Paylaş
Gel gelelim, yıllardır hak ettiği kıymeti bir türlü göremedi.
Üstüne üstlük çok sayıda sorunla da karşı karşıya kaldı:
Yangınlar, alt yapı sorunu, hırsızlık...
Ve son olarak, geçtiğimiz günlerde Kale’yi ziyaret eden okur E.B., tarihi surlara yazılan duvar yazılarıyla karşılaştı. Okurumuzun iletisi şöyle:
KARA LEKEDEN UTANIYORUZ
“Ankara Kalesi bakımsız ve kaderine terk edilmiş bir halde. Kente koca koca binalar, art arta AVM’ler yapıldı, Ankara Kalesi’ndeki çalışmalar bitirilip, özel bir güvenlik önlemiyle koruma altına alınamadı. Bunun sorumlusu sadece Ankara Valiliği ya da Büyükşehir Belediyesi değil. Vatandaş olarak bizler de bu tarihi ayıbın birer parçasıyız.
Sık sık -yaz,kış demeden- Ankara Kalesi’ne çıkar, şöyle bir kente bakarım. Maalesef Ankara Kalesi’nde yangın, çamur, hırsızlık, gasp, taciz... Say say bitmez. Her türlü olay yaşanıyor.
Bu hafta kar yağışının ardından yine Kale’ye çıktım. Tarihi surlara yazılan yazıyı görünce şoke oldum. Duvarlara yazılan aşk sözcükleri ulaşacağı yere ulaşıyor mu bilmem ama bu sözcükler tarihi duvarlarda kara bir leke olarak duruyor. Bir Ankaralı olarak utanıyoruz.”
Yüzme kursu ‘keyfi’ mi iptal edildi?
Okur Okan Saykun, Mamak’taki yüzme kursunun iptal edilmesinin ardından durumu Başkan Mesut Akgül’e de ilettiği iletisini Burada Okur Yazar’a gönderdi. Okurun iletisinde aktardıkları şöyle:
“Mamak Belediyesi’nin Türközü’nde hizmete açtığı Mamak Yüzme Havuzu’nda, iki çocuğum, 1 ay önce Mamak Belediyesi Yüzme Takımı ile antrenmanlara çıkmaya başladı. Bu ayın ilk haftası eski veliler, takım çalışmalarında yer alan sporcular için çanta-bornoz-mayo ve bone’den oluşan 300 TL tutarında bir set yaptırmışlar. Yeni olduğumuz, takımda yer alıp, almayacağımız belli olmadığı için bizden bir şey talep edilmedi. Bazı veliler bu setlerin değerinin çok yüksek ve içindeki ürünlerin kalitesiz olduğunu gerekçe göstererek, almak istemediklerini ifade ettiler. Ancak ürünler çok önce sipariş edilmiş ve iki hafta önce salona getirilerek dağıtımına başlanılmıştı. Geçtiğimiz haftaki antremanda bu setlerin Spor Koordinatörü Serkan Akçataş’ın talimatıyla sipariş edildiği ve bunların alınmaması durumunda Serkan Bey’in firma karşısında zor duruma düşeceği, bazı veliler tarafından diğerlerine iletilerek onlar ikna edilmeye çalışıldı. Ancak karşı çıkan velilerin düşüncesini değiştiremediler. Biz yeni veliler bu tartışmayı dışarıdan izledik. Çünkü velilerin büyük bölümü zaten paralarını ödememiş. Biz 4 Ocak’ta bu tartışmalara tanıklık ettikten sonra 5 Ocak’da telefonlarımıza gelen kısa mesajla takım çalışmalarının durdurulduğunu öğrendik. Bir vatandaş olarak umarım çalışmaların iptal edilme nedeni yukarıda aktardığım konu değildir. Böyle ‘keyfi’ görüntüsü veren bu karar, hem çocuklarımızın hem de bizlerin moralini bozmuş, ayrıca kafalarda soru işaretleri yaratmıştır.”
BOYNU BÜKÜK SOKAK LEVHASI
Celal Bayar Bulvarı’nda, bir trafik kazasında devrilen sokak levhası, 10 gündür yerine dikilmedi. Boynu bükük halde yetkili bekleyen direk, görüntü kirliliği yaratıyor.
KARANLIK KÂBUSU
Altındağ’a bağlı Yeni Ziraat Mahallesi’nde 2003’ten bu yana ikamet ediyorum. Yaklaşık 100 binadan oluşan mahallemizde, ikisi Kredi ve Yurtlar Kurumu’na, biri Diyanet Vakfı’na ve bir diğeri de özel olmak üzere 4 kız yurdu yer alıyor. Yine mahallemize iki araç, iki de yaya girişi bulunuyor. Ancak, metro inşaatı nedeniyle girişlerden ikisi karanlık içinde. Ayrıca bir üst geçit var ki evlere şenlik. Üst geçidin bir tarafı tamamen bir tarafı da yarım kapatılmış. Reklam panoları için kullanılıyor. Geceleri oradan geçerken öğrenciler ve evlatlarımız için endişe duyuyoruz. Sorumluluk kime ait bilemiyorum ama mahallemize ait yaya girişlerinin bir an önce aydınlatılmasını talep ediyorum.
Orhan BAYRAM
BAŞKAN’A ÖNERİM VAR
Veteriner hizmetlerini belediye karşılasın
Okur Fatih Gürpınar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e şu öneride bulunuyor:
“Çankaya Belediyesi’nin hayvan barınakları ile sokak hayvanlarını sahiplenmesini takdirle karşılıyorum. Bu uygulamanın barınak yapımı, mama, veteriner hizmetleri, bakıcı vs. giderleri olarak belediyeye önemli bir mali yük getirdiğini de biliyorum. Benim önerim, sokağa bırakılan veya bırakılacak olan hayvanların, hayvanseverler tarafından sahiplenilmesi durumunda (kısacası ilçe sınırları içindeki hayvan sahiplerinin) veteriner hizmetlerinin (ticari amaçlı hayvan besleyenler hariç) belediyeniz tarafından karşılanmasıdır. Zira bu hayvanların belediye tarafından barınaklara alınması durumunda tüm ihtiyaçlar belediye tarafından karşılandığından belediyenin yükü daha ağır olacaktır. Veteriner hizmetleri bedava olabileceği gibi belki çok cüzi bir bedel de olabilir. Bu sayede iş bulamayan bir çok veteriner hekime de iş olanağı sağlanır. Cevap verirseniz sevinirim. Saygılarımla.”
Paylaş