ASLI Dinçman adlı okuyucumuz, engellilere yönelik hizmetlerin bazı vatandaşlar tarafından kullanılmaz hale getirildiğini belirterek, bu konudaki duyarsızlığa dikkat çekti. Dinçman, "Göztepe’deki Susuzdede Parkı önündeki iki araçlık engelli park yeri, çevre sakinleri tarafından çöp dökme alanı olarak kullanılıyor. Çevre bilinci ve engellilere özen hususunda halkımızın kendisini eğitmesi gerekiyor" dedi.
Aydınlatma sisteminin 90 kilometrelik kısmında sorun yok
23 Eyül tarihinde sayfamızda yer alan ’Otoyollar ağlıyor’ başlıklı haberimizle ilgili olarak Karoyalları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, otoyolların AB ülkelerinin tamamında ülkemizdeki gibi aydınlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:
Sorunsuz yakılıyor
"Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanlarında yer alan ve toplam uzunluğu 350 kilometre olan otoyollarda 131 kilometre aydınlatma sistemi tesis edilmiştir. Aydınlatma sisteminin 90 kilometrelik kısmı sorunsuz bir şekilde yakılmaktadır. İzmir-Çeşme otoyolunun Narlıdere-Urla arası 25 kilometrelik bölümü, İzmir-Aydın otoyolunun Işıkkent Gişeleri -Havalimanı Gişeleri arası 9 kilometrelik bölümü ile Aydın Çevre yolunun 7 kilometrelik bölümünde toplam 41 kilometrelik inşa edilmiş aydınlatma tesisleri, henüz beklenen imar durumları gerçekleşemediğinden yakılmamaktadır. Yine sorumluluk sınırlarımız içersinde yer alan otoyolların trafiğe açık bölümlerinde 4 adet kamyonla ayda 800 ton çöp toplanmaktadır. Uluslararası standartlar kurumumuza böyle bir görev tevdi etmemektedir. Asıl olan çöplerin dış mekanlara kontrolsüz atılmasıdır. Bu durum bireyi olduğumuz toplumun kültür seviyesi ile ilgilidir."
Kurallara uyulmuyor trafik felç oluyor
BOZYAKA’da oturan vatandaşlar, okulların açılmasıyla birlikte önlenemeyen trafik yoğunluğundan şikayet ederek, "Hafta içinde sabahları ve akşam saatlerinde Kilimcitepe ve Yıkık Camii arasında yoğun araç trafiği oluşuyor. 20-25 dakikada almamız gereken yolu bir buçuk saatte alıyoruz. Ayrıca Bozyaka Caddesi üzerinde geçici park eden araçlar yüzünden trafik felç olyor. Bu caddede araç parkı yasak ama kimse kurallara uymuyor. Aracını park eden çekip gidiyor. Bu nedenle de trafik işlemiyor" dedi.
Bodrum’da esnaf ve belediye göreve
BODRUM Turgutreis’ten arayan Reşat Güleç adlı okuyucumuz, yeşillendirme çalışmalarına dikkat çekerek, "Bodrum ve Turgutreis arasında yeterince ağaç yok. Esnaf da bu konuya duyarsız. İşyerlerinin önünde doğru düzgün bitki bile bulunmuyor. Oysa böyle cennetten bir köşede çok daha farklı bir manzara ortaya çıkarılabilir. Yerli ve yabancı konukların ilgisini çekecek güzelliklere güzellik katacak düzenleme yapılabilir. Belediyelerin de teşvikiyle işyeri sahipleri bu konuya dikkat edebilir, bu bölgeye fidanlar, çiçekler dikilebilir" önerisinde bulundu.
Ticari araç yönergesi uygulanmıyor
AHMET Akkuş adlı okuyucumuz ticari araç yönergesinin imzalanarak yürürlüğe girdiğini fakat uygulanmadığını belirterek, "Denetimler yapılmıyor. Ticari araç sürücüleri hala ’sigortasız işçi’ olarak çalıştırılırken, yönergenin denetimini sorumluları yapmıyor. Kayıt dışı araçlar yani korsan taksiler İzmir’de cirit atıyor" dedi.