taşıdı.
Birlik ve beraberliğin son derece önemli olduğu bugünlerimizde gösterdikleri fedakarlıklar ve empati duygularıyla, Bursa spor camiası üzerine düşen görevlerini yerine getirdi.
Her bir nefere, sonsuz teşekkürlerimizle...

ALTYAPI SORUNSALI

Bursaspor, sezon başından bu güne dek sergilediği grafik ve performans dahilinde, lig ortalamasının oldukça altında...
İç saha müsabakalarında tribün desteği ile birlikte her ne kadar istenilen arzu ve istek ortaya konulsa da, bir noktadan sonra tıkanmalar yaşanıyor.
Bunun ise en bariz göstergesi; altyapı sorunu.
Bu yıla kadar Bursaspor, her daim altyapısıyla övünen ve bu kimliğiyle de ‘üreten’ bir fabrika hüviyetine bürünmesiyle öne çıktı.
Sportif başarısızlığa karşın kadro içerisinden pek çok yeşil beyaz eğitimli oyuncular, kendilerine bir üst seviyedeki lig ve takımlarda şans buldu.

Haberin Devamı

SPORTİF BAŞARISIZLIĞIN NEDENLERİ

Hem takım kimyası, hem de alttan gelen güçlü jenerasyonlar, başarısızlıklara karşın bireysel performansları öne çıkararak, Bursaspor’u da belli bir seviyede tutabildi.
Ancak bugüne geldiğimizde; gerek altyapıdan yetişen oyuncuların henüz hazır olmamaları, gerek fiziksel ve özellikle de mental güçlerinin beklenenden çok uzakta kalması, gerek de kendi aralarında oyun kimyasını bir türlü sağlayamamaları gibi faktörler, sportif başarısızlıkla birlikte bireysel başarısızlığı da beraberinde getiriyor.
Şu bir net ki artık Bursaspor, üreten kimliğinden de oldukça uzaklaştı.
Aidiyet kültürü giderek yerini kurtulma çabalarına bırakırken, vitrin takım olma özelliği de sıradanlaşmasıyla yerini tozlu raflara bıraktı.

JENERASYONLAR ARASI BÜYÜK FARK VAR

Bu atmosferde hala lig mücadelesinde olabilmek kolay değil.
Bunun için yalnızca altyapıdan yetişen oyunculara da yüklenmek doğru değil zira oyuncuların gelişimlerine yönelik de ne fiziksel bir program, ne de mental desteğin gerçekleşmediğini görüyoruz.
Daha önce çıkan yetenekler de Bursaspor altyapısının armağanıydı, fakat o jenerasyonlar ile bu jenerasyonların arasındaki farklara baktığımızda hem eğitim, hem de yetenek havuzu bazında ciddi farklılıklar olduğunu görüyoruz.
Haliyle tutup da ihaleyi topyekun oyunculara, altyapı antrenörlerine çıkarmak da yanlış olacaktır çünkü Bursaspor’un bugünkü mali yapısı ve durumu, sinyallerini çok yıllar öncesinden zaten vermişti.

Haberin Devamı

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLMELİ

Kulüp içerisinde sürekli günü kurtarma düşüncesinden dolayı, yarınlara hazırlık yapılmadı.
Bu sezon başı olduğu gibi karşılaşılabilecek bir transfer engelinde -ki bu çok yüksek oranda olasıydı- acil durum planı dahi yoktu.
Haliyle apar topar altyapıdan takviyeler gerçekleşince bu kez, bir anda kendini bambaşka bir arenada bulan oyuncular, bu oyuncuları, bu arenaya hazırlamakta yetersiz kalan eğitmenler ve bir araya gelen bu oyuncu topluluğundan iyi bir harman yapamayan teknik heyetler gibi çok fazla faktör, bugünkü kötü gidişatta etkin bir rol oynadı.
Peki bundan sonrası ne olacak?
Bursaspor’un ivedilikle yeniden altyapısına desteğini, tüm imkanlar dahilinde seferber etmesi gerekiyor.
Zira sportif varlılığını sürdürüp yeniden eski günlerine dönecekse bu öze dönüş ile gerçekleşecek ve bu öz de, kulübün kendi genetik başarı kodlarıyla gerçekleşecek.

Yazarın Tüm Yazıları