Paylaş
Tüm dünyada 19 Mart’ta gerçekleşen Goût de France / Good France adlı etkinliğe katılan şefler, kendi mutfak geleneklerini ve kültürlerini de değerlendirmekte özgür kalarak, Fransız usulü bir mönü hazırladı. Etkinliğe İstanbul’dan Georges Otel’deki Le Fumoir ve Ankara’daki Hilton Oteli içindeki Marco Polo katıldı.
Beyoğlu’ndaki Fransız Sarayı’nda Büyükelçi Laurent Bili’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Fransız Usulü Bir Akşam Yemeği”ne iş, sanat ve gastronomi dünyasının ünlü isimleri katıldı. İstanbul’daki Shangri-La restoranının Michelin yıldızlı başaşçısı Olivier Pistre’nin yönettiği yemekte, İmparatoriçe Eugenie’nin Sultan Abdülaziz’in ev sahipliğindeki İstanbul ziyaretinde sunulduğu belirtilen hünkârbeğendi ve Türk kahvesi de ikram edildi.
Yemek, Osmanlı hanedanı üyesi ve yazar Kenize Murad ile Osmanlı Tarihi Uzmanı İlber Ortaylı’nın aydınlatıcı açıklamalarıyla renklendi.
Paylaş