Paylaş
Okur Emre Çetiner de, iletisinde, kentte karşılaştığı önemli konulara (sorunlara) dikkat çekiyor.
Eski Hipodrom’daki devrilen Türk bayraklı dev pano...
İstanbul Yolu üzerinde yayaların karşılaştığı engeller...
ATO Congresium’daki mobilya fuarının kayıt çilesi...
İşte Emre Çetiner’in kaleminden çıkan o şikayetler:
TÖREN ALANININ YANINDA
* Eski Hipodrom’daki tören alanının yakınında yer alan tepedeki, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazılı dev panonun arka yüzünde, ay-yıldızlı Türk bayrağı vardı. Şu günlerde atıl halde bırakılan bu bölgede; Türk bayraklı pano devrilmiş vaziyette duruyor. Bir an evvel kaldırılmasını ve ay-yıldızlı bayrağı yeniden orada görmek istiyoruz.
YAYALAR DÜŞÜNÜLMÜYOR
* Yine eski Hipodrom bölgesinde, İstanbul Yolu üzerinde, Ankamall yönünden Ulus istikametine doğru yürüdüğünüzde, engel üstüne engellerle karşılaşıyorsunuz. Taşıtlar için alt, üst geçit yapan Büyükşehir Belediyesi, maalesef yayaları hiç düşünmemiş.
FUARDA KAYIT REZİLLİĞİ
* ATO Congresium’da gerçekleştirilen mobilya fuarında kayıt çilesi yaşanıyor. Fuara gelen herkesin tek tek ismi alınıyor, adeta fişleme yapılıyor. Ayrıca, bu işlem dakikalar sürdüğü için yoğun saatlerde uzun süre beklemek durumunda kalıyorsunuz.
‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazılı panonun altındaki kırmızı renkli Türkiye haritası motifi de ilgisizlikten zarar görmüş durumda. Bazı noktalarında yırtılma olan motif üzerinden çimler yükseliyor.
KAYBOLAN PARSELLER
Okur Dr. Sedat Şentürk, Çankaya Hilal Mahalesi sakinlerinden, ‘düzenleme ortaklık payı’ ile alınan parseller üzerinde, ‘belediye hizmet binası’ yerine özel bir firmanın inşaatının yükseldiğini şöyle aktarıyor:
* 1980 yılında uygulanan bir parselasyon planı ile, mahalledeki mülk sahiplerinden alınan ‘düzenleme ortaklık payları’yla (hamur kaidesi uygulanarak), Barış Manço Parkı’nın bitişiğinde büyük bir parsel oluşturulmuş ve buraya Çankaya Belediyesi için ‘hizmet binası’ yapılması öngörülmüştü.
* Barış Manço Parkı ile Çiçek Taksi durağı arasındaki söz konusu arsanın Çankaya Belediyesi’ne ait olduğunu gösteren bir tabela, burada yıllarca durdu.
* Ancak, bu arsa nasıl olduysa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. ardından da rant tesisi inşa edilmek üzere bir firmaya verildi.
* Şimdi bu alanda inşaat çalışması sürüyor.
* Mahalledeki mülk sahiplerinden alınan düzenleme ortaklık paylarıyla elde edilen bu son derece kıymetli arazinin (yasa gereği) kamu malı olarak kalması gerekirken özel bir şirkete devredilmesi çıkar amaçlı olduğundan ahlaka ve yasaya aykırıdır.
* Bu konuda açıklama talebiyle Çankaya Belediyesi’ne yaptığımız başvurular cevapsız kalmıştır. Konunun, köşenizde yayınlanması biz semt sakinlerini sevindirecektir.
ZABITA GELMEYİNCE VATANDAŞ YAKIYOR
Eryaman’da, site bahçeleri ile metro hattı arasında kalan 259. Sokak’ın çevresindeki kuru otların temizlenmesi için Etimesgut Belediyesi’ni arıyoruz.
Eryaman’daki zabıta biriminde telefona yanıt veren kişi, “Biz ne yapalım” diyor. Ama şunu bilmiyor ki, belediyelerin böyle bir görevi var. Hal böyle olunca da, çevre sakinlerinden kendine görev biçenler, belediyenin işini görüyor. Tehlikeli şekilde otları yakmaya kalkıyor.
Metin ALTAY
Paylaş