Toplu taşımada sorun 'ring'te

“Ankara metrolarının en büyük sorunu, ring seferleridir.” Böyle yazmış okur Mert Temizsoy.

Haberin Devamı

Toplu taşımada sorun ringte

Hep söylerim...
Toplu taşımanın çilesini binen bilir.
Ankaray, metro, EGO, ÖHO, ÖTA, dolmuş, teleferik.
Okurlarımız...
Biner yazar, iner yazar.

*
Gelelim okurumuzun iletisine.
Mert Temizsoy, -özetiyle- şunları kaydetmiş:

SEFER SIKLIĞI ARTIRILMALI

“EGO’nun ring seferleri; hafta içi(okul-iş) sabah ve akşam saatlerinde daha sık olmalı. Aksi halde metrolar sadece istasyonlara yürüme mesafesinde evleri olanlara hizmet verir hale geliyor. Büyükşehir Belediyesi ise düzenleme yerine halen kâr/zarar hesabı yapıyor.
MESELE ŞUDUR: Çayyolu’nda oturup, Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe kampüsüne giden bir öğrenci 2 ring otobüsü kullanmak zorunda. Metroyu kullandığında, ring otobüslerinin azlığı nedeniyle dersine yetişememe tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu durumda ünversite öğrencileri de iyi kötü bir araba edinip, üniversiteye arabayla gitmek durumunda kalıyor. Sonra Eskişehir Yolu’nda trafik kilitleniyor.
ÖNERİM ŞUDUR: Çayyolu Metrosu’nda hazır vagon setleri 6 vagona çıkmışken, ring otobüs sıklığı artmalı. Bu durum hem vatandaşın hem de belediyenin lehine olacaktır. Ancak bu şekilde Ankara’da metro kullanım oranı artar. Ve trafik rahatlar.”

Haberin Devamı

SORUM VAR

Keçiören Metrosu’nun hizmete girmesinin ardından okurlarımız, ‘Sorum Var’ diyor:
(1)
* Çayyolu Metrosu 6 vagona çıktı. Batıkent- Sincan OSB Metrosu hâlâ 3 vagon. Peki ne zaman 6 vagon olacak?
Metin ALTAY
(2)
* AŞTİ-Söğütözü bağlantısı ve Batıkent ile Sincan metrolarının sinyalizasyon-entegrasyon sorunu ne zaman çözülecek?
Emre ÇETİNER

ÇİN ÜRÜNLERİNE KARŞI ÖNYARGI İÇERİSİNDEYİZ

Okur Sinan Somer(emekli makina mühendisi), “Çin işi sıkıntılar” başlığıyla yer verdiğim Çayyolu Metrosu’nun vagonlarıyla ilgili eleştirilere katılmadığını söylüyor. Ve -özetle- şöyle diyor:
“Metro ihalesi bildiğim kadarı ile tüm dünya üreticilerine açık bir şekilde yapıldı. Neticede hem fiyat hem de idari şartnamedeki tüm şartların yerine getirilmesi taahhüdünde hiç kimse Çinliler kadar iyi bir teklif veremedi ve sözleşme Çinli üretici ile imzalandı. Biz ülke olarak (nedenini anlayamadığım bir şekilde) Çin’e ve Çin’de üretilmiş ürünlere karşı bir aşağılama, ön yargı içerisindeyiz. Ancak Çin, tüm dünya ülkeleri arasında en çok patent başvurusu şampiyonluğunu açık ara kazanıyor.

Haberin Devamı

Yazınıza gelince...
“Arka kapılar geç açılıyor” demişsiniz. Kapı açılma sinyalinin trenin en arkasına ulaşması için gereken normal zamanı Çin’in defosu gibi göstermeye çalışmışsınız.”

GÜNÜN FOTOĞRAFI

Toplu taşımada sorun ringte

KEDİLER HASTANEDE CİRİT ATIYOR

“Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Acil Servisi’nde kediler cirit atıyor” diye yazdığı iletisine bir de fotoğraf ekleyen okur Ali Avni Y., hastane yönetimine sesleniyor:
“Burada insan -özellikle çocuk- sağlığı açısından steril bir ortam olması gerekirken hastane içerisinde kediler cirit atıyor. Elbette hayvanları sevelim ama hastane içerisinde değil. Özellikle Çocuk Acil Servisi’nde hiç değil. Sağlık Bakanlığı’nın dikkatini çekerek, hastane yönetimini buradan uyarıyorum.”

Haberin Devamı

SÖZÜ/ÖZÜ

* Ankara’da şehir şebeke suyunun m3 fiyatı çok yüksek. Birim su maliyeti 0.50 TL/m3 civarındayken bu rakamın neredeyse 10 katı faturalara yansıtılıyor.
Burak ÖZEL
* Batıkent Metrosu’nun, GİMSA çıkışındaki yürüyen merdivenler 1 haftadır çalışmıyor.
Ali Naki TÜRKSOY
* Batıkent İlk Yerleşim Mahallesi’nde çok sayıda başıboş köpek var. Belediye pek ilgilenmiyor.
Ali İLHAN
* Yıldız’da, Simon Bolivar Caddesi’nden Turan Güneş’e dönüşteki yaya geçidinde araçlar U dönüşü yapıyor.
İsmail KÜTLÜ

KISA... KISA...

* Lizbon Caddesi’ni(eski Öveçler 2. Cadde) kullanan yayalar, büyük bir sorunla karşı karşıyalar. Özellikle sabahları okula giden öğrenciler ile işe gitmeye çalışan diğer yayalar, Lizbon Caddesi’ni ikiye bölen ve otoban haline gelmiş yoldan karşıdan karşıya geçmek zorundalar. Birinin canı yanmadan Büyükşehir Belediyesi çözüm bulmalı.
Eren DEMİR

Haberin Devamı

* “Diyanet İşleri’nin emriyle” denilerek, son dönemlerde camilerdeki taburelerin kaldırıldığını görmekteyiz. Yaşlı, hasta ve engellilerin rahatça ibadet edebilmelerini sağlayan bu taburelerin kaldırılmasına anlam veremiyoruz. Bu uygulama, ibadet etmek isteyen insanlara kolaylık sağlanması gerekirken, zorluk çıkartmaktan başka bir anlama gelmemektedir.
Burhan KORKMAZ

Yazarın Tüm Yazıları