Paylaş
Çünkü.
Burası, Eryaman Stadyumu’nun yanı başı.
Yani.
Başkent Ankara’nın Spor Toto Süper Lig’deki tek temsilcisi MKE Ankaragücü de Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği de maçlarını burada oynuyor.
Ve haliyle.
Aralarında Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi dört büyük kulübün de yer aldığı konuk takımların otobüsleri, fotoğrafta gördüğünüz bu yolu kullanarak stadyuma giriş-çıkış yapıyor.
*
Yine bu yolun diğer tarafında ise 2 binin üzerinde konutu bulunan Referans Ankara var.
Son bir yıldır her yağmurda göle dönen yol için birçok kez şikâyette de bulunulmuş, ancak sonuç alınamamış.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) birkaç gün önce “1814. Cadde” levhasını taktığı Etimesgut’un Devlet Mahallesi sınırları içindeki bu yolla ilgili vatandaşların ortak talebi şu:
“Her yağmurda göle dönen, su çekildiğinde çamur içinde kalan bu görüntüden artık kurtulmak istiyoruz.”
ABB’YE NOT: Referans Ankara sakinlerinin bir diğer talebi de yine bu caddeye kaldırım yapılması.
ASKİ KAZDI BIRAKTI
Okurumuz Cafer Tufan Yazıcıoğlu, Çankaya’nın Üniversiteler Mahallesi 1637. Cadde’deki Ufuk Sitesi’nde (No:11 D6 Blok önü), ASKİ Genel Müdürlüğü’nün bir kazı çalışması yaptığını ancak kazılan alanın kapatılmadığını aktarmış. Okurumuz, “Kazılan alan aylardır su içinde bekliyor. Bina ve ağaçlar tehlikede” diyor.
BAŞKENT ANKARA İÇİN KALDIRIM MÜHENDİSİ EN BÜYÜK İHTİYAÇ
Argoda, “İşsiz güçsüz sokaklarda dolaşan kimse” anlamına gelen “kaldırım mühendisi”, başkent Ankara için aslında en büyük ihtiyaç duyulan bir uzmanlık alanı.
“Kaldırım fedaisi” okurumuz Dursun Türker’in, Keçiören’in Ovacık Mahallesi Murat Çobanoğlu Caddesi’nde çektiği bu iki fotoğrafı da bunu kanıtlar cinsten...
YOLUN KARŞISINA GEÇMEK ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ
Yenimahalle’nin Varlık Mahallesi Tanzimat Caddesi’nde ikamet eden ve isminin gizli kalmasını isteyen okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:
“Çınar Konakları önündeki hız kesici kasislerinden biri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan şikâyet üzerine kaldırıldı. Çünkü bu kasis hem plastikti hem de çok alçaktı. Yüksek tonajlı araçlar fren yapmadan geçtikleri için de sarsıntı oluyordu.
TALEBİMİZ: Plastik ve alçak bir hız kesici kasis yerine, asfalt-beton hız kesici kasis yapılması durumunda tüm araçlar mecburen yavaşlayacaktır.
UYARIMIZ: Bu sitede 300 daire ve bin kişiden fazla nüfus yaşıyor. Yolun karşısına geçmek ölüm kalım mücadelesine dönüşüyor.
KALDIRIMA DÜŞEN TRAFİK LEVHASI
Okurumuz Hasan Bora, Mamak’ın Süleyman Ayten Caddesi ile Okullar Caddesi’nin kesişiminde yerde bekleyen trafik levhasının, yerine monte edilmesini istiyor.
BATIKENTLİLER DOLMUŞLARINI GERİ İSTİYOR
Okurumuz Erkan Acar, Batıkent (Turgut Özal Mahallesi) - Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu) arasında sefer yapan dolmuş hattının pandemi döneminde “yolcu azlığı” gerekçesiyle kaldırıldığını hatırlatarak, talebini şöyle aktarmış:
“Özellikle de Kılıçarslan Caddesi ve 1949. Cadde’de oturanlar için Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu) güzergâhına gitmek, iki bazen üç vasıta ile gerçekleşmekte, haliyle çekilmez bir çileye dönüşmekte. Söz konusu bu dolmuş hattının yeniden hizmete alınmasını Yenimahalle’nin Turgut Özal Mahallesi sakinleri olarak talep ediyoruz.”
KÂĞIT TOPLAYICILARINA ÖNLEM ALINMALI
Okurumuz Ufuk Özgünay, Çankaya’nın Çukurambar Mahallesi 1467. Cadde’den bir çöp konteyneri fotoğrafı göndermiş. Apartman görevlilerinin, binalardan toplanan çöpleri konteynerlere attığını ancak kâğıt toplayıcılarının bütün çöpü dışarı çıkardığını aktaran okurumuz, “Çankaya Belediyesi’nden bir önlem almasını bekliyoruz” demiş.
KONTEYNERLER İLAÇLANSIN
Okurumuz Levent Çelik, “Etimesgut’un Kazım Karabekir Mahallesi başta olmak üzere ilçe genelindeki çöp konteynerlerinin kapsamlı bir temizlik ve ilaçlamadan geçirilmesi lazım” diyor.
KORU’YU BOĞAN DUMAN
Okurumuz Kemal Balibeyoğlu, Çankaya’nın Koru Mahallesi Doğan Taşdelen Bulvarı’ndaki bir işletmeden çıkan yoğun dumana dikkat çekerek, “Her gün bu rezaleti çekiyoruz” demiş.
Paylaş