‘Hocama göstereyim’ şüphe düşürdü

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne, 11 Temmuz 2011’de ‘egzama’ şikâyetiyle giden okur Ahmet Telli, 4 yıllık tedavi sürecinin ardından, “Anlaşılamayan hususlar var” tepkisiyle karşılaştı.

Haberin Devamı

Asistan doktorun, “Hocama göstereyim” diyerek kendisini bir profesöre yönlendirdiğini belirten okur, “Talebim olmamasına rağmen öğretim üyesine (prof., doç.) muayene için yönlendirilmem ve 138 TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalmam içime şüphe düşürdü” diyor.

Okur Ahmet Telli, başından geçen süreci iletisinde şöyle aktarıyor:

‘ANLAŞILAMAYAN HUSUSLAR’ GEREKÇESİ

11 Temmuz 2011’de Hacettepe Hastanesi’ne cildimde çıkan egzama şikâyetiyle gittim. Hastanede önce karaciğer MR’ı çektiler, ardından biyopsi yapıldı. Hepatit B tespit edildi ve ilaç tedavisi uygulanmaya başlandı. Tüm bunlar yaşanırken 6 ayda bir rutin kontroller için hastaneye gittim.
Kasım 2015’teki kontrolde doktor, kan değerimin yükseldiğini ve karaciğerin tekrar MR çekimini yaptırmam gerektiğini söyledi. 26 Aralık 2015’te MR çektirdim. 7 Ocak’ta da radyoloji raporu sonucunu almaya gittiğimde tetkik eden doktor, raporda ‘anlaşılamayan hususlar’ olduğu gerekçesiyle aynı gün beni
Radyoloji Hizmetleri Konsültasyon Servisi’ne yönlendirdi.
Muayene için 138 TL ödemek zorunda olduğum serviste benim gibi 15-20 kişi daha vardı. Henüz rapor çıkmadı ancak, 4 yıllık sürecin ardından ‘anlaşılamayan hususlar’ denilerek, 138 TL gibi bir muayene ücreti ödemek zorunda bırakmalarının nedenini araştırdım:
* Öğretim üyeleri tarafından mesai saatleri dışında bizzat verilen sağlık hizmetleri için SGK tarafından belirlenmiş sağlık hizmetleri bedeli varmış.
* Üniversite hastanelerinde mesai saatleri dışında bir profesöre veya doçente muayene olmak isterseniz ‘mesai dışı öğretim üyesi farkı’ adı altında ücret ödeniyormuş.
* Fakat benim özellikle bir profesöre veya doçente muayene olmak gibi bir talebim olmadı.
* MR’ımı kontrol eden doktor rapora baktı ‘Hocama göstereyim’ dedi gitti. Sonra beni yönlendirdiler.
* Doktorlar eğer raporu tetkik edemiyorsa neden oradalar.
* Bu durum içime şüphe düşürdü.”

Haberin Devamı

‘Hocama göstereyim’ şüphe düşürdü

Haberin Devamı

‘KORKU BULVARI’ KAÇ YIL SONRA IŞIKLANDIRILACAK

ANKARA Hürriyet’in, 2014’ün aralık ayında ‘Korku bulvarı’ manşetiyle gündeme getirdiği Yenimahalle Kardelen Mahallesi’ndeki Batıkent Bulvarı’nın yanmayan sokak lambalarıyla ilgili N. Emre Akdemir, iletisinde şunları kaydediyor:
“Aradan onca zaman geçmesine rağmen değişen hiçbir şey yok. Hatta durumun daha da kötüye gittiğini söyleyebiliriz. Meydan Batıkent’in Batıkent Bulvarı’na bakan kısmında yer alan otoparktaki aydınlatma direkleri de yanmaz oldu. Ayrıca Batıkent Bulvarı ile Başkent Bulvarı’nın kesişimindeki -artık Batıkent’in merkezi haline gelen Cumhuriyet Meydanı’ndaki- dönel kavşakta yer alan dev aydınlatma direği de yapıldığından beri hiç yanmadı. Batıkent’in en hareketli noktasının bu şekilde karanlıkta kalması semt sakinleri olarak çok canımızı sıkıyor. Bu sorunun çözülmesi için daha kaç yıl beklememiz gerekiyor?

Haberin Devamı

ÖNERİM VAR

50 METRELİK ASFALT MAĞDURİYETİ GİDERİR

Çiğdem ve Karakusun mahallelerini, Anadolu Bulvarı ile 100. Yıl Mahallesi’ne bağlayan -neredeyse tek çıkış olan 1598. Sokak ile ODTÜ’den gelen 1588. Sokak’ın kesiştiği noktadaki inşaat çalışması nedeniyle yol, çekilen paravanlarla daraltıldı. Tek bir arabanın geçmesinin dahi zor olduğu bu güzergâh, bölge sakinleri için günün her saatinde kâbus yaşatıyor. Çiğdem Mahallesi Muhtarlığı nezdinde hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Çankaya Belediyesi’ne yapılan başvurular, yetki karmaşası yüzünden sonuçlanmadı. Önerimse şöyle:
Yolun daraltılan kısımının hemen bitişiğinde istimlak edilen gecekonduların yeri düzleştirilmiş olup, 50 metre’den az bir mesafe asfalt dökülmeyi bekliyor. Eğer buraya bir asfaltlama yapılabilirse, her iki mahallenin sakinlerinin mağduriyetleri giderilecektir.
Dr. Mehmet ŞAHİN

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* Dikmen Gökkuşağı Caddesi’nin, bozuk yol ve tehlike arz eden rögar kapaklarını Mavi Masa’ya bildirmemin ve bana, ‘Bölge asfalt programı kapsamına alındı’ cevabının verilmesinin üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Köstebek yuvası yol ve tehlikeli rögar kapakları halen ortada. Sizden ricam, Büyükşehir Belediyesi’nin bu aymaz tutumunu bir kez daha köşenize taşımanız.
Emre I.

* Ümitköy 2483 Cadde’de, bazı iş yerleri sanki kendilerine aitmiş gibi yola çeşitli reklam dubaları koyarak zaten dar olan yolu iyice daraltıyor. Bu durum, özellikle de kreş ve dil kursunun giriş-çıkış saatlerinde tam bir keşmekeşe yol açıyor. Benzer bir durum, 2430. Cadde’nin girişinde de yaşanıyor. Bu keyfiliğe yetkililer neden engel olmazlar anlamıyorum.
Kubilay A.

Yazarın Tüm Yazıları