Paylaş
Sebebini ise “gayriresmî şekilde günübirlik kiralanan evler” olarak göstermiş.
Apartman sakinlerinin bu durumdan ciddi şekilde rahatsız olduklarına, apartman yöneticileri ile mahalle muhtarlarının ise çaresiz kaldıklarına dikkat çeken okurumuz, iletisine şöyle devam etmiş:
EMLAKÇI, ‘AİLE’ DİYE VERİYOR
“Gayriresmî şekilde yapılan günübirlik kiralamalar yüzünden fuhuş evleri ortaya çıktı. Emlakçı, ‘aile’ diye evi kiraya veriyor, eve yerleşen kiracı daha sonra kirada oturduğu evi günlük kiralamaya başlıyor. Tabii tüm bunlardan apartman sakinlerinin şikâyetleri üzerine en son ev sahibinin haberi oluyor, ama bir şey yapamıyor. Yasayla ve caydırıcı yaptırımlarla artık bunun önüne geçilmeli.”
LÜTFEN ARTIK BU KENTTE SOKAK HAYVANLARI SORUNU ÇÖZÜLSÜN
Okurumuz E.D., Çankaya’nın Oran Mahallesi için, “Sokak köpekleri konusu çok büyük bir sorun” demiş.
Hem Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Çankaya Belediyesi’ne seslendiğini aktaran okurumuzun iletisi şöyle:
AKŞAMLARI KORKUDAN YÜRÜYÜŞE ÇIKAMIYORUZ
“Sokak köpekleri sürüler halinde geziyor, akşamları korkudan yürüyüşe çıkamıyoruz. Bazı sözde hayvanseverler de evlerindeki yemek artıklarını direkt kaldırıma bırakıyor, kaldırımlar yağ içinde kalıyor. Lütfen artık bu kentte sokak hayvanları sorunu çözülsün.”
ORTADA DİREK VAR YANDAN GEÇ
DİREKSİYON SINAVININ EN TEHLİKELİ NOKTASI
Okurumuz Fatih Arslan, Altındağ’daki “ağır vasıta direksiyon sınav alanı” içinde kalan elektrik direğinin yol ortasından kaldırılması gerektiğini kaydetmiş. Okurumuz, Beşikkaya Mahallesi Alınköy Vadiyolu Caddesi’ndeki “direksiyon sınav alanı” yolunun bir kısmının da “stabilize” olduğuna dikkat çekerek, “Asfalt atılmalı” demiş.
OKURDAN NOT: Elektrik direğinin kaldırılması için Başkent EDAŞ’a da bilgi verildi.
KAZAYA DAVETİYE
Bu fotoğraf, Keçiören’in Sancaktepe Mahallesi 1576. Cadde ile 1581/1 Sokak’ın kesişiminde çekilmiş.
Fotoğrafı çeken/gönderen okurumuz Murat Yılmazdemir, “Kazalara sebebiyet veren bu yolun düzeltilmesini istiyoruz” demiş.
ÖNERİM VAR
İSTANBUL METROSUNDAKİ GİBİ OLSUN
Okurumuz Kadir A., “Yürüyen merdivenlerin sol tarafı yürümek, sağ tarafı beklemek isteyenler içindir” hatırlatmasını yapmış.
Ve şu öneride bulunmuş:
“Ankaralılar yürüyen merdiven kullanmasını bilmiyor. İstanbul metrosundaki gibi bilgilendirme levhaları asılabilir.”
SORUM VAR
DOĞUKENT PROJESİ UNUTULDU MU?
Okurumuz Selim Demirhan, “Mamak-Doğukent Projesi” adı altında çok büyük mağduriyetlerin yaşandığını kaydetmiş ve “Bu mesajımı lütfen Sayın Mansur Yavaş’a iletir misiniz?” diye başlığı iletisinde şu ifadeleri kullanmış:
“Gecekondularımız, ‘kentsel dönüşüm’ vaadiyle yıkıldı, karşılığında da Doğukent’ten 200 metrekare arsa verildi. Ancak, yıllardır bir çivi dahi
çakılmadı.”
KENT KOOPERATİFİ SANKİ MAHRUMİYET BÖLGESİ
Okurumuz Muzaffer Ünsal, yaklaşık üç bin dairenin bulunduğu Keçiören’in Karşıyaka Mahallesi’ndeki Kent Kooperatifi için, “Burası mahrumiyet bölgesi gibi” demiş.
2000 yılında yapımına başlanan dairelerin 2008 yılı itibarıyla teslim edildiğini aktaran okurumuz, “Okul ve cami inşaat halinde ama ne bir park var ne de bir sosyal donatı. Yıllardır ulaşım konusunda hiçbir şey yapılmamış olması da cabası” diye eklemiş.
Paylaş