Pes etmeyen kimlik

Sezona olağanüstü bir başlangıcın ardından gerek ligde, gerekse Avrupa arenasında namağlup unvanının kaybı, Frutti Extra Bursaspor için önemli bir sınav niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

Nitekim bunun bariz yansımalarını görebileceğimiz müsabakalardan birisi de, Avrupa Kupası’ndaki Ratiopharm ULM maçıydı.
Temsilcimizin sezona başlangıcında parke üzerindeki doğru organizasyonu, adam paylaşımı ve savunma hassasiyetinin sertliğinin sekteye uğraması, mağlubiyetlerde önemli bir faktörü oluşturmuştu.
Alman ekibine karşı da özellikle maça başlangıç itibarıyla bu sorunun devam ettiğini gördük.
Özellikle hücumda sürekli olarak boş adamı bulmaları, dış atışlarda da bunun etkisiyle yüksek yüzdeli oynamaları, taraftarın yoğun desteğine karşın dengeyi bozdu.
Dusan Alimpijevic’i de hiç olmadığı kadar agresif ve sert bir şekilde oyuncuları uyarırken gördük.

DIŞ ATIŞ YERİNE POTA ALTINI ZORLADI

Sonrasında uyarılar işe yaramış olacak ki; savunmada daha sert bir tutum sergileyen, hücumda da yalnızca dış atışlara bel bağlamayıp pota altını zorlayan, içeri doğru sürekli olarak kat edip hızlı hücumlarla bir anda sonuca yönelen bir takım vardı.
Yine de soyunma odasına 48-41’lik skor dezavantajıyla gidilmesinin ardından özellikle dönüşte Alman temsilcisi farkı da açmaya başladı.
Çeyreğin ortalarına doğru taraftarın devreye girişi, takımı yeniden alevlendirdiği kadar aynı zamanda ULM’ün kimyasını da ciddi ölçüde bozdu.
Skor farkı 8 sayıya dek inerken, taraftar bu anlarda parkeye öyle bir hükmetti ki sanki son top heyecanı yaşandı her hücumda.

Haberin Devamı

83-83’LÜK SKORA YAKALADI ANCAK...

İşte bu noktada savunmadan hücuma yönelen Frutti Extra Bursaspor, atmosferin de etkisiyle oyun dengesini lehine çevirdi.
ULM’un periyot başında yine takım oyunu kimliğiyle ağırlığını koyduğu anlar gördük fakat savaşan, pes etmeyen kimliğini Bursaspor bir kez daha parkeye koydu.
Konuk ekip adına da işler öyle bir hale geldi ki; bitime 2 dakika kala iki oyuncusu da 5 faul ile oyun dışıydı.
Yine de tüm oyuncularından skor katkısı alan, atmosferin büyüsüne kapılmadan yüksek disiplinle oynayan böylesine rakibe karşı mücadele etmek ciddi anlamda oldukça zor.
Maçta artık son hücumlara gelindiğinde Frutti Extra Bursaspor’un çift hanelerden, sürekli olarak ‘gittili geldili’ bir maçtan 83-83’lük skor eşitliğine dönüşümü, pek çok açıdan içinde muazzam detay barındırıyor.

Haberin Devamı

BİR SERBEST ATIŞ MAĞLUBİYETİ GETİRDİ

Ne yazık ki çok büyük emeklere rağmen son saniyelerde bir serbest atış, 86-90’lık mağlubiyete sebep oldu.
Netice itibarıyla Frutti Extra Bursaspor, ne denli güçlü bir yapıdan kurulduğunu ve ne denli dirayetli bir takım olduğunu tekrar gösterdi.
Savaşan ve pes etmeyen kimliğiyle ön planda olan temsilcimiz, bu mücadeleyi kaybetse de aslında pek çok mücadeleyi kazanacağının da sinyallerini verdi.
Bu da Avrupa’da kupa hayalinin ilk adımları oldu.

Yazarın Tüm Yazıları