Paylaş
*Vekaleten bakan hekim -kendi hastası olmadığımız için midir nedir- bizi dövercesine karşıladı.
Hastalığımı bile sormadan, ‘Benim kotam doluyor, doktorunuz gelince, pazartesi gelin’ diyerek tahlillerimi talep etmeyi reddetti. İşten izin alıp geldiğimi, yardımcı olmalarını rica etim fakat, ‘Devletin imkanı bu kadar’ diyerek kovmaktan beter etti. Şimdi benim anlamadığım sağlıkta kota mı olur, aile hekimimiz izindeyken hizmet alamayacak mıyız?”
Burcu DEDEOĞLU
‘BAKANLIKTAN YAZI GELDİ’
* Kan testi yaptırmak amacıyla Aile Sağlığı Merkezi’ne gittim. Doktor hanım ‘kota olduğunu, Sağlık Bakanlığı’ndan yazı geldiğini ve kan testi yaptıramayacağımı’ söyledi. Şimdi Bakanlığa sormak istiyorum:
Böyle bir uygulamanız var mı? Başka kurumu aradım ‘Böyle bir şey yok, biz yapıyoruz’ diyor. Bu çifte standardı neye borçluyuz? Benim hakkım varsa benim kotamı kullananlar kimler? Bana bugüne kadar bir ilaç yazmayan, yüzünü iki kez gördüğüm aile hekimim, bu bilgiyi neye göre veriyor? Hasta olmak suç mu?”
Sinem G.
GÜNÜN FOTOĞRAFI
Önce telerefik, şimdi elektrik
ORTA DİREK ŞENTEPE
Yenimahalle Şentepe’deki Burç Mahallesı Piri Caddesi sakinleri olarak, sokağımızın ortasına dikilen ‘teleferik direğinden’ yana dert yanarken, şimdi de kaldırımızın orta yerine ‘elektrik direği’ kondurdular. Peki biz şimdi nereden yürüyeceğiz? Bu yanlıştan vazgeçilmesini ya da elektrik kablolarının en azından yer altına alınmasını istiyoruz.
Yusuf Ramazan ATAK
KAZA OLMADAN AYDINLATILSIN
Çayyolu istikametindeki hemen hemen bütün yollar ile Eskişehir Yolu üzerinde birçok aydınlatma lambaları aylardır yanmıyor. Yaşamkent-Çayyolu arası karanlıkta ama burada yapılan devasa Ankara Giriş Kapısı ışıl ışıl yanıyor. Şimdi bu duruma ne demeliyiz? Dört şeritli yolda çevre aydınlatmaları yanmayınca sık sık kazalar oluyor, uzunları yaksan öndeki rahatsız oluyor. Buradan sizin aracılığınızla yetkililere seslenmek istiyorum. Lütfen bir kaza olmadan bu yolları aydınlatın artık.
Mehmet GÜRER
Çare ‘okur-yazar’
Etimesgut’taki Kent Konseyi karşısına yeni açılan lunaparkın, akşam 16.00’da başlayıp 00.30’a kadar süren yüksek sesi nedeniyle evlerimizde oturamaz hele geldik. 153’ü aradık, 181’i aramamızı söyledi. 181’i aradık yetkiyi Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı’na verdiklerini söylediler. Söylenen birimi aradık böyle bir yetkilerinin olmadığını belirterek, ‘153’e yazdırın bakarlar’ dediler. 153, ‘o saatte 155 bakar orayı arayın’ dedi. 155, ‘kavga var mı yoksa biz bakmıyoruz’ yanıtını verdi. ‘Tamam siz gelin biz komşular kazma kürek kavga çıkarmaya inelim’ dedim hakaret ettiler. Son çare siz yazın belki sizi dinlerler.
Zafer G.
KISA... KISA...
* Keçiören Hayat Koleji’nde okuyan bir öğrencinin velisiyim. Servis firması, 4 km için 2 bin 285 TL ücret istiyor. Geçen yıla göre bu rakam yüzde 16 zamlı. Yapılan bu artış, açıklanan zam oranını çok üzerinde. Bu fiyatları vicdanlarına bırakıyorum.
Yavuz TOKDEMİR
* Altındağ’a bağlı Karapürçek Mahallesi’nde yaşıyorum. 90 bin nüfuslu bölgede sadece 1 adet ortaokul var ve çocuklarımız 60-70 kişilik sınıflarda eğitim görmek zorunda kalıyor. Yetkililere birkaç kez ulaşmaya çalıştık ama başarılı olamadık. Ankara’nın göbeğinde böyle bir durumda olmak bizi çok üzüyor.
Murat BALCI
Paylaş